Co vařit ročnímu děcku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1027
2.10.10 20:08

co vařit ročnímu děcku?

ach jo chci začít malé vařit nějaké dospělácké jídla aby jí to chutnalo,vařila jsem zatím jen polévky nebo speciálně jídlo pro ní nebo měla skleničku,jenže nevím co,jediné co mě napadá jsou omáčky,kuře s bramborem nebo bolonské špagety,chtěla bych nějaké zdravé zapečené jídlo,ale když kouknu k sobě do kuchařky tak tak mém skoro všechno se smetanou, poradíte co jim vaříte aby to mohla od toho roku,nemusí to bYt jen zapečený jídla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
2.10.10 20:14

Od roka ji vse co my.Akorat to solim minimalne.A dosolujem si to na taliri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
2.10.10 20:18

Ahojky, já jsem si pujčila v knihovně nějaké knížky pro děti.. Dceři je rok a dávám jí všechno,ale nekořením to ani nesolím.. takže třeba udělám zapečené brambory s kuřecím masem a zeleninou( hrášek, brokolice, mrkev, kukuřice) a dam na to zakysanou smetanu.Občas tam dám i bylinky (peržel, bazalka…)Zkoušela jsem i Rajsou omáčku a tu mi Ivča nechce jíst.. Také mi dr. poradila, že jí mám dělat krupicovou kaši a tu mi taky nechce.. Asi jí ty sladká jídla nechutnají..Často dělám tuňáka s těstovinama.Uvařím těstoviny,zeleninu a v krámě (pokud nemám domací rajčata) koupím ty v plechovce a vše povařím a nakonec tam přidám tuňáka.Tohle jí moc chutná.😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
2.10.10 20:22

Tak zaprvé jsem objevila tuhle starší diskuzi:
https://www.emimino.cz/…oubky-42378/
No a u nás to bylo všechno právě jen na polívkách - ze začátku pouze vývary - ale do nich všechno (těstoviny, nudle, kapání, vajíčko, rýže, kuskus, no prostě co mě napadlo). Pak postupně všechno - jen méně kořeněné a osolené, malá stejně chtěla jen to z našeho talíře. Dneska je jí 22 měsíců a jí skoro všechno, co my. Zrovna dneska měla houbovku s knedlíkem a jaké měla panečku fousy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
2.10.10 21:24

Smetanu bych klidně pomalu zkusila, nebo nahradit zakysanou smetanou. Já se pořád držím od omáček typu kuře na paprice dál, není tam žádná zelenina. Hodně teď vařím gnocci se špenátem, polívky, květákový mozeček, maso v mrkvi,špagety,rizoto, polívky všechny možné ale vítězí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
2.10.10 23:00

Ahojky, my malé dáváme už také vše co jíme my a myslím, že je spokojená nejvíce miluje omáčky a polévky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí