Co vaříte, když kojíte?

809
23.2.12 13:45

Co vaříte, když kojíte?

Kojím měsíční mimi a absolutně už nevím, co vařit, dost se člověk omezuje s cibulí a česnekem, takže mi „vypadlo“ tím pádem spousta jídel a fakt už nevím, co vařit… Mám pocit, že bezpečné jsou jen jogurty…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucenka
23.2.12 13:56

tak já měla štěstí, že cibule a česnek malýmu nevadil.Takže hodně omáčky + nekynutý knedlik z mikrovlnky. Pak zapečené těstoviny, rizoto, ryba na másle s br. kaší.
Kuře + lečo + rýže
kuře + sýrová omáčka + těstoviny
kuřecí, krůtí zapečené v troubě se zeleninou

A pak hodně polívky - vývary - běžně je téměř vůbec nejím, ale když jsem kojila, tak jsem se po nich mohla užrat :)

Jinak já nemohla hořčici, houby, luštěniny a kynuté věci.

Příspěvek upraven 23.02.12 v 14:32

• Citovat
  • Upravit
5037
23.2.12 14:11

To by chtělo asi vyzkoušet. Já, co si pamatuju, jsem se v ničem moc neomezovala. Ale že jsme polívková, tak to byly hodně vývary, z masa pak omáčky nebo rizoto, domácí knedlíky, rýže - no prostě vše, jen ne chemická jídla a pálivá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
23.2.12 14:26

Ja varím úplne rovnako ako predtým, nemenila som jedálniček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
23.2.12 14:33

Ahoj,já mám doma třítýdenní mimi a jsem na tom dost podobně.Taky bych jedla pro jistotu jen bílé jogurty a na to mi ještě kamarádka řekla,že to taky není dobře,aby malý nebyl přecitlivělý na laktózu nebo bílkovinu kravského mléka.Zatím vařím taky maso (jen osolené) plus přílohy brambory,rýže,kus-kus,teštoviny.
Zatím jsem se neodvážila zkusit nějakou zeleninu,ale asi brzy začnu,třeba s cuketou nebo lilkem.
Jím taky kompoty (broskvový,švestkový),ovocné přesnídávky,nevadí oloupaná jablka,v pohodě byla krupicová a ovesná kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
23.2.12 14:34

Tak já jedla skoro všechno, jen jsem prostě vařila bez cibule a česneku… :nevim:
Je to sice zvláštní, když základ skoro všech jídel je na cibuli, ale na chuti se to moc nepodepíše. Spíš ta příprava je divná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
23.2.12 14:48

určitě vyzkoušej, možná se omezuješ a je to zbytečné, protože by prcek zvládl vše bravurně.
Cibule například vadí spíš syrová, takže jako základ do omáček bych se nebála ani trochu, a třeba česnek, pokud dáš do jídla jeden dva stroužky, tak to není to samé, jako když si dáš česnečku s topinkama ;)

jinak já ve velkém jedla vývary, hlavně hovězí, s kořenovou zeleninou a nudlema.
Pak sem vařila špagety s boloňskou i špenátovou omáčkou, flíčky s uzeným, řízek s bramborem, … Jen jsem hlídala,aby to nebylo příliš ostré a kořeněné.

Prostě mi šlo hlavně o to, aby to bylo rychle uvařené, spíš než aby to nenadýmalo ;) . Postupně jsem vyzkoušela, že můžu jíst skoro vše bez omezení, a teď už jím absolutně všechno. Malý se se střevama ohromně srovnal, když sem mu začala dávat laktobacílky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
23.2.12 15:44

Tak to by mě taky zajímalo, co vařit při kojení. Nám už je teda 5 měsíců, tak už ledacos zvládneme, ale ze začátku to byl fakt děs. Malej měl furt koliky a já jedla jen staré rohlíky a jogurty.
Jinak cibuli rozuhodně nedoporučuju, my po ní byli jak balón. Česnek nám zase nevadil. Kdybych snědla lečo, tak pukneme oba :mrgreen: Kdynuté věci nám taky nedělaly dobře, ani pečivo - prostě nic, kde jsou kvasnice. Zelenina a ovoce byly taky rizikové a malému vadily i vajíčka. Jo a ještě uzeniny, ty mu taky nedělaly dobře.
Takže já jedla pořád brambory a řízek :lol: , nebo rizoto (ale bez cibule), pečené, nebo vařené maso s těstovinama, nebo rýží. Nebo vývar a v něm nakrájené vařené maso. A hodně sladká jídla, protože sladké miluju. Když to tak čtu, sama se divím, že jsem to ve zdraví přežila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
23.2.12 16:10
79Simona píše:
Kojím měsíční mimi a absolutně už nevím, co vařit, dost se člověk omezuje s cibulí a česnekem, takže mi „vypadlo“ tím pádem spousta jídel a fakt už nevím, co vařit… Mám pocit, že bezpečné jsou jen jogurty…:)

Já jsem vařila pořád to, co před porodem. Jen jsem se snažila moc nekořenit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
23.2.12 18:10

Ze začátku jsem jedla jen kuře na kmínu a brambory … a vlastně jen brambory na rúzné způsoby :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
23.2.12 18:14

samé sra*ky :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
23.2.12 18:15

máme nejspíš ABKM, pak vadí cokoliv co nadýmá…včera karboše ráno měla malá bolesti :zed: a to jsem tam dala jednu mini cibuli na kilo masa :roll: takže dokud kojím furt kuřecí maso, ryby a brambory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
23.2.12 19:49

Já ze začátku taky vynechávala spoustu věcí, pak mi máma řekla ať tak neblbnu a měla pravdu… Malá je naštěstí v pohodě i když si dám zelí :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
23.2.12 21:22

tak zelí jsem ani nezkoušela, mě stačí co je po cibuli :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
24.2.12 13:15

Taky sladký jídla - zemlbába, palačinky…a rýže :D