Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Gituš Mrkni třeba tady http://www.toprecepty.cz/…nanuky-misa/ . Formy na nanuky mají za pár korun v Ikee. Ještě jsem je nedělala, ale těším se na ně, mňam
Vodové nanuky jsou taky jednoduché. Jakýkoliv džus nebo vodu se šťávou přisladíš (nemusí být
),naliješ do formiček a hurá do mrazáku. Nebo třeba mixnout jahody, cukr, trochu smetany. Úplně slintám ![]()
@romulkaa Jo, to budeš moc hodná! ![]()
Jsem z toho dostala chuť na těstoviny, tak jsem musela využít kupované
Ale příště už to snad budou domácí ![]()
@Gituš @Králičice je to fakt jednoduché. Na 100 g mouky 1 vejce:-)když se ti to zdá suché, dej lžičku vody, ale s vodou opatrně, fakt po trošičkách. http://www.youtube.com/watch?…
Ještě mě napadla domácí vegeta, tu jsme si zamilovali. Je fakt výborná.
@Genovesa píše:
Ještě mě napadla domácí vegeta, tu jsme si zamilovali. Je fakt výborná.
A recept?
Prosím ![]()
@romulkaa @Tereza1986 Díky holky! Mám další experimenty na tvoření
.
Kromě vyjmenovaného mám vlastní vlašské ořechy. Mrazím si pažitku, kopr a petrželku kudrnku na zimu. Když jsou v lese borůvky tak natrhám a zavařím. Z padaných jablek dělám polotovar na štrůdl. Ze zralých bezinek likér.
@meringa píše:
A recept?Prosím
1 kg mrkve, 1 kg petržele, 0,5 kg celeru, 0,5 kg kedlubnu, 0,5 kg cibule, pórek 3ks, 1/2 kg soli. Petrželová a libečková nať. Namlít v robotu, usušit. Někdo to předvaří, já dím na konec varu v polívce. Poměr zelenin můžeš měnit, upravovat dle svého. Můžeš přidat kapustu, česnek, papriku, někdo dává houby do části třeba atd.
Jo a dělám domácí sirupy - bezinkový, z různých druhů ovoce.
@meringa Není zač. Já jsem to taky někde vyčetla, taky by mě to nenapadlo. Někdo to dělá i bez soli, ale já jsem se trochu bála, aby mi to nesežrali moli či co.
Zdravím, tak co, napadá vás nějaký další domácí výrobek? ![]()
Během týdne jsme stihli domácí těstoviny - byly výborné, lučinu, ta taky hned zmizela. Ještě jsme dělali kremrole, doghnouty, domácí horkou čokoládu. Chce to ještě nějaké další nápady a návrhy, děti jsou na výletě a já nevím, co jim vytvořit, poradíte mi někdo?
Díky
Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky. Dělala jsem ho dnes a všem nám chutnal.