Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@natyber
si přesně vystihla moje pocity, bohužel moje malá je velmi kontaktní co se týče ostatních dětí, takže fakt chodíme s kamarádkou do kavárny a když se zadaří, tak si děti hrajou víceméně v klidu a my máme klid na kávu, no a teda chodíme „cvičit“ děcka prolejzaj různýma prolejzačkama, tunelama, přes lavičky a podobně, to zvládnu a navíc naše paní cvičitelka je celkem fajn ženská která to s dětma dost umí a když se dítko rozhodne že po žíněnce nepůjde po čtyřech, ale bude válet sudy, je ještě za hvězdu, prostě to bereme tak aby se děcka vyblbli a přeci jen doma člověk nemá takový prostor jako v tělocvičně, jinak plavání taky bojkotuju
@Ariadne píše:
@natyber Tady se plavání musím zastat. Sice dítě bude milovat vodu, ale nenaučí se potápět, plavat, různé hry atd.Teda naučí, ale třeba v 5-8letech. Mám zkušenost, že děti, které začnou s vodou třeba po 1 roce, tak už mají strach a ten překonávají roky. Když chodí na plavání od 6m, tak to berou jako přirozenost.Barča teď taky nerada dělá, co se po ní chce, ale pomalu nenásilně to udělá. Navíc umíme spoustu cviků, říkanek a to je pak sranda i v normálním bazénu.
A k čemu je půlročnímu dítěti potápění
Říkanek umí syn spoustu a hry zná taky. Učili nás tam to samé co sem zvládla doma, kolo mlýnské, pec nám spadla… Plavat se naučí klidně i dřív když ho to naučím. Když jsem viděla, jak se ta mimina potápěla
to mě jímala hrůza. Odmítla jsem to provozovat a všechny matky na mě koukaly jak na blázna
Plavat ho naučím a třeba dcera se naučila potápět ve vaně sama, protože chtěla. Syn je dvouletý a už sám potápí obličej a směje se ![]()
Ještě dodám, že dětem to bylo vyloženě fuk, maminky s nimi házely na všechny strany, zpívaly písničky a děti stejně čučely všude kolem a většina z nich nedělala to co měla ![]()
Já teda nenavštěvuji přímo dětské herny, spíš sem tam dětský koutek někde v nákupním centru.
Vadí mi prskající a kašlající děti.
Koutek určený jen pro pidi děti, větší mají zkrátka smůlu. Zažila jsem jen jen jednu dětskou hernu /ta už tedy byla i s občerstvením pro rodiče a děti/, kde se vyhrálo jak dvouleté, tak desetileté dítě.
Z malých dětských koutků přímo někde v restauraci mám přímo husí kůži. Hračky evidentně špinavé, rozbité, radost si domů přinést něco, co jsme ještě neměli… ![]()
@medunka23 Ono je samozřejmě rozdíl, když není s dítětem kam jít. Já mám naštěstí byt tak velký, že tady jezdí na motorce a může klidně i na kolečkových bruslích
za den naběháme maraton
máme zahradu a chalupu a pár metrů zánovní hřiště. To moc nemusím, ale když není kam jít tak se to hodí
To cvičení bych celkem brala, ale asi až teď. S miminem by mě to nebavilo ![]()
@Ariadne píše:
@natyber Tady se plavání musím zastat. Sice dítě bude milovat vodu, ale nenaučí se potápět, plavat, různé hry atd.Teda naučí, ale třeba v 5-8letech. Mám zkušenost, že děti, které začnou s vodou třeba po 1 roce, tak už mají strach a ten překonávají roky. Když chodí na plavání od 6m, tak to berou jako přirozenost.Barča teď taky nerada dělá, co se po ní chce, ale pomalu nenásilně to udělá. Navíc umíme spoustu cviků, říkanek a to je pak sranda i v normálním bazénu.
chodili jsme od osmi měsců, nezaujalo ho to vůbec, vodu moc nemusí ani doma, pokud nejde o pokoutné pouštění vody z kohoutky, máchání se v kýblu s vodou nebo čvachtání v kaluži ![]()
@00.katka píše:
Me stvou matky co kecaj, pijou kafe a nehlidaj si deti
@natyber no, hele kámoška chodila od podzima, od nějakých 8M, to jsem bojkotovala a to mám o něco starší, začala jsem chodit teď od nového roku a to si myslím, že smysl má, už začínají chápat k čemu tam jsou a je vidět že je to baví. No s vodou to máme podobně, nevidím problém jít v létě s malou do bazénu a učit jí to po svém, přeci jen každá matka ví co na to dítě platí a co se mu líbí a co ne. Jinak jako u nás taky může jezdit po bytě na motorce, ale přeci jen cizí prostor je vždycky lepší že…
Zničené, nebezpečné hračky, špína, pouze velmi nezdravé jídlo ( hranolky, medovník, mražená pizza) a přeslazené pití.
A ještě automaty na plyšáky a automaty s videohrami.
@JayLee Vendulka říkáš?
to musím pohledat. Já chodím pravidelně do chňapíka, mám to kousek. Barborka taky není špatná, jen malinká. V pandě se mi ještě jako těhuli zaseklo dítě v nějakém tom tunelu a já se tam zabírajíc veškerý prostor tunelu pro něj hrabala
srandy kopec
@natyber ja si to kafe treba dam, mam klidny ditko a porad ji sleduju, ale vzdycky me rozcilujou ty deti co litaj jak splaseny, bouchaj jiny deti a maminky delaj ze to nevidej, nebo jestli jim to prijde normalni
to pak odchazim ![]()
@00.katka píše:
@natyber ja si to kafe treba dam, mam klidny ditko a porad ji sleduju, ale vzdycky me rozcilujou ty deti co litaj jak splaseny, bouchaj jiny deti a maminky delaj ze to nevidej, nebo jestli jim to prijde normalnito pak odchazim
no moji kluci tam taky lítají jak splašení, proto tam přece chodíme. Ubližovat samozřejmě nikomu nesmí, ale když se jen tak zlobí s ostatními, zhazují se ve skákacím hradě atd, tak je nechávám.
@jakanas no, jenže to je právě ten rozdíl, pokud matka nejeví známku zájmu usměrnit své dítě, tak to bych jí dala facku, ale pokud si ho všímá a koriguje, nemám sebemenší problém…
@natyber Tady se plavání musím zastat. Sice dítě bude milovat vodu, ale nenaučí se potápět, plavat, různé hry atd.Teda naučí, ale třeba v 5-8letech. Mám zkušenost, že děti, které začnou s vodou třeba po 1 roce, tak už mají strach a ten překonávají roky. Když chodí na plavání od 6m, tak to berou jako přirozenost.
Barča teď taky nerada dělá, co se po ní chce, ale pomalu nenásilně to udělá. Navíc umíme spoustu cviků, říkanek a to je pak sranda i v normálním bazénu.