Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Zdravím, jdu se poradit jak byste to v této době udělali s dětskou oslavou narozenin. Syn bude mít teď 15. 3 roky. Původně měla být rodinná oslava o tom dalším víkendu - babičky, tetičky, celkem asi 12 lidí, všichni rodina. V současné situaci jsme oslavu tedy zrušili ale já nevím jak to udělat. Oslavit doma jen se synem a mužem? Synovi by to asi bylo líto a hlavně ty babičky a tak by to nepřežily. Nebo to teď neřešit a oslavit až se situace zlepší? To by taky mohlo být za půl roku… Nebo teď jen sfouknout svíčku, malá „oslava“ jen s ním a další s rodinou později? A kdy dát dárky? Teď nebo pak nebo napůl? Syn ještě netuší kdy přesně narozeniny má ale ptá se pořát kdy je bude mít… Díky za rady, vím že řeším kravinu ale nechci ho zase ošidit… Jak teď slavíte vy?
Syn taky oslavil treti narozeniny jen s nami (zijeme navic v zahranici), myslim, ze v tomhle veku to jeste tak moc lito neni, zvlast, kdyz jsou darky.
Na sfouknuti svicek na dortu jsme udelali videohovor, kdo chtel, poslal darek postou a byl i u jeho rozbalovani. Vetsi oslavy budou, az to proste pujde. Rodinne schazeni mi prijde asi jak nejvetsi blbost, znam prilis pripadu, kde si to prokazatelne pri te prilezitosti pekne predali (a hlavne tem starsim, kteri normalne jinam nechodi).
Nekdo by mohl navrhnout, tak si predejte darek venku s respiratorem, ale to uz mi fakt prijde lepsi nic a pockat, kazdy to ma jinak.
@Medičkaa proč je takový problém mít oslavu jen s rodiči?
kamarádka byla minulý víkend na rodinné oslavě, den po oslavě byl jeden účastník pozitivní no a do týdne to mají všichni, kdo na oslavě byl.. ![]()
Pockala bych na seslost az se situace zlepsi. Stejne ted nemuzes. Ten den bych mu dala darky a ostatnim zavolala pres skype aby se videli. Nebo muzete udelat online oslavu ve velkym stylu s tim ze darky vam prijdou postou.
Ten videohovor i s rozbalenim darku zni dobre.
My delame vzdy oslavu jen doma sami, v den narozenin, neni to nic spatneho.
@Medičkaa loni mely deti oslavy online s babickama a letos to nebude jinak. Starsi ma rad, kdyz se doma sejde vice lidi. Neda se nic delat, oslava bude jen s rodici a sourozenci
Loni jim cast rodiny prala o 4 mesice pozdeji a nikomu to nevadilo ![]()
Dětské oslavy jsem neprožívala ani za normální doby. V době covidové bych narozeniny oslavila jen dítě + sourozenec (pokud je) + rodiče. Babičky a dědečkové mají holt smolíka.
My jsme řešili 5. narozeniny. Oslava byla jen já, manžel a oslavenec. Velkou oslavu, spolu s předáním dárků od zbytku příbuzenstva, uděláme až někdy, až to situace dovolí. Třeba za 2 měsíce. Ale to bude fajn, konečně bude moct mít oslavu na zahradě ![]()
Udělala bych domácí pidi oslavu jen s rodiči, dortíkem a klidně jen jeden dárek. Větší oslavu s prarodiči až to půjde, klidně v létě. Děti tím o nic nepřijdou, naopak mají dvě akce místo jedné ![]()
Děkuji všem za názory. V této době bych samozřejmě nikoho velkou rodinnou oslavou neohrožovala, prostě si to odpustíme jen je prostě u nás zvykem se na ty narozeniny setkávat s širší rodinou, jinak se moc nevídáme… Uděláme tedy v týdnu jen malou oslavu doma a ostatní pozveme až (jestli) se situace zlepší, prostě to babičky nějak přežijí
Normální oslava s rodiči, včetně dortu a všech dárků od rodičů. A až to půjde, tak druhá pro ostatní. Aspoň se mu dárky rozdělí a líp si je užije.
@Medičkaa píše:
Oslavit doma jen se synem a mužem? Synovi by to asi bylo líto a hlavně ty babičky a tak by to nepřežily.
To je nějaký sofistikovaný černý humor, nebo kouzlo nechtěného? ![]()
Já bych oslavila jen s rodiči. Pokud už teda musíte s babičkama, tak si aspoň všichni kupte testy. Nejsou stoprocentní, ale lepší než drátem do oka.
Udělala bych to online a poprosila příbuzné, ať dárky pošlou poštou. Zas to může být taky hezký zažítfk, když chodí krásné balíčky a přání.