Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj potřebuju radu - dělala jsem jako vždy marcipán, ale když jsem z něho chtěla tvarovat, tak mi začal téct a mokvat - proč? Co je špatně? Chtěla jsem na něj malovat, ale nemůžu, protože se mi na něm díky mokvání barvy rozpíjí!
Jaký máš receptík? No a jinak vodou se rozpouští- jak barvíš? Já používám gelové barvy od Wilton. A jinak všechny potahovky se více rozpouští teplem. Jedině přidat moučkový cukr na ruce třeba jen..?
Dělám tento: http://www.aldoska.estranky.cz/…hovani-dortu
Ten ze sušeného mléka a je vynikající.
používám 250 g mlíka 500 g cukru 2 lžíce sirupu lžíce aroma a voda, barvy používam taky gelovky od wiltona, pak ještě prachový a bělobu. Nikdy mi netekl a když na něj potřebuju malovat, tak mokvá ![]()
ne, přijdou mi řidký dost a ty prachový taky nijak neředim a kdyby tak je doporučený alkoholem, ale mam pouze rum a ten použít nejde.
Jj, právě proto jsem se ptala.
Tak to je divný. Nechceš zkusit jiný ten recept? A ty potřebuješ namalovat něco většího, jo? Ty jo, ani nemáš v tom receptíku žádný tuk, že by to bylo tím třeba. ![]()
A jak to mokvá? Jako že se fakt rozpouští? Jako třeba pod nemáslovým krémem?
nikdy mi netekl a to už jsem ho dělala tolikrát a právě tenhle se mi osvědčil Potřebuju namalovat panence obličej nic velkýho
a s tim marcipánem potřebuju dělat hned zítra nebudu mít tolik času a ve čtvrtek ho musim odevzdat
To je divný, taky jsem zrovna malovala obličejík.. A fakt nic
… Nenapadá mě, čím to vůbec je a jak to udělat,a by netekl. Nezkoušela jsi juknout pro radu na Dortomanii?
Já s tím fakt nemám žádnou zkušenost a to dortíky dělám dlouho a ani z praxe nemám zkušenost. Buď bych zkusila jiný ten marcipán, nebo přijít na to, čím to...... Ještě jsi nenapsala, jak se roztéká. Jak to reaguje, když to namaluješ.. A v jaké vrstvě? A roztéká se to hned, nebo až po vyndání z lednice?
A nepoužila jsi jiný typ sušeného mléka? Já dělávala sice jinou hmotu, ale z plnotučného mléka byla vynikající, z odtučněného to byla katastrofa.
Pettulle píše:
používám 250 g mlíka 500 g cukru 2 lžíce sirupu lžíce aroma a voda, barvy používam taky gelovky od wiltona, pak ještě prachový a bělobu. Nikdy mi netekl a když na něj potřebuju malovat, tak mokvá
ahoj, nechci rejpat, ale co je tohle za marcipán?? pravý marcipán se dělá z mandlí a ty tady nikde nevidím - třeba to je kámen úrazu, proč ti ta hmota teče ![]()
Market: to bude tzv mléčná hmota:). Pravý marcipán si asi nedělá doma nikdo.. ![]()
Já dělám z polotučného sušeného mléka a super.
Když jsme u těch hmot- nej nej je pro mě White Icing ![]()