Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak já nepotěším, páč dělám smetanovo kuřecí jídlo, a to po kuřeti na paprice není asi to pravé ořechové. Dělám deska kovářské plátky, tj. hodně cibule (tak 5), plátky masa (kuřecí nebo krkovice), smetana a zapéct, před koncem dát na maso plátky sýra. A jako dezert máme žemlovku s tvarohem a sněhem. Jinak z bezmasého dělám ostřejší kyselou zeleninovou polévku na arabský způsob (dobrá s pečivem i za studena),rychlovka je knedlík s vajíčkem, rizotto, špenát s vejcem, tuňákový salát s těstovinami (no je to s masem), zbytky masa+zelenina+kuskus, kulajda, bramboračka, bramborové placky se zelím, krkonošské kyselo (pokud máš doma žitný kvásek a hříbky), čočková polévka nebo čočka s vejcem, krůtí segedín (rychlovka),jitrnice a šťouchačky s cibulkou (zase s masem, já vím)…tak, co mě v rychlosti napadlo.
@Růženkaa jo já si to takhle většinou vždycky v nedělu večer naplánuju na týden dopředu aspoň zhruba…nebo aspoň jakou má manžel představu a podle toho vařím…
trápí se jenom jeden den v týdnu s vymýšlením
a néé denně ![]()
Teda Apaji, to je dobrej výběr hihhihi. Díky za tip. Rizoto je taky dobrej nápad. To už tu taky dlouho nebylo jj.
@janísek007 jo to je dobrý to mě už vůbec nenapadá co vařit je to furt dokola ![]()
@Dzedzy
Děkuji
Já mám doma vypsané jídla na všední dny a když už nevím kudy kam, mrknu na to ať nevařím jedno a totéž. A zároveň si udělám přehled, co si mám na ten týden zhruba nakoupit. Myslím, že to je stesk každé ženy s rodinou, že se zasekne inspirace co uvařit.
Tak u nás byly dneska taky boloňské špagety, takže rychlovka. Na zítra tam ještě máme, dělám vždycky omáčky kandl. O víkendu udělám asi zemlbábu, dlouho jsme ji neměli a chlapi ji můžou a druhý den to vidím na koprovku s hovězím a bramborem. Polévka asi hrstková.
U nás dneska sekaná plněná vajíčkem + br. kaše a okurkový salát a bude i na zítra. K tomu jsme měli čočkovou polívku.
Zítra budu vařit fazolové lusky na smetaně s bramborem, pozítří to vidím na zapečené penne s kuřecím masem, rajčaty a bazalkou, potom květákový mozeček s bramborem, potom asi „rizoto“ s vepřovým masem a zeleninou..
Mňam! Nejradši bych to měla teď všechno dohromady a totálně bych se přežrala ![]()
@lucenka u nás taky dnes sekaná s br kaší a kyselou okurkou:-) A taky zbude na zítra, to je nejlepší navařit na dva dny.. ![]()
Taky už mi občas dochází inspirace..
U nás dneska rizoto se žampiony, kukuřicí, paprikou a parmezánem. Na véču bude tatarák z lososa s pečivem.
Včera byla na oběd zeleninová pol. a celozrnné těstoviny se žampionovou omajdou, předtím kuskus s kuřecími špalíčky na zelenině.