Návod na první dort?

2673
2.4.13 14:10

Návod na první dort?

Ahoj chtěla bych udělat tatkovi dort k narozkám. Chtěla bych buď kulatý nebo srdce.Ale nemám zkušenost s pečením dortů.
Tak bych potřebovala poradit jak na to.
Nejlépe s nějakým pudinkovým krémem nebo čokoládovým, potáhla bych ho mandlovkou kterou bych si objednala.
Ale nevím kolikrát se prokrojuje nebo tak…
A jestli se celý pomaže krémem a na vrch mandlovka nebo jen na ten korpus?

Díky za tipy a rady zkušených :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
2.4.13 14:14

Asi záleží, jak moc „mokrej“ dort máte rádi. záleží taky na samotné výšce korupu. Já dávám aby byl krém tak co 3-4 cm s tím, že korpus mám takovej vlhkej, prorumovanej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
2.4.13 14:14

Ahoj, koukni do včerejší diskuze, možná ti pomůže.
 https://www.emimino.cz/…ceni-145684/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.4.13 14:16

@Liduš88 můžu doporučit tento recept: http://www.toprecepty.cz/…pus-na-dort/ .Co se týče prokrojení, to záleží na tom, jak je dort vysoký, já mívám tak 10 cm vysoký a ten prokrojím 2×, potírám lehce kyselejší marmeládou a potom krémem. Pokud budeš potahovat, tak krémem potřeš celý dort, tím i zarovnáš nějaké nerovnosti. Krém dovnitř může být jakýkoliv ale pod marcipán by měl být máslový, ne z tvarohu, smetany, jogurtu atd., to by se marcipán mohl roztéct ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
2.4.13 14:25
@Verca1989 píše:
@Liduš88 můžu doporučit tento recept: http://www.toprecepty.cz/…pus-na-dort/ .Co se týče prokrojení, to záleží na tom, jak je dort vysoký, já mívám tak 10 cm vysoký a ten prokrojím 2×, potírám lehce kyselejší marmeládou a potom krémem. Pokud budeš potahovat, tak krémem potřeš celý dort, tím i zarovnáš nějaké nerovnosti. Krém dovnitř může být jakýkoliv ale pod marcipán by měl být máslový, ne z tvarohu, smetany, jogurtu atd., to by se marcipán mohl roztéct ;)

Díky za odkaz, akorát bych udělala ten korpus světlý, to jsem četla ve včerejší diskuzi že akorát dáš polohrubou mouku.
Mám strach aby nebyl ten dort moc suchý, potřebuji to na neděli, tak kdy je tak ideální ho promazat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
2.4.13 15:08

@Liduš88 Já teď udělala dort. Do těsta jsem přidala vaječný koňak, těsto je krásně vláčne a vůbec není suché, potřela marmeládou a namazala krémem s příchutí vaječňáku. Dort není tak sladkej ani s potahovkou a můj říkal, že mu chutná jako punčák. A byl večer udělanej a ráno už ho načal ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.13 15:26

Ahojky kdybys chtěla s něčím poradit takl mě písni SZ jsem vyučená cukrářka a už peču dorty doma a máme cukrárničku cca 3 roky. tak mě klidně píšni co bys přesně chtěla vědět můžu poradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
2.4.13 16:06

@pavlanatlinka jen jestli ty jako zkušená poradíš úplný začátecnici. říkám z vlastního pohledu :mrgreen: profíci kolikrát mluví jak kdyby španělsky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.13 16:09
@Jazz27 píše:
@pavlanatlinka jen jestli ty jako zkušená poradíš úplný začátecnici. říkám z vlastního pohledu :mrgreen: profíci kolikrát mluví jak kdyby španělsky :mrgreen:

no tak něco umím dělám to v podnikání už 3 rokem skoro 4 tak snad něco budu umět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
2.4.13 17:42

@pavlanatlinka Si nepochopila. Já vím, že umíš, ale právě proto. Mně začátečnici když skoromami vysvětlovala jak udělat vánočku :roll: To je snadný, todle, todle a todle, fuk fuk a je to no a nemusím ti říkat, jak dopadla ta moje vánočka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.13 17:55
@Jazz27 píše:
@pavlanatlinka Si nepochopila. Já vím, že umíš, ale právě proto. Mně začátečnici když skoromami vysvětlovala jak udělat vánočku :roll: To je snadný, todle, todle a todle, fuk fuk a je to no a nemusím ti říkat, jak dopadla ta moje vánočka :mrgreen:

no pokouším se vždy to vysvětlovat aby to každý pochopil ale vánočku taky neumím :D to umí moje mamka zas :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí