Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, napadlo mě jedno téma na odlehčení
Nemám doma děti a ráda bych je překvapila nějakou dobrotou, tak třeba mě někdo zde inspiruje
.
Co všechno máte domácí? Mám na mysli vajíčka, maso, bábovky a buchty, domácí sušenky a sladkosti, sýry, jogurty, uzeniny, zeleninu, ovoce a tak dál.
Snažím se, co nejvíce věcí dělat domácích - už děláme spoustu domácích sladkostí - muslli tyčinky, piškoty, buchty, bábovky a koláče, lízátka, ovoce obalené v čokoládě, muffiny, doghnouty, koblihy, perníčky,… Na podzim máme vlastní marmélády, pyré, od kamaráda chovatele celoročně vždy čerstvé, chutné maso a vajíčka, sýry, vlastní zeleninu a ovoce v sezóně.
Pochlubte se, co vše se dá dělat doma, ráda najdu inspiraci na další zdravější variantu potravin z našich obchodů, ve kterých mnohdy neumím ani přečíst složení
(berte to s rezervou
).
Třeba i vy najdete inspiraci na další skvělý nápad.
Děkuji a přeji hezký den! ![]()
My máme vejce, maso, mléko, pečivo, buchty a jiné moučníky, zeleninu, ovoce, hořčici, uzeniny, džemy, kompoty, kyselé zelí, kyselé okurky, nakládanou zeleninu, víno, pálenku, rajčatový protlak, zmrzlinu, od ovčáka pak čerstvý sýr.
@lenna1810 Jaké pečivo děláš? Mně se většinou vede to sladké, na něco v podobě rohlíku nebo housky asi nemám buňky a nedaří se mi ![]()
Tak u mě se najdou domácí tak akorát vajíčka a brambory od babičky
. No a s těma vajíčkama už to taky není žádná sláva, ty slepice už jsou nějaký přestárlý a asi líný snášet
Jinak jsem teda dělávala třeba paštiku z jater, ale ty jsem normálně koupila v masně. Počítá se to?
![]()
Brambory, sádlo, králíka, vejce, občas mléko a kuře, kačenu, jitrnice, občas sýr, občas vepřové, buchty, jitrnice.
Ja delam:
domaci chleba(kdyz se mi chce
)
s rodici dohromady pestujeme ovoce a zeleninu- tak zavaruju kompoty, okurky, delam leco, calamadu…domaci smes na topinky.
marmaladu, kdyz je hodne jablek i domaci presnidavku
Delam peceny ovocny caj, susim houby, ruzne bylinky..
delam si domací nudle do polevky
vajicka kupuji kdyz mam prilezitost od zname-domací
pecu buchty, babovky ale ne casto, u nas sladke moc nefrcí.
@Gituš Bílý chleba - 2 hrnky vody, 2 lž. suš. droždí, 1 lž. cukru, 4 lž. oleje, lžička soli a 1 kg hl. mouky. Je to na 2 chleby. Ale my ho pečeme v peci, v troubě jsem ho ještě nedělala, ale nejspíš to půjde taky ![]()
Vejce, králíky, kuře, kachnu, slaninu, sádlo, brambory, zeleninu, ovoce, moučníky, marmelády, okurky, čatní, srbskou směs, naložené ředkvičky, kukuřičky, papriky, kompoty atd. křížaly a slivovici ![]()
Chleba, jogurty, lipanek, lucinu, pastiky, marmelady, testoviny ![]()
Příspěvek upraven 16.03.14 v 11:07
Zjišťuji stále častěji, že matky pěti a více dětí toho stíhají daleko víc, než dvoudětné a nezřídka jsou i hezky upravené a pečované. Co jen dělám špatně? ![]()
Bomba jsou domácí těstoviny. Já to zatím tvořím z obyč hrubé mouky, vejce, vody a trošky oleje, ale až se dokopu sehnat nějakou semolinovou mouku, tak to bude ještě lepší
Mám koupený i strojek a je to sranda, děti to hrozně baví.
Já pěstuju hodně zeleninu, dělala jsem loni základ na rajskou. Suším ovoce. Pak přesnídávky, pribiňáka, kváskový chleba. Co píšeš ty už nevypisuju. Jinak spíš bych mohla hledat inspiraci u tebe - prosím o recept na piškoty, lízátka a musli tyčinky, jestli můžu. Musli tyčinky jsem zkoušela už 2 recepty a ani jeden mi bohužel nesedl.
Těch pět děti se zabavi samy a při tom počtu předpokládám, ze minimálně dvě jsou kolem 10 let, takže doma pomůžou:-D
Jéé, já vám všem závidím
Bydlíme ve městě, takže domácí zelenina, vejce ani maso nehrozí. Domácí dělám jen buchty a lipánky. Zavařovat neumím, péct pečivo taky ne
Vždy jsem něco pokazila.
Co se narodil syn, hodně se u nás co se týče jídla změnilo. Nekupuju pofidérní jogurty a sýry, bujóny a další blafy.Jo a na léto se chystám na domácí nanuky.