Co vařit od 10. měsíce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Co vařit od 10 měsíce?
Ahoj holky, potřebuji inspiraci co vaříte svým drobečkům od 10 měsíce? Zatím dávám brambory, mrkev, maso, brokolici, cuketu, rýži, rýžové těstoviny a řepu. Chtěla bych ji to jídlo nějak spestřit něčím jiným ale nějak nevím čím. Vaříte už třeba omáčky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@ježourek x.x.x vařím kus kus, pohanku, jáhly, červenou čočku, svíčkovou klidně bych uvařila, není to nic víc, než zelenina a maso, dýni, patizon, je toho hodně, dávala jsem už i červenou papriku a rajče (v rizotu), z ovoce všechno co teď roste plus to co ty. Malá není zatím na nic alergická, takže to snáší dobře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolem 10M jsem omáčky nedělala (nedělám je moc ani teď), ale spíš jsem se snažila o pestrost. V tom věku měl už hrášek, kukuřici, dýně, petržel, rajčata, zelené fazolky, celer, sem tam kedlub a květák (ty ho tedy nadýmali, ale v malém množství jsem přidávala), z příloh navíc jáhly, pohanku, rýži, červenou čočku. Míval už i rybu a vajíčko. Bylo toho nejspíš víc, na všechno si teď nevzpomínám. Prostě surovinám jsem se nevyhýbala, postupně jsem zkoušela nové a nové druhy jen jsem nekořenila a vařila mu zvlášť. Sem tam jsem přidala nějakou bylinku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jowana tak na fazolky, květák, celer a tak jsem taky zapomněla, taky už dávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ježourek x.x.x já vařím na 2dny. Jednu dávku sní hned, druhou dávám do skleničky od příkrmu a do lednice na další den. Z mrazáku mi to přijde takové načuchlé, nevím. Ale zelenina mi přijde mražená v pohodě, i ovoce tak uchovávám, jen to vařené nějak mění strukturu. Osobně ve vaření ob den nevidím žádný problém, někdy i každý den podle toho co dělám. Třeba rybu dělám jednu porci, kterou hned sní. Teď co je větší, tak někdy odebírám od nás - třeba dělám masový základ na cibulce, měkké maso odeberu a bokem mu dodělám zeleninu a nám dochutím jiným způsobem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vařím mu to co nám
Jen mu nekořením a pokud máme uzeninu, nebo smažené a podobně tak mu něco udělám zvlášť-to se ale moc nestává, polévku mám doma pořád a po té by se utloukl…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A dáváte do polévky celer i petržel? Prý je celer alergenní tak nevím zda si mám troufnout…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ježourek x.x.x
ano dávám jak celer tak petržel a zatím bez problémů. Ono to chce vyzkoušet, jinak nezjistíš, že problém má ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit