Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj chtěla bych udělat tatkovi dort k narozkám. Chtěla bych buď kulatý nebo srdce.Ale nemám zkušenost s pečením dortů.
Tak bych potřebovala poradit jak na to.
Nejlépe s nějakým pudinkovým krémem nebo čokoládovým, potáhla bych ho mandlovkou kterou bych si objednala.
Ale nevím kolikrát se prokrojuje nebo tak…
A jestli se celý pomaže krémem a na vrch mandlovka nebo jen na ten korpus?
Díky za tipy a rady zkušených ![]()
Asi záleží, jak moc „mokrej“ dort máte rádi. záleží taky na samotné výšce korupu. Já dávám aby byl krém tak co 3-4 cm s tím, že korpus mám takovej vlhkej, prorumovanej…
Ahoj, koukni do včerejší diskuze, možná ti pomůže.
https://www.emimino.cz/…ceni-145684/
@Liduš88 můžu doporučit tento recept: http://www.toprecepty.cz/…pus-na-dort/ .Co se týče prokrojení, to záleží na tom, jak je dort vysoký, já mívám tak 10 cm vysoký a ten prokrojím 2×, potírám lehce kyselejší marmeládou a potom krémem. Pokud budeš potahovat, tak krémem potřeš celý dort, tím i zarovnáš nějaké nerovnosti. Krém dovnitř může být jakýkoliv ale pod marcipán by měl být máslový, ne z tvarohu, smetany, jogurtu atd., to by se marcipán mohl roztéct ![]()
@Verca1989 píše:
@Liduš88 můžu doporučit tento recept: http://www.toprecepty.cz/…pus-na-dort/ .Co se týče prokrojení, to záleží na tom, jak je dort vysoký, já mívám tak 10 cm vysoký a ten prokrojím 2×, potírám lehce kyselejší marmeládou a potom krémem. Pokud budeš potahovat, tak krémem potřeš celý dort, tím i zarovnáš nějaké nerovnosti. Krém dovnitř může být jakýkoliv ale pod marcipán by měl být máslový, ne z tvarohu, smetany, jogurtu atd., to by se marcipán mohl roztéct
Díky za odkaz, akorát bych udělala ten korpus světlý, to jsem četla ve včerejší diskuzi že akorát dáš polohrubou mouku.
Mám strach aby nebyl ten dort moc suchý, potřebuji to na neděli, tak kdy je tak ideální ho promazat?
@Liduš88 Já teď udělala dort. Do těsta jsem přidala vaječný koňak, těsto je krásně vláčne a vůbec není suché, potřela marmeládou a namazala krémem s příchutí vaječňáku. Dort není tak sladkej ani s potahovkou a můj říkal, že mu chutná jako punčák. A byl večer udělanej a ráno už ho načal ![]()
Ahojky kdybys chtěla s něčím poradit takl mě písni SZ jsem vyučená cukrářka a už peču dorty doma a máme cukrárničku cca 3 roky. tak mě klidně píšni co bys přesně chtěla vědět můžu poradit
@pavlanatlinka jen jestli ty jako zkušená poradíš úplný začátecnici. říkám z vlastního pohledu
profíci kolikrát mluví jak kdyby španělsky ![]()
@Jazz27 píše:
@pavlanatlinka jen jestli ty jako zkušená poradíš úplný začátecnici. říkám z vlastního pohleduprofíci kolikrát mluví jak kdyby španělsky
no tak něco umím dělám to v podnikání už 3 rokem skoro 4 tak snad něco budu umět ![]()
@pavlanatlinka Si nepochopila. Já vím, že umíš, ale právě proto. Mně začátečnici když skoromami vysvětlovala jak udělat vánočku
To je snadný, todle, todle a todle, fuk fuk a je to no a nemusím ti říkat, jak dopadla ta moje vánočka ![]()
@Jazz27 píše:
@pavlanatlinka Si nepochopila. Já vím, že umíš, ale právě proto. Mně začátečnici když skoromami vysvětlovala jak udělat vánočkuTo je snadný, todle, todle a todle, fuk fuk a je to no a nemusím ti říkat, jak dopadla ta moje vánočka
no pokouším se vždy to vysvětlovat aby to každý pochopil ale vánočku taky neumím
to umí moje mamka zas ![]()