Co vařit od 10. měsíce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1.8.13 07:49

Co vařit od 10 měsíce?

Ahoj holky, potřebuji inspiraci co vaříte svým drobečkům od 10 měsíce? Zatím dávám brambory, mrkev, maso, brokolici, cuketu, rýži, rýžové těstoviny a řepu. Chtěla bych ji to jídlo nějak spestřit něčím jiným ale nějak nevím čím. Vaříte už třeba omáčky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1429
1.8.13 07:55

@ježourek x.x.x vařím kus kus, pohanku, jáhly, červenou čočku, svíčkovou klidně bych uvařila, není to nic víc, než zelenina a maso, dýni, patizon, je toho hodně, dávala jsem už i červenou papriku a rajče (v rizotu), z ovoce všechno co teď roste plus to co ty. Malá není zatím na nic alergická, takže to snáší dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
1.8.13 07:58

Kolem 10M jsem omáčky nedělala (nedělám je moc ani teď), ale spíš jsem se snažila o pestrost. V tom věku měl už hrášek, kukuřici, dýně, petržel, rajčata, zelené fazolky, celer, sem tam kedlub a květák (ty ho tedy nadýmali, ale v malém množství jsem přidávala), z příloh navíc jáhly, pohanku, rýži, červenou čočku. Míval už i rybu a vajíčko. Bylo toho nejspíš víc, na všechno si teď nevzpomínám. Prostě surovinám jsem se nevyhýbala, postupně jsem zkoušela nové a nové druhy jen jsem nekořenila a vařila mu zvlášť. Sem tam jsem přidala nějakou bylinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
1.8.13 07:59

@jowana tak na fazolky, květák, celer a tak jsem taky zapomněla, taky už dávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.13 08:01

Ještě dotaz, vaříte každý den nebo mrazíte na více dní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
1.8.13 08:42

@ježourek x.x.x já vařím na 2dny. Jednu dávku sní hned, druhou dávám do skleničky od příkrmu a do lednice na další den. Z mrazáku mi to přijde takové načuchlé, nevím. Ale zelenina mi přijde mražená v pohodě, i ovoce tak uchovávám, jen to vařené nějak mění strukturu. Osobně ve vaření ob den nevidím žádný problém, někdy i každý den podle toho co dělám. Třeba rybu dělám jednu porci, kterou hned sní. Teď co je větší, tak někdy odebírám od nás - třeba dělám masový základ na cibulce, měkké maso odeberu a bokem mu dodělám zeleninu a nám dochutím jiným způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
1.8.13 08:55

Vařím mu to co nám ;) Jen mu nekořením a pokud máme uzeninu, nebo smažené a podobně tak mu něco udělám zvlášť-to se ale moc nestává, polévku mám doma pořád a po té by se utloukl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.13 10:27

A dáváte do polévky celer i petržel? Prý je celer alergenní tak nevím zda si mám troufnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
1.8.13 10:51

@ježourek x.x.x
ano dávám jak celer tak petržel a zatím bez problémů. Ono to chce vyzkoušet, jinak nezjistíš, že problém má ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí