Marcipán

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14046
16.6.13 20:21
@Hotaru píše:
Ahoj všem :kytka:Ráda bych udělala dort potažený marcipánem (spíš marcipánovou hmotou :mrgreen: )… Recept mám, to problém není, spíš bych se chtěla zeptat, jestli někdo z vás neví jak udělat piškot a krém, který je v tzv. marcipánových hlavách..? Prodávají je v cukrárnách, jsou to různé tvary - např. jablíčko, broskev… Piškot je takový tvrdší a krém hnědý - kakaový.. Moc mi to chutná - piškot ani krém nejsou moc sladké a krásně to vyváží přesladkou chuť toho marcipánového potahu…
Nevíte někdo jak na to?
Snad to půjde, přece jen tyhle tzv. hlavy jsou kulaté a max. 10 cm…a já to chci na velký dort 26 cm.. Ale i tak.. nevíte někdo jak na to?
Pokud je někdo od fochu, tím lépe, ale uvítám jakékoliv rady..
Díky Káč

krém je cukr, kakao a 100% ztužený tuk

piškot nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3626
4.11.13 08:15
@Pettulle píše:
kadlina: ještě tu mam jednu stránku ze který kupuju, ale ty posílaj jen na dobírku za 120,–
http://www.cukrar-shop.wbs.cz/…e_barvy.htmla ještě tuhle, ale z ní jsem zatím neobjednávala nic: http://www.cukrarskepotreby.cz/…my_na_krajky

Tak tyto stránky jsem neměla objevit… Mají obchod jen kousek od mého bydliště…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
27.11.13 08:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
30.11.15 19:42

Marcipán z mandlí

Ahoj je tu prosím někdo kdo dělal pravý marcipán (z drcených mandlí) a supr čupr recpt? Jak jste drtili mandle? Půjde je rozdrtit v kuchyňském kráječi chopper?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
30.11.15 20:01

@claire2 Mlýnek na mák nemáš? Nejdřív nasekat, pak pomlít, ideálně rovnou s moučkovým cukrem…krásně se to v tom mlýnku spojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
30.11.15 20:37

Jj mlýnek na mák mám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
30.11.15 20:38

Můžete ještě doporučit nějaký recept? prosím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
30.11.15 20:39
@claire2 píše:
Jj mlýnek na mák mám :)

Tak to rozsekej…a spolu s moučkovým cukrem pomel v mlýnku na mák…nejdřív ho vyčisti, ať není marcipán cítit mákem!!! Pomlít můžeš 2 x…tedy jednou a výslednou „kaši“ znovu…bude to jemnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
30.11.15 20:43
@claire2 píše:
Můžete ještě doporučit nějaký recept? prosím :)

120 g mandlí
120 g moučkového cukru
1 bílek nebo lžíce oleje
5 kapek tresti mandle (není nutné)
lžička studené vody
cukr pomlít s mandlema (spařené, oloupané) smíchat s ostatním…podle potřeby přidat buď vodu nebo cukr (husté x řídké) Pokud se bojíš syrového bílku, nahraď ho lžící oleje (ne olivový, je aromatický!!! Spíš obyč slunečnicový)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
30.11.15 20:53
@Ellusa píše:
Jinak jsem ráda, že někdo dělá i klasický marcipán, i když chápu, že není ideální na vše, tak jsem těm potahovkám ze sušeného mléka vůbec nepřišla na chuť :)

Ty potahovky jsou chuťově hnus…jako pracuje se s nima krásně, vyválíš to tenoučce, super…ale chuť? :poblion: Miluju marcipán…pravý, z mandlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
30.11.15 22:15

@SIMONA1234 moc děkuju za recept..já ho právě chci udělat na vánoce jak cukroví..takže asi udělám nějaké kuličky..nebo jako budu struktura těsta :) abych se přiznala dělala jsem také to z toho sušeného mléka :think: a letos jsem se rozhla povýšit na vyšší úroveň tak doufám, že se mi povede u budu dělat jedině z mandlí :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
30.11.15 22:17

@Ellusa potahovku jsem zatím nedělala..dělala jsem tenhle http://recepty.vareni.cz/…anove-tvary/ ja vím..je hodně prostý..ale nějak mi chutnalo to sušené mléko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
1.12.15 14:19

@claire2 ze sušenýho mlíka taky dělám…ale tam záleží dost na značce mlíka. Ne každé se mi osvěčilo, zvláštní no..některý dělá takový bílý tečky v marcipánu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12680
7.11.25 09:24

Zdravíčko :mavam: chtěla bych marcipanove postavičky zalít do zelatiny, ale bojím se, aby se neroztekly. Nezkoušel to někdo z vás? Nebo máte nějaký tip jak marcipan a zelatinu zkombinovat? Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí