Marcipán

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11502
28.9.10 20:22

Marcipán

Ahoj potřebuju radu - dělala jsem jako vždy marcipán, ale když jsem z něho chtěla tvarovat, tak mi začal téct a mokvat - proč? Co je špatně? Chtěla jsem na něj malovat, ale nemůžu, protože se mi na něm díky mokvání barvy rozpíjí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17050
28.9.10 20:26

Jaký máš receptík? No a jinak vodou se rozpouští- jak barvíš? Já používám gelové barvy od Wilton. A jinak všechny potahovky se více rozpouští teplem. Jedině přidat moučkový cukr na ruce třeba jen..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
28.9.10 20:27

Dělám tento: http://www.aldoska.estranky.cz/…hovani-dortu
Ten ze sušeného mléka a je vynikající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
28.9.10 20:29

používám 250 g mlíka 500 g cukru 2 lžíce sirupu lžíce aroma a voda, barvy používam taky gelovky od wiltona, pak ještě prachový a bělobu. Nikdy mi netekl a když na něj potřebuju malovat, tak mokvá :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
28.9.10 20:31

A ty barvičky ještě ředíš??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
28.9.10 20:33

ne, přijdou mi řidký dost a ty prachový taky nijak neředim a kdyby tak je doporučený alkoholem, ale mam pouze rum a ten použít nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
28.9.10 20:35

Jj, právě proto jsem se ptala. :think: Tak to je divný. Nechceš zkusit jiný ten recept? A ty potřebuješ namalovat něco většího, jo? Ty jo, ani nemáš v tom receptíku žádný tuk, že by to bylo tím třeba. :think:
A jak to mokvá? Jako že se fakt rozpouští? Jako třeba pod nemáslovým krémem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
28.9.10 20:38

nikdy mi netekl a to už jsem ho dělala tolikrát a právě tenhle se mi osvědčil Potřebuju namalovat panence obličej nic velkýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
28.9.10 20:39

a s tim marcipánem potřebuju dělat hned zítra nebudu mít tolik času a ve čtvrtek ho musim odevzdat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
28.9.10 20:40

To je divný, taky jsem zrovna malovala obličejík.. A fakt nic :think: … Nenapadá mě, čím to vůbec je a jak to udělat,a by netekl. Nezkoušela jsi juknout pro radu na Dortomanii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
28.9.10 20:47

nn nezkoušela sice jsem přihlášená ale nevim ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
28.9.10 20:50

Já s tím fakt nemám žádnou zkušenost a to dortíky dělám dlouho a ani z praxe nemám zkušenost. Buď bych zkusila jiný ten marcipán, nebo přijít na to, čím to...... Ještě jsi nenapsala, jak se roztéká. Jak to reaguje, když to namaluješ.. A v jaké vrstvě? A roztéká se to hned, nebo až po vyndání z lednice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
28.9.10 20:52

A nepoužila jsi jiný typ sušeného mléka? Já dělávala sice jinou hmotu, ale z plnotučného mléka byla vynikající, z odtučněného to byla katastrofa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.10 20:52
Pettulle píše:
používám 250 g mlíka 500 g cukru 2 lžíce sirupu lžíce aroma a voda, barvy používam taky gelovky od wiltona, pak ještě prachový a bělobu. Nikdy mi netekl a když na něj potřebuju malovat, tak mokvá :cry:

ahoj, nechci rejpat, ale co je tohle za marcipán?? pravý marcipán se dělá z mandlí a ty tady nikde nevidím - třeba to je kámen úrazu, proč ti ta hmota teče :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
28.9.10 20:55

Market: to bude tzv mléčná hmota:). Pravý marcipán si asi nedělá doma nikdo.. :think:
Já dělám z polotučného sušeného mléka a super.
Když jsme u těch hmot- nej nej je pro mě White Icing :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport