Co vás štve na dětských hernách?

2997
20.2.15 12:35

Co vás štve na dětských hernách?

Ahoj, nevyžaduji žádnou radu, spíš jen tak sonduju…

Je něco, co vás štve na dětských hernách/ kavárnách s hernou, teda zařízeních primárně určených pro děti?
Mě strašlivě rozčiluje „nedokonalost“ prostor - nevymalováno - oprýskané zdi, málo dětských motivů, ušmoulané/rozbité hračky, neútulno, nevoňavo, celková nedotaženost interiéru. V pěkném prostředí bych přežila i hnusné kafe, naopak dobrá káva nedotažený interiér nezachrání.
Proč se ptám - dnes jsem vzala dítě do znovu otevřené kavárny s hernou u nás ve městě. Je to už několikátý provozovatel. Káva dobrá, zatím málo hraček - což se dá pochopit, když je to otevřené pár dní, ale prostě nepochopím, proč provozovatele nenapadne vzít kýbl s barvou a přes víkend to vymalovat, umýt okna, na bar postavit kytku, do okna dát záclonu, na zeď dětské hodiny a pár obrázků nebo nechat šikovnou kamarádku udělat nástěnnou malbu. Hrozně mě to mrzí - provozovateli přeju úspěch, ale žere mě ten neuchopený potenciál :cert:
Jsem jediná, koho bijí do očí takové nicotné detaily?

Mít peníze a koule na podnikání, otevřu si takové zařízení sama, žel takové peníze, jaké bych si k tomu účelu představovala, nemám :)

Mimochodem jsme krajské město, žádná víska, tudíž návštěvnický potenciál je tu obrovský a konkurence téměř žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1806
20.2.15 12:37

No já v jedné kavárně zažila kýbl s hračkama, kde byly například staré brýle, takový ten těžký starý budík - rozbitý, hlava od panenky..hrůza..
 edit..

Na druhou stranu mě i „vadilo“, když jsme šly s ženskejma na kafe do kavárny - ne zrovna pro děti a kafíčkující maminky nechaly děti lézt po závěsech, stolech, matlat po vitrýnách, brát věci ostatním lidem…

Příspěvek upraven 20.02.15 v 12:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
20.2.15 12:37

Mě spíš ničí matky, co se tam vytelej na kafíčko a nehlídaj si svoje děti. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
20.2.15 12:38

@marrlinka
Mna na hernach najviac stvu nevychovany fakani a ich nevychovanjsie matky.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@marrlinka tyhle centra mi štvou vesměs hygienou, protože velmi často je fakt nulová :poblion: a ano, detaily, jak říkáš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91

Mě nejvíc štve že u nás v asi 17tisícovém městě nic takového není :cert: Byla bych tam stálý host :mrgreen:

Příspěvek upraven 20.02.15 v 12:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
20.2.15 12:39
@lyrica píše:
Mě spíš ničí matky, co se tam vytelej na kafíčko a nehlídaj si svoje děti. :cert:

no, to je věc druhá, to mi taky brnká na nervy. ale tak to už je spíš o návštěvnících a laxnosti matek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
20.2.15 12:39

@marrlinka na dětských hernách mě štvou děti :D a jejich rodiče. Myslím tím nevychovaný děti a rodiče, kterým je putna, že jejich dítě masakruje jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
20.2.15 12:43
@martina.se píše:
@marrlinka tyhle centra mi štvou vesměs hygienou, protože velmi často je fakt nulová :poblion: a ano, detaily, jak říkáš..

jj, to jde tak nějak ruku v ruce - když někomu neadí upatlaný zdi, nevzrušují ho většinou ani špinavé koberce a omakané hračky. Přitom je zvláštní, že kolikrát obsluhují a hernu vedou právě majitelé. Já mít hernu, tak ve volné chvíli vydrbu pár hraček jarovou vodou a je to :nevim: blbý je, že třeba já jsem druh člověka, který tam chodit bude (pokud ta hygiena bude alespoň v únosných mezích) - zahradu nemám, bydlíme u silnice, moc kamarádek „přijdem k vám“ taky nemám, takže mi moc nic jiného nezbývá s mým dítětem, které má jednak blbý věk a neposlouchací povahu (z hřiště odcházíme vždy s jekotem, v herně je v klidu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
20.2.15 12:45
@JayLee píše:
@marrlinka tak u nas ve meste mame 3 a sakra mega velky a všechny uplne novy a jsou i dobře delane na ruzny vek deti takze se tam nemlati 7mi lety s dvouletakama apod :kytka: prostoru dost, hracky pekny novy stejne tak prvky na hrani, jidlo dobry, wc cisty, obsuha prijemna, maminy ok atd. ale co je třeba smuj postreh, tak i přes tohle všechno co je ok, tak prijdu vždy domu s cernejma ponozkama takze zadny bilý jaky jsem mela nez jsemtam prisla :lol: a to se tam kazdej zouva :jazyk: :jazyk: :lol: nechapu :nevim: :think:

asi se za tebou přestěhuju do tvého „nejhezčího města v čr“ :lol: asi, občas by to chtělo vytepovat koberce :roll: pokud mají lino, jsem k černým fuseklím shovívavá - já doma ráno vytřu a odpoledne se jednou projdeš po bytě a máš černé ponožky, u nás je to mega prašným městem :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
20.2.15 12:46

Na taková místa nechodím, nemám na to nervy. :nevim: :mrgreen: V restauracích nebo v kavárnách vím i o hezkých koutcích. Máme jednu kavárno-knihovnu a tam jsou nejspokojenější, protože jsou tam jiné knihy, než doma. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
20.2.15 12:48
@JayLee píše:
@marrlinka tak u nas ve meste mame 3 a sakra mega velky a všechny uplne novy a jsou i dobře delane na ruzny vek deti takze se tam nemlati 7mi lety s dvouletakama apod :kytka: prostoru dost, hracky pekny novy stejne tak prvky na hrani, jidlo dobry, wc cisty, obsuha prijemna, maminy ok atd. ale co je třeba smuj postreh, tak i přes tohle všechno co je ok, tak prijdu vždy domu s cernejma ponozkama takze zadny bilý jaky jsem mela nez jsemtam prisla :lol: a to se tam kazdej zouva :jazyk: :jazyk: :lol: nechapu :nevim: :think:

promin, mrkla jsem ti na profil, kde že to jsou takový super herny, a moc jsem se nedozvěděla :mrgreen:
Nechceš mi poslat SZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
20.2.15 12:48

Nemocné děti. Nemyslím tím běžně nastydlé dítě, ale dítě, co má skelné oči, kašle jak s tuberou, nudle mu visí až do pasu, nedává si ruku před pusu a všem lustruje, co mají na stole k jídlu. Hlavně že si matka sedí s kamarádkou u kafíčka. I jsem byla svědkem, jak říkala kamarádce, že dítě v noci horečkovalo a byli na pohotovosti, ve školce ho nevzali, doktorka říkala, že má mít klid a teplo, tak nešli do parku ale do herny :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
29436
20.2.15 12:49

Já moc do dětských heren a kaváren už nechodím. Občas jsem chodila se starším, některé byly opravdu fajn a bylo vidět, že si dal majitel záležet - velké prostory, spousta hracích center, čisto, ale většinou jsem právě viděla malé a špinavé prostory, rozbité hračky, děcka lítající mezi stoly a kočárky, protože zkrátka nebylo místo… Teď otevřeli kavárnu i u nás na maloměstě, ještě jsem tam nebyla, takže netuším, jen podle fotek si myslím, že to není opět žádné terno a vypadá to tam jako v 80% podniků, které jsem kdy navštívila: neútulno, hrací koutek pro děti s mixem hraček „co dům dal“. Mladší kluk je pravý opak bráchy, introvert, ostatní vrstevníky nevyhledává, je extrémně živý, takže s ním se do takových zařízení ani nehrnu. U něj si stejně nemám šanci to kafe v klidu vypít. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
20.2.15 12:49
@Tinuvien píše:
Na taková místa nechodím, nemám na to nervy. :nevim: :mrgreen: V restauracích nebo v kavárnách vím i o hezkých koutcích. Máme jednu kavárno-knihovnu a tam jsou nejspokojenější, protože jsou tam jiné knihy, než doma. :D

mám zatím malý prtě, který potřebuje výběh, koutky jsou pro nás nedostačující :mrgreen: je zvláštní, že u nás ve městě není dokonce ani takový zařízení, jaký popisuješ ty, takže asi pravda „pardubice pardubice, to je pr*del v republice“ :mrgreen:
btw dřív jsem si říkala, že nikdy do heren chodit nebudu, ale nějak se mi obzvlášť v zimě nedaří najít dostatek jiných aktivit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí