Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
ty jo, že zrovna ty se účastníš takových věcí, tomu bych nevěřila
ne, my to neděláme, nikdy jsme nedělali. Nám to přijde strašně uhozené
a určitě bych je nezvala domů, když už by mi přeskočilo, určitě bych pronajmula prostor, za tu práci a nervy by mi ty prachy stály ![]()
Já si pamatuju jak mě udělali oslavu pátých narozenin
Všude bordel a matka vyřízená. Podle mě je to absurdní…
@CokeLady ne fuj. Dcera je narozená v létě. Když už by měla proběhnout oslava jinak než v kruhu rodinném, tak pozveme kamarády co mají děti (a se kterýma se kamarádíme léta jestě coby bezdětní), uděláme na zahradě grilovačku, děcka si budou lítat, my posedíme a při té příležitosti proběhne samotný akt. Rozhodně nebudu zvát cizí lidi, maminky ze hřiště či školy. Nejsem moc družící se typ, už vůbec ne účelově (pejskaři co se paktujou, maminky…) lidi s kterýma trávím čas si dost vybírám. Jako samo nevím, co bude až bude dcera větší a do čeho mě uvrtá, ale zatím říkám ne. Tyhle dětské oslavy s balonkama mi evokují americké rodinné komedie, které úplně nesnáším ![]()
@CokeLady nedělam, nechodim. Je mi to těžce proti srsti.. U nás se spíš jde do zoo a na zmrzku, nebo minigolf a tak…
Nedělám a nechodím. Oslavu děláme v rodinném kruhu, dort, přípitek, dárky, pokec a alou domu ![]()
Máme zatím prtavce, ale oslavy budou v rodinném kruhu. Nelíbí se mi ten americký styl, navíc mi přijde zbytečně za to vyhazovat peníze. Viděla jsem fotky z oslavy 2.narozenin v soukromé školce. Prisernej dort, celičký, nápisy Happy Birthday, konfety a znudene děti, kterým to bylo všecho úplně fuk. Jen maminka měla „krásné“ fotky na fb s kupou liku a byla šťastná jak blecha.
@CokeLady
Nedelam a nechodim..pri predstave cca 10-15 fakanov u nas doma je mi nevolno..
U nas v okoli se to nedela aspon o tom nevim. A ja to take nedelam. Narozeniny slavime jen s rodinou a koho bych maximalne pozvala(zatim jsem je nikdy nezvala) jsou nejblizsi kamosky s detma a s tema kamaradim nejakych 15let. STaci, kdyz za dcerou prijde kamarad s kamaradkou ze skolky, jsou tu 2,3 hodky a mam dost natoz po oslave s vice detma. By mne kleplo ![]()
Příspěvek upraven 10.02.15 v 07:35
Přesně, mě stačí, když přijde návštěva s jedním děckem…už ti dva dohromady jsou dav jak prase, při představě více jak tří dětí mi padají vlasy a omdlívám.
@RyBANA píše:
Přesně, mě stačí, když přijde návštěva s jedním děckem…už ti dva dohromady jsou dav jak prase, při představě více jak tří dětí mi padají vlasy a omdlívám.
tak tak
noční můra
@martina.se @ProfZav
no jo, jenze u dvouleteho to je v pohode, pozvani se clovek vyhne a sam nezve. jenze jak to delate u tech trochu starsich, kdy uz chape o co jde a ve skolce dostava pozvani? to vsechno odmitnou? jak vysvetlit?
jako mi z tehle detskych oslav vstavaji chlupy, jenze uz ted to vidim kolem sebe, ze tady od 3-4 let vys vsichni poradaji oslavy a zvou ostatni deti. A zase by mi bylo lito ditko uplne odstrihnout a nikdy ho nikam nepustit. A kdyz pujde on, tak pak asi musi pozvat na oplatku na svoje ![]()
Já jsem dělala první oslavu, když měl syn 6 let. Bylo to z jediného důvodu, synovi odešli ve školce kamarádi do školy a on byl nešťastný, nechtěl do školky chodit, neměl tam kamarády, takže jsme pozvali asi 10 dětí ze školky - potencionálních kamarádů. Udělala jsem dort, ten měl úspěch, domluvila jsem s neteří, kuchyň byla jako výtvarná dílna, kde byla ona a já dětem organizovala různé soutěže. V okamžiku, kdy neměly program to bylo stádo divoké zvěře a když všechny děti odešly, vytáhla jsem si z ledničky slivovici a dala jsem si velkýho loka
Nicméně to opravdu pomohlo a syn se do školky zaše začal těšit. Letos jsme oslavu dělali ve stylu hledání pokladu, děti bylo jen 6, rozdělili se na družstva a bylo to fajn. Na závěr jsem jim udělala diskotéku, což mělo největší úspěch. Poznatek, že se na oslavě nic moc nesní je správný. A pokud děti na oslavě nemají program, tak je to většinou na mašli.
Ale dělat oslavy pro mladší děti mi přijde naprosto zcestný. Kamarádka dělala dětskou oslavu dceři v Anglii k 1. roku
To nepochopím.
@Ali-Ali jako jo, kluk se účastnil oslavy kámoše, ale já nic takového nepořádala
Jak jsem se vyvlékla? jednoduše - pozvánka byla jen pro syna ![]()
První děláme zítra, pro šestileťáka, pozval si čtyři kamarády ze školky, které všechny znám a bydlí blízko od nás, takže si je vyzvednu všechny naráz, přivedu sem a maminky si pro ně postponě dojdou. Větší bordel než moji dva sami neudělají, takže je to fuk, bude tu trochu větší kravál, ale zase si budou hrát a ne se neustále handrkovat a žalovat na sebe. No, a snědí spoustu sušenek a vylejou trochu šťávy, byt je na nájezdy dětí zvyklý, ono se to nějak pofackuje ![]()
Rozhodně nehodlám vyšilovat, beru to jako běžnou návštěvu. Už tady bylo i 15 dětí (máme 3+1 v paneláku, žádný megabarák ![]()
Nejlíp jsme si zatím užili teď v prosinici oslavu sedmých narozenin holčičky ze sousedství, začalo to jeden den ve tři odpoledne, děti tam nakonec přespaly, my rodiče jsme odtančili domů kolem třetí v noci, druhý den ráno jsme se vrátili a definitivně domů jsme šli odpoledne, užili jsme si to všichni… ale uznávám, že to nebyla klasická dětská oslava tak, jak si ji představuje většina matek
![]()
Příspěvek upraven 10.02.15 v 08:05
Oslavy nedělám a nemám ráda, když jsem zvaná k někomu na oslavu.