Co vše máte domácí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3148
16.3.14 11:10

Glóbus @Gina108

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107
16.3.14 11:11

Momentálně dělám houskový knedlík 8o po druhé v životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
16.3.14 11:12
@Pudloslava píše:
Zjišťuji stále častěji, že matky pěti a více dětí toho stíhají daleko víc, než dvoudětné a nezřídka jsou i hezky upravené a pečované. Co jen dělám špatně? :-)

Já mám jedno dítě a taky nestíhám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
16.3.14 11:12

@Vichrice Mohu poprosit o recept na lipánek a lučinu? Vypadá to, že by to nemuselo být špatné :lol:

@lenna1810 Děkuju, třeba ho někdy vyzkouším a třeba se konečně povede :mrgreen:

@Pudloslava Nic neděláš špatně ;) :mrgreen: Já mám dopoledne hromadu času - když jsou děti ve škole a školce - doma mám jen nejmladšího. A odpoledne vlastně taky, protože po úkolech, starší děti mizí do neznámých končin a mladší s nima a já je často vidím, jen když mají hlad :mrgreen:

@zizalkaaa No vidíš, pečený čaj jsem chtěla vyzkoušet :mrgreen: Díky za připomenutí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
16.3.14 11:13

U nás zatím jen kváskový chleba.

zeleninu, maso, vejce a ovoce domácí moc možností nemám a na zavařeniny a spol není čas. Ale chleba mě baví ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
16.3.14 11:16
@Pudloslava píše:
Zjišťuji stále častěji, že matky pěti a více dětí toho stíhají daleko víc, než dvoudětné a nezřídka jsou i hezky upravené a pečované. Co jen dělám špatně? :-)

to si taky říkám, mám pocit že nestíhám nic a to mám děti ted ve školce pokud nejsou nemocný. Ale devadesát procent toho času mi zabere podnikání.

jo ale domácí máme velkou část oblečení, aspon děti, pokud nedojíždíme to co už maj, pyžámka, trička, legínky, kalhoty většina od maminky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
16.3.14 11:17

@lenna1810 hořčici, to mě zajímá. Můžu poprosit o recept…

Jinak my vše co se dá vypěstovat na zahradě. Brambory, cibule, česnek, rajčata, papriky, kedlubny, salát, ředkvičky, jablka, hrušky, třešně, rybíz…

Máme slípky, takže vajíčka.

Peču buchty, rohlíky, pizzu, jak kdy a jak co, podle chuti.
Občas dělám pribiňáčka, sušenky, bábovky, štrůdl.

Dál dělám kečup, kompoty, zavařuji okurky, červenou řepu, marmeládu, zamrazuji zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
16.3.14 11:17

Jo pečený čaj jsem zapomněla a taky domácí pizzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.3.14 11:20
@Pudloslava píše:

To je jasný - zneužívají dětské práce - makaj za ně potomci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Však já taky vypadám líp od tý doby, co děcka sama uklízej hračky, zametají a vytírají, vozí na zahradě kompost a písek v kolečkách… :mrgreen: Mno, že bych si k těm dvěma pořídila další pracovníky :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.3.14 11:21
@soanpe píše:
Glóbus @Gina108

Díky za tip, sice ho mám z ruky, ale uděláme si výlet :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10137
16.3.14 11:21

Šunku, občas pečivo, housky, chleba, buchty, vajíčka, zeleninu, ovoce, marmelády, zavařeniny (okurky, kopr, borůvky, jahody, houby, kozí rohy, beraní rohy zelí atd atd)
akorát to maso, to nějak chybí, žiju v paneláku, tak nemůžu chtít vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
16.3.14 11:23

@Mava Podle tohoto receptu http://www.home-made.cz/…horcice.html
Jen dávám trochu méně octa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
16.3.14 11:28

@soanpe Jo, odhalilas mě ;) Mimo to, pomáhají často, ale většinou je to spíš o tom, že se „někam ztratí“ a já mám klid a nikdo mě nebombarduje otázkama „už to bude“ apod. :mrgreen:

@Tereza1986 Nemít toho kamaráda chovatele, tak domácí maso taky nemám - kupujeme si ho od něj a dřív jsme brali od jiného sourkomníka, kde maso bylo taktéž výborné - bereme vepřové, kuřecí, králičí, hovězí, občas jehněčí a ryby teda kupujeme v obchodech :?
Já se právě kvůli dětem snažím také vařit a jíst zdravě, takže do jídla jen pokud možno domácí, kvalitní bylinky a koření, vlastní zeleninu atd.
Jak se dělají domácí nanuky? Ještě, že o tom děti neví, musela bych je okamžitě udělat :mrgreen:

@Genovesa Čerpám hodně odsud http://www.home-made.cz/…piskoty.html, http://www.home-made.cz/…lizatka.html, http://www.home-made.cz/…tycinky.html
Jsou tam opravdu úžasné recepty. Mimo to, do těch musli tyčinek nedávám klíčky a semínka. Ale spíš tam máme hodně sušeného ovoce - rozinky, brusinky a jiné., někdy kousky čokolády. Párkrát se mi stalo, že se to nepovedlo, takže to bylo spíš jako samostatné musli :mrgreen:, ale když se to povede, je to báječné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580

@Gituš domácí lučina zde: http://www.brydova.cz/…omaci-lucina-

Lipánek: dva plnotučné tvarohy, trochu smetany ke šlehání (je tam jen pro lehčí konzistenci). Obojí dáme do robota a šleháme dokud není správná konzistence. Přisladit můžeš cukrem, vanilkovým cukrem, já dávám agávový sirup. Případně ještě kakao.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166

Dělám domácí lučinu, paštiku a různé buchty a koláče. Na zahrádce pěstuji různé bylinky, jablka, rajčata, papriky, lilek, okurky, kořenovou zeleninu, porek a jarní cibulku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný