Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Baba Jaga píše:
Ahoj,nejsem zrovna nejlepší kuchařka a tak prosím o nějaké recepty na oběd pro 14-ti měsíční dítě.Jednoduché abych to zvládla i jáMoc děkuji
Zalezi co je pro tebe jednoduchy ![]()
No,žádné takové vyvařování na celé dopoledne a složité recepty.
Nejsem teda znalec na detskou vyzivu, to me teprv ceka
to pak musis rozhodnout, co malej basti. Ale uvarit kus masa se zeleninou, bramburky..:??
Nerada trávím hodně času v kuchyni ![]()
Moje děti v tomto věku milovaly dětskou svíčkovou. ![]()
Na oliv. oleji jsem podusila trochu cibulky, na to naházela zeleninu pod svíčkovou, uvařila, rozmixovala. To bylo vše. S těstovinama je to fajn oběd, dobrý s masem i bez. ![]()
Sunnyside píše:
Moje děti v tomto věku milovaly dětskou svíčkovou.Na oliv. oleji jsem podusila trochu cibulky, na to naházela zeleninu pod svíčkovou, uvařila, rozmixovala. To bylo vše. S těstovinama je to fajn oběd, dobrý s masem i bez.
Jako bez masa? ![]()
Když mě přejde hodně velká lenost, tak mám v mrazáku pohotovstní balíček mrazené zeleniny ( já kupuju mochovskou), šoupnu to s kouskem masa do papiňáku (občas i bez masa, však nemusí mít maso každý den), k tomu brambor (když je lenost ještě větší, tak těstoviny) a když není s masem, tak kousek másla nebo oliv.oleje.
Bramborová kaše je taky jídlo ![]()
Dušená mrkev s hráškem zahuštěná jíškou
lívance nebo palačinky už jsme taky měli a chutnali
rizoto je klasika
a jinak jsem taky kuchařka k odstřelu, takže se nechám velmi ráda inspirovat
Sunnyside píše:
Moje děti v tomto věku milovaly dětskou svíčkovou.Na oliv. oleji jsem podusila trochu cibulky, na to naházela zeleninu pod svíčkovou, uvařila, rozmixovala. To bylo vše. S těstovinama je to fajn oběd, dobrý s masem i bez.
tak to je dobrý, taky vyzkoušíme ![]()
Na tu „svíčkovou“ jsem zapomněla, jen přidávám trochu bílého jogurtu. A chutná to i mně ![]()
Někdy je bez masa, někdy s masem z polívky.
laducha píše:
Na tu „svíčkovou“ jsem zapomněla, jen přidávám trochu bílého jogurtu. A chutná to i mně
Někdy je bez masa, někdy s masem z polívky.
To je opravdu takovej paskvil ze svickovy
ale fakt by mi to asi chutnalo
budu si muset ty recepty nekam psat, az budu malymu varit
![]()
careynka píše:laducha píše:To je opravdu takovej paskvil ze svickovy
Na tu „svíčkovou“ jsem zapomněla, jen přidávám trochu bílého jogurtu. A chutná to i mně
Někdy je bez masa, někdy s masem z polívky.ale fakt by mi to asi chutnalo
budu si muset ty recepty nekam psat, az budu malymu varit
![]()
Mně bohužel chutná všechno
![]()
Dobry je taky kuskus s ruznou zeleninkou (hrasek, kapie, kvetak, mrkev), nastrouhanym syrem a pokapat olivovym olejem. Mala to uzasne bastila a je to rychlovka,😉 Nebo vcera se mi moc nechtelo vymyslet, tak jsem udelala batatove pyre (bataty jsou sladoucke brambory), kureci masicko udusene s mrkvi a kedlubnou, hodila jsem do toho zeleninovy bujon Natur od Vitany a talir byl prazdny. Zatim mala nechce moc prekombinovane jidla, co jsem vypozorovala, spis jednoduche kombinace´, jinak papa to co my, ale malo solim a korenim.
My jsme sice trochu mladši, ale včera jsme měli brambory s koprovou omáčkou a vajíčkem a moc to Linde chutnalo. Misto koprovy omacky se da pouzit jenom trochu kopru do br. kase a pak prihodit vajicko. To uz predpokladam vzladne kazdy ![]()
Většinou uvařím univerzální zeleninovou směs s masem, do části dám kuskus, část s rýží na rizoto a přidá sýr, zbytek vývaru se zeleninou dodělám na polévku s nudlemi, pohankou , bramborem nebo něčím jiným.
Jinak dělám květák nebo brokolici na mozeček s bramborem, nebo zapečené v troubě.
Těstoviny s cuketou a bramborem červná čočka se žloutkem špenát s vajíčkem a bramborem
jinak nějaké recepty si určitě vybereš na www.varime-detem.cz
Ahoj,nejsem zrovna nejlepší kuchařka a tak prosím o nějaké recepty na oběd pro 14-ti měsíční dítě.Jednoduché abych to zvládla i já
Moc děkuji