Marcipán

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.9.10 21:02
Lakynka píše:
Market: to bude tzv mléčná hmota:). Pravý marcipán si asi nedělá doma nikdo.. :think:
Já dělám z polotučného sušeného mléka a super.
Když jsme u těch hmot- nej nej je pro mě White Icing :-D

aha, tak to jsem asi výjimka. :lol: já dělám jen pravý marcipán, protože ty náhražky se tomu podle mě nikdy nevyrovnají. a s barvením nikdy problém nebyl, takže nemám ani potřebu zkoušet jiný recept, ale chápu, že někomu to stačí ze sušeného mléka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
28.9.10 21:04
Marketa_Fialova píše:
Pettulle píše:
používám 250 g mlíka 500 g cukru 2 lžíce sirupu lžíce aroma a voda, barvy používam taky gelovky od wiltona, pak ještě prachový a bělobu. Nikdy mi netekl a když na něj potřebuju malovat, tak mokvá :cry:
ahoj, nechci rejpat, ale co je tohle za marcipán?? pravý marcipán se dělá z mandlí a ty tady nikde nevidím - třeba to je kámen úrazu, proč ti ta hmota teče :think:

Je falešný marcipán a pravý, pak jsou další hmoty ze kterých se dá modelovat a potahovat. Já dělám falešný marcipán bez mandlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
28.9.10 21:05

Market: mě třeba ten pravý ani nechutná:). NA mě je tam těch mandlí mooc. Mě chutná to nepravý a nebo ten White Icing:). Ale klienti co si řeknou, to tam mají a pravý marcipán jim pak nakoupím z obchodu. :)Určo jsi vyjímka a je super, že to ještě někdo dělá. MMch: jak? Máš doma melanžer?:D. Nebo nějak mixuješ ty mandle? neumím si tu výrobu doma ani představit..hih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
28.9.10 21:06

vyndala jsem ho z ledničky, propracovala a byl v pohodě, potom jsem ale začala malovat a najednou začal mokvat, jako bych ho namočila a tím se ty barvy začaly rozpíjet.

Dělám ho jako vždy z polotučného mléka, většinou Laktino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
28.9.10 21:09

Markét, taky by mě zajímalo, jak ty mandle zpracuješ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
28.9.10 21:09

Pettule: a co ho do té lednice nedávat? Já ho tam vůbec nedávám, protože v lednici je přeci jen vlhko a ta hmota to nemá ráda. Pak právě může mokvat. :think: To věřím, že bude ten problém! Proto se mi to nikdy nestalo, protože po tom, co už mám dort potáhnutý a v lednici, už nic nedodělávám. A pokud hmota venku trochu ztvrdne, dá se vlhkýma rukama propracovat a v pohodě znovu použitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
28.9.10 21:10

Napadá mě jedině to, jak už čtvrtý den prší, tak jestli není výrazně vyšší vlhkost vzduchu :nevim: Asi bych přidala cukr nebo mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
28.9.10 21:39

Do ledničky ho dávám vždycky No zkusila jsem přidat cukr s mlíkem a zatim dobrý barvičky taky zatim drží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
28.9.10 21:42

Tak snad to bude dobrý:). Nebo počkat po tom vyndání z lednice, až trošku oschne, asi se i orosí změnou teploty..? Tak ať to vyjde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
28.9.10 21:59

Ahoj,
můžu se zeptat, kde objednáváte ty gelové barvy, v obchodech jsem koukala a mají jen práškové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
28.9.10 22:00

http://www.ceske-formicky.cz/?…

objednávám je odsud, mají velký výběr a když platíš předem tak je pošta jen za 60,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.10 23:49
Lakynka píše:
Market: mě třeba ten pravý ani nechutná:). NA mě je tam těch mandlí mooc. Mě chutná to nepravý a nebo ten White Icing:). Ale klienti co si řeknou, to tam mají a pravý marcipán jim pak nakoupím z obchodu. :)Určo jsi vyjímka a je super, že to ještě někdo dělá. MMch: jak? Máš doma melanžer?:D. Nebo nějak mixuješ ty mandle? neumím si tu výrobu doma ani představit..hih.

melanžér nemám, to by se nám sem nevešlo :-) normálně koupím mandle (blanšírované, protože mě nebaví je spařovat) a ty pak rozdrtím (rozmixuju) v mixéru na jemný prášek a ten dále zpracuju. je to jednuduchý a nenáročný, ale je potřeba k tomu ten food chopper. :-)
tahle diskuze mi připomněla, že už jsme vlastně dlouho neměli marcipán…sakra sbíhají se mi chutě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
29.9.10 00:16
Pettulle píše:
http://www.ceske-formicky.cz/?…objednávám je odsud, mají velký výběr a když platíš předem tak je pošta jen za 60,–

Uááááááááá co mi to děláš, víš, kolik tam teď utratím? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
29.9.10 01:19

Markéto - z pravého marcipánu se nedá modelovat tak precizně (jsem načetla u dortových es :mrgreen: ) a celkově má jiné vlastnosti (hrubější struktura, nevysychá, jen na povrchu okorá, ale uvnitř zůstane měkký, což ztěžuje práci při modelování). Mám doma koupený, ale zatím to jenom užíráme, nevím, jestli bych z toho co vymodelovala :think: . Ono to i záleží na podílu mandlí, některý marcipán je lepší na modelaci a některý na potah, ten můj bude spíš na ten potah.
A máš spočítané, na kolik Tě vyjde kilčo?

Falešný, když nevyjde dokonale, podsypu, jak potřebuju, aby byl OK a měl ideální vlastnosti.
Marshmallow hmota se mi velmi oškliví, takže to ne, WI mám doma na bílé věci, ale teda mi osobně nechutná. Jiné kupované hmoty jsem nezkoušela.

Laktino se prý hodně zhoršilo, já dávám Bohemilk, Laktino jsem zkusila, ale už ho kupovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
29.9.10 20:04
kadlina píše:
Pettulle píše:
http://www.ceske-formicky.cz/?…objednávám je odsud, mají velký výběr a když platíš předem tak je pošta jen za 60,–
Uááááááááá co mi to děláš, víš, kolik tam teď utratím? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:lol: asi tolik co já??? :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport