Co vše máte domácí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3368
16.3.14 10:44

Co vše máte domácí?

Zdravím, napadlo mě jedno téma na odlehčení :hug: Nemám doma děti a ráda bych je překvapila nějakou dobrotou, tak třeba mě někdo zde inspiruje :).

Co všechno máte domácí? Mám na mysli vajíčka, maso, bábovky a buchty, domácí sušenky a sladkosti, sýry, jogurty, uzeniny, zeleninu, ovoce a tak dál.

Snažím se, co nejvíce věcí dělat domácích - už děláme spoustu domácích sladkostí - muslli tyčinky, piškoty, buchty, bábovky a koláče, lízátka, ovoce obalené v čokoládě, muffiny, doghnouty, koblihy, perníčky,… Na podzim máme vlastní marmélády, pyré, od kamaráda chovatele celoročně vždy čerstvé, chutné maso a vajíčka, sýry, vlastní zeleninu a ovoce v sezóně.

Pochlubte se, co vše se dá dělat doma, ráda najdu inspiraci na další zdravější variantu potravin z našich obchodů, ve kterých mnohdy neumím ani přečíst složení :mrgreen: (berte to s rezervou :mrgreen: ).

Třeba i vy najdete inspiraci na další skvělý nápad.
Děkuji a přeji hezký den! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3400
16.3.14 10:54

My máme vejce, maso, mléko, pečivo, buchty a jiné moučníky, zeleninu, ovoce, hořčici, uzeniny, džemy, kompoty, kyselé zelí, kyselé okurky, nakládanou zeleninu, víno, pálenku, rajčatový protlak, zmrzlinu, od ovčáka pak čerstvý sýr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
16.3.14 10:55

@lenna1810 Jaké pečivo děláš? Mně se většinou vede to sladké, na něco v podobě rohlíku nebo housky asi nemám buňky a nedaří se mi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
16.3.14 10:59

Tak u mě se najdou domácí tak akorát vajíčka a brambory od babičky :mrgreen:. No a s těma vajíčkama už to taky není žádná sláva, ty slepice už jsou nějaký přestárlý a asi líný snášet :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jinak jsem teda dělávala třeba paštiku z jater, ale ty jsem normálně koupila v masně. Počítá se to? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
16.3.14 11:00

Brambory, sádlo, králíka, vejce, občas mléko a kuře, kačenu, jitrnice, občas sýr, občas vepřové, buchty, jitrnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
16.3.14 11:01

Ja delam:
domaci chleba(kdyz se mi chce :D )
s rodici dohromady pestujeme ovoce a zeleninu- tak zavaruju kompoty, okurky, delam leco, calamadu…domaci smes na topinky.
marmaladu, kdyz je hodne jablek i domaci presnidavku
Delam peceny ovocny caj, susim houby, ruzne bylinky..
delam si domací nudle do polevky
vajicka kupuji kdyz mam prilezitost od zname-domací
pecu buchty, babovky ale ne casto, u nas sladke moc nefrcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
16.3.14 11:04

@Gituš Bílý chleba - 2 hrnky vody, 2 lž. suš. droždí, 1 lž. cukru, 4 lž. oleje, lžička soli a 1 kg hl. mouky. Je to na 2 chleby. Ale my ho pečeme v peci, v troubě jsem ho ještě nedělala, ale nejspíš to půjde taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972

Vejce, králíky, kuře, kachnu, slaninu, sádlo, brambory, zeleninu, ovoce, moučníky, marmelády, okurky, čatní, srbskou směs, naložené ředkvičky, kukuřičky, papriky, kompoty atd. křížaly a slivovici :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110

Veškeré maso krom ryb, vajíčka, mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580

Chleba, jogurty, lipanek, lucinu, pastiky, marmelady, testoviny :-)

Příspěvek upraven 16.03.14 v 11:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
16.3.14 11:05

Zjišťuji stále častěji, že matky pěti a více dětí toho stíhají daleko víc, než dvoudětné a nezřídka jsou i hezky upravené a pečované. Co jen dělám špatně? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.3.14 11:06

Bomba jsou domácí těstoviny. Já to zatím tvořím z obyč hrubé mouky, vejce, vody a trošky oleje, ale až se dokopu sehnat nějakou semolinovou mouku, tak to bude ještě lepší :pankac: Mám koupený i strojek a je to sranda, děti to hrozně baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
16.3.14 11:09

Já pěstuju hodně zeleninu, dělala jsem loni základ na rajskou. Suším ovoce. Pak přesnídávky, pribiňáka, kváskový chleba. Co píšeš ty už nevypisuju. Jinak spíš bych mohla hledat inspiraci u tebe - prosím o recept na piškoty, lízátka a musli tyčinky, jestli můžu. Musli tyčinky jsem zkoušela už 2 recepty a ani jeden mi bohužel nesedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3148
16.3.14 11:09

Těch pět děti se zabavi samy a při tom počtu předpokládám, ze minimálně dvě jsou kolem 10 let, takže doma pomůžou:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
16.3.14 11:10

Jéé, já vám všem závidím :lol: Bydlíme ve městě, takže domácí zelenina, vejce ani maso nehrozí. Domácí dělám jen buchty a lipánky. Zavařovat neumím, péct pečivo taky ne :oops: Vždy jsem něco pokazila. :D Co se narodil syn, hodně se u nás co se týče jídla změnilo. Nekupuju pofidérní jogurty a sýry, bujóny a další blafy.Jo a na léto se chystám na domácí nanuky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný