Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Trilete decko z toho ma imho prd, tomu opravdu staci dort a darecky s (pra)rodici.
Ale petiletej si uz svoje narozky maximalne uzil. Sam vybral, jake kamarady chce pozvat (vesmes deti mych kamaradek, takze zatimco decka blbly, dospelaci meli klid na pokec
.
Mel je v srpnu, takze jsme oslavu spachali u nas na zahrade.
Zrovna mel „piratske“ obdobi, takze dostal ruzne piratske blbosti za par kacek a te radosti bylo! Svagrova vymyslela piratskou hru - hledani pokladu, pritom ruzne ukoly, takz decka zabavene. Dobre to bylo. Pro inspiraci http://majdula.rajce.idnes.cz/…_srpen_2014/
@CokeLady píše:
No ty dárky jsou taky další věc…Co na takové oslavy nosit… Některý přinesou bonbony, další třeba značkovou hračku za litr
Syn letos dostal od 4 kamarádů lego - opravdu hodně se mu líbila třeba úplně malá sada LEGO City 60066 Speciální policie startovací sada. Na internetu koukám, že ji mají od 199 Kč do 209 Kč. To jde, ne? Nebo s jednou akční maminkou jsme se složili jinému chlapečkovi ze školky 3 rodiny na větší sadu lega - každý dal 200 Kč. Ta samá maminka sháněla pro syna takového toho většího dinosaura gumové zvířátko od Schleich - cena okolo 500 Kč a dávali to společně také 3 rodiny. ![]()
Já kupovala podle situace - nějakou knihu, zajímavější dárek třeba od firmy Djeco, naposledy holčičce princeznovský závoj s čelenkou a sponky, vše do 500 Kč. Ale to byly děti ze soukromé školky, tady ve státní je to i míň. Jka píšeš, někdo dal bonbóny a obrázek, někdo třeba sadu playmobilu za cca 200 Kč.
@Stefinkah
ja mam ale opravdu pocit, ze to nektere matky delaji s radosti ![]()
ja tady (zahranici) nestacim zirat. oslava s dekoracemi, lampiony, vlajecky, nachystane stoly, pozvany klaun, zviratka z balonku, obcerstveni pro deti, obcerstveni pro dospele, oslava ma „tema“ vsechno sjednocene, vystylizovane… no chytaji me osypky jen si tu organizaci predstavim ![]()
Narozeniny syna slavíme jenom s příbuznými doma, nenapadlo by mě zvát domů děti ze školky. Jinak z našich z kamarádů a známých jsme jediní, co máme větší dítě. Dvě rodiny mají malá mimina a příbuzní s většími dětmi bydlí v jiném státě.
@Stefinkah píše:
Fakt me pobavilo, ze si @CokeLady myslis, ze to maminky delaji, aby citily nejake uplatneni
To je pravda. Ono to matky mladších dětí těžko pochopí. Náš byl ještě ve 4 letech v klidu, ale teď otravoval už měsíc před narozeninami, že mu hlavně musí přijít na návštěvu kamarádi. A ve školce si to samozřejmě děti řeknou, docela tím žijí. Takže se těžko člověk vymluví na nemoc. Syn moc dobře ví, co je za den a že má kamarád oslavu.
@ProfZav píše:
@Stefinkah Přesně tak. Někde tak drahé hračky nedostanou ani vlastní děti. Není lepší se domluvit a koupit jednu dvě věci než aby to pak vedlo právě k tomu již zmíněnému „zase lego“?
Nakonec byl syn paradoxně z toho lega stejně nejnadšenější. Byl potom týden nemocný a celou dobu si s ním vyhrál.
Děláme oslavy, zveme děti, je to moc hezký, nemám s tím problém a ráda to připravuji. Nechápu, jak se někdo může pohoršovat nad tím, když si dítě pozve kamarády na oslavu. Vychází to na oslavu na zahradě, je nás hodně, dělají se hry, soutěže, diplomy. Děcka se na to těší, vyrábějí dopředu různé blbinky, výzdoby, pozvánky a je sranda.
My oslavy děláme, zrovna máme jednu za sebou
. Ale není to nic extra (žádný americký styl), přijdou prostě moje kamarádky s dětmi, všechny mají děti zhruba ve stejném věku, scházíme se pravidelně, takže oslava je jen příležitost se opět vidět
. Minulý týden tady bylo 10 dětí (z toho 3 moje). Nic hrozného, já jsem zvyklá, máme dům, takže prostoru dostatek, bordel neřeším, jedna kamarádka mi pomohla pouklízet.
Nejstarší syn má 7 let, takže tam očekávám, že bude chtít někdy pozvat i kamarády ze školy, nemám nic proti tomu. Už byl na jedné takové oslavě, bez rodičů, jen jsme jej odvezli a přijeli si pro něj (chvíli jsem tedy pobyla u nich, protože rodiče znám). Na dárku jsme se domluvili předem, přál si panáčky z lega.
@Ali-Ali píše:
ja tady (zahranici) nestacim zirat. oslava s dekoracemi, lampiony, vlajecky, nachystane stoly, pozvany klaun, zviratka z balonku, obcerstveni pro deti, obcerstveni pro dospele, oslava ma „tema“ vsechno sjednocene, vystylizovane… no chytaji me osypky jen si tu organizaci predstavim
Tak přece není povinnost mít to takhle. Jaký si to uděláš, takový to máš
.
Ale taky už jsem viděla jednu párty v červeném, celá výzdoba v červeném, všichni museli přijít oblečení v červené barvě atd. Tohle taky nemusím…
Rada se ucastnim i rada poradam. Mam rada chaos
darky nosim podle veku, eventuelne se poradim s rodici. Pokud je oslava doma tak se poradim co mam prinest, zda upect sladke/slane, prinest detske sampano nebo tak neco. Mam okolo sebe par lidi co piradaji doma, par co poradaji ve velkych hernach pro deti. Ja holkam delam doma, mame zahradu, hodne deti i dospelych. Odstehovali jsme se pred par lety cca 200km takze jezdi i hodne lidi na cely vikend. Vymyslim ruzne souteze, delame modni prehlidku atd. Decka byvaji nadsena. A ja podobne oslavy prozivam a tesim se na ne vic nez na n3jakou ‚ddospelackou‘ party. Asi js3m uz stara ![]()
Já prožívám dětské oslavy. Předškoláků. Potom už je to nuda.