Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, chci se zeptat jak dlouho se maji slehat bilky aby z nich byl tuhy snih
,sleham tak 5 minut a porad to nehoustne
diky
Já do nich přidávám ždibek soli. Jen jednou se mi stalo, že jsem je nevyšlehala, uteklo mi tak trochu žloutku.
Ahoj, no mně stačí tak tři minutky a je to tuhé. Ale třeba vím, že šlehačka mi nikdy nejde vyšlehat do tuha v nerezovém hrnci, tak nešleháš třeba v
nějaké nerezové nádobě?
Mě se stalo, že jsem měla nádobou, ve které jsem šlehala asi mastnější, nevyšlehala jsem nic ![]()
Už se mi stalo, že mi bílky ne a ne naskočit a ztuhnout, sůl přidávám vždycky, prostě blbé vajico
nebo stačí když kápne troška žloutku do bílků a taky je po srandě
@lujziana Nebyly ty bílky moc studené? Musí být nějakou dobu v pokojové teplotě. Pak teda ještě nečistota na metlách nebo v míse.
Občas se to stane, že bílky nejdou vyšlehat - jednou jsem je šlehala snad 15 minut, než byly dost tuhé
Vajíčka mají být vychlazená z ledničky, aby se dobře oddělil žloutek od bílku, metly i miska musí být naprosto čisté, nemastné, do bílku nesmí přijít ani nepatrný kousíček žloutku. Jakmile to nesplňuješ, tak si ani neškrtneš. Já když dělám sníh, tak začnu na pomalé otáčky a postupně přidávám na maximální otáčky ho mám do dvou minut krásně tuhý. Případně jak radí holky, přidat špetku soli ![]()
Ještě někdo dává pár kapek citronové šťávy
Příspěvek upraven 03.04.13 v 09:40
Jestli to bude „na sladko“ tak do toho zkus dát půl lžičky krystalového cukru…
Studená vejce, žloutek, moc čerstvá vejce… moc příčin, proč někdy nejdou vyšlehat ![]()
Mně babička poradila jeden,,fígl''. Na 1 vejce (bílek) přidat 1 lžíci studené vody, tj. pokud šlehám bíly ze tří vajec tak dávám 3 PL studené vody. Od té doby nemám problém se šleháním bílku, jde to krásně a zůstane hezky tuhý. Tak to můžeš zkusit ![]()