Co vařit když nejsou peníze

Anonymní
11.7.14 14:50

Co vařit když nejsou peníze

Prosím o radu, co vařit když nemám na to koupit další suroviny. V ledničce je maso ale spíše pro dítě, rýži nemám a mám tu jen brambory a těstoviny. A tak to bude až do 10. příštího měsíce :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Krasavicaa
11.7.14 14:51

:hug: :hug: :hug: :hug: Zlato přidej se k nám https://www.emimino.cz/…pty/diskuse/ všechny rády poradíme :-)

• Citovat
  • Upravit
Jemys
11.7.14 14:53

Nemáš na to koupit vůbec nic?? V lednici - krom toho masa - taky nic? :think: Napadají mě bramboráky, zapečený brambory, těstoviny na sladko, těstovinový salát. Kdyby bylo alespoň pár peněz - nakoupit zeleninu, udělat bramboračku, zeleninovou polévku… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Lenka76
11.7.14 14:54

Ahoj, ja se snazim setrit na jidle, protoze nemam na nicem jinem setrit nez na jidle, takze mame casto palacinky, polivky, bramboraky, zapecene testoviny..kdyz mam maso, tak si davam sobe hodne malo, manzelovi nejvic, ditko sni malo jako ja, a tak to mame na dva dny, treba omacku…nebo mame sladky knedliky atd…Preji hodne stesti pri vareni :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5730
11.7.14 14:58
@Anonymní píše:
Prosím o radu, co vařit když nemám na to koupit další suroviny. V ledničce je maso ale spíše pro dítě, rýži nemám a mám tu jen brambory a těstoviny. A tak to bude až do 10. příštího měsíce :roll:

To je úplně všechno, co máš doma? 8o Žádná mražená zelenina, mouka…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
11.7.14 15:02

Já šetřim hodně v týdnu, kdy vařím jen pro děti a sebe… takže máme pravidelně krupičku, bramboráky, brambory na všechny způsoby - zapeču s čímkoliv - my maso nepotřebujem… těstoviny to samý - podusim na cibulce rajčata, trochu česneku, pár lístků bazalky a mam čupr omajdu… ale základem jsou u nás polívky - jakýkoliv ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064
11.7.14 15:02

Určitě nejsi úplně bez koruny, takže vař brambory na různé způsoby, zasytí. vařené ve slupce s mlékem, zapečené s mrkví, škbánky, bramboračka, bramborový guláš, sežen si od někoho kopr, udělej si omáčku jen s vajíčkem a tím bramborem. Za pár korun koupíš i skelety, popř. kosti na vývar, do toho hodně zeleniny, nudle a máš polívku na 2-3 dny. nebo květák, taky ti vydrží na víc jídel, dušená mrkev, palačinky, chleba ve vajíčku, krupicovou nebo ovesnou kaši, čočka…

Příspěvek upraven 11.07.14 v 15:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
11.7.14 15:03

Je léto, vyraž na vycházku. Houby, lesní plody, ovoce z opuštěných alejí, jedlé bylinky na salát…
V krámě pořiď jen ty nejzákladnější suroviny typu mouka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
11.7.14 15:09

Záleží co máš dalšího v lednici, špajzu a v mrazáku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
11.7.14 15:10

Prosím uživatelku Markétu, která se chtěla připojit ( bohužel jsem to v rychlosti blbě odklikla ) ať si pošle žádost znovu. :oops: :oops: :oops: :oops: Dělám milion věcí najednou, a bohužel jsem to odklikla blbě a ještě si ani nezapamtovala přezdívku :oops: :oops: :oops: :zed: :zed: :zed: :zed: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
11.7.14 15:11

Taky záleží kolik těch brambor, těstovin a masa máš, jaké další suroviny a jejich množství máš doma. Pro kolik lidí ta jídla mají být.

• Citovat
  • Upravit
3311
11.7.14 15:12
@bublava píše:
Je léto, vyraž na vycházku. Houby, lesní plody, ovoce z opuštěných alejí, jedlé bylinky na salát…
V krámě pořiď jen ty nejzákladnější suroviny typu mouka.

přesně tak, houby rostou, je období borůvek, u cesty rostou špendlíky… výborné je houbové rizoto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
11.7.14 15:14

Jestli najdeš doma nějakou zeleninu, viděla bych to na zapečené těstoviny s tím masem.
Můžete si udělat procházku do lesa třeba na borůvky a jestli najdeš mouku, můžou z toho být ovocné knedlíky…
Když bedete v tom lese a zároveň najdete nějaké houby, tak podusit a k tomu dát ty brambory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
11.7.14 15:16

A nebo vyplenit někomu zahrádku. :mrgreen: Případně sklidit kus pole - obilí už zraje, kukuřice jsou ještě mladé a šťavnaté… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
11.7.14 15:18
@malinika píše:
A nebo vyplenit někomu zahrádku. :mrgreen: Případně sklidit kus pole - obilí už zraje, kukuřice jsou ještě mladé a šťavnaté… :mrgreen:

Já minulý týden ukradla asi 2,5 kila hrachu z pole :oops: :oops: :oops: :mrgreen: Nemohla jsem si pomoct, měla jsem na něj strašnou chuť :oops: Kdybych věděla čí to pole bylo, šla bych ho i zaplatit. To co se prodává v obchodech je povětšinou katastrofa :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný