Co vše máte domácí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4201
16.3.14 11:35

@Gituš Ahoooj :) prosim te jak delas ty piskoty? tady je nepridavaji tak bych mela radost :-)

jinak my si delame zeli, ovocne vino, rohliky, vanocku, okurky, a od letoska budeme mit i vlastni med :-) mohna sem neco zapomnela :think: a vejce mame domaci ale od kamaradky ;-) a samozrejme sadim kde co :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
16.3.14 11:35

@Gina108 já dělám domácí těstoviny, ale jen hladkou mouku, vejce a troška oliváče. Viděla jsem na netu semolinovou mouku, ale musela bych jí objedant několik balíků:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
16.3.14 11:43

@Zuzee87 http://www. home-made. cz/2012/10/domaci-piskoty. html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
16.3.14 12:13

Tak to je hezké téma, ráda se inspiruju :-)

Babička nám dává domácí vajíčka a maso. Jinak každým rokem dělám výživu z jablek, různé kompoty (jablkový, hruškový, švestkový, dýňový, meruňkový, broskvový) a domácí marmeládu - prostě čeho je úroda. Pak mám maliny, rybíz, borůvky a angrešt - zamrazuju a během roku vytahuju do pudinků, koláčů, buchet. Pak ještě dělám takovou „plpu“ z cuket na topinky. Taky nakládám okurky (okurky jsou ale kupované). Dělám salát ze zelí a zeleninou. Jinak peču doma koláče a buchty.

Jooo, a abych nezapomněla na domácí slivovicu z trnek! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
16.3.14 12:15

Tak já mám navíc od toho už vyjmenovaného rajčatový protlak, domácí vegetu, směs na topinky (lze použít i na pomazánku, špagety, pod maso), povidla…a už mě nějak nic nenapadá, všechno už padlo :)
jinak při neustálých přebytcích rajských a paprik si dělám lečo co mrazáku, plněné papriky, výborné jsou i papriky se zelím, mláďata by se utloukly po zelí s červenou řepou ve sklínkách (od babi - mňamka), takže jí letos zkusím poprvé nasít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
16.3.14 12:23

@jezek1 jak děláš vegetu? Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
16.3.14 12:34

@romulkaa Chutnají domácí těstoviny lépe, jak ty kupované? :mrgreen: Je to zajímavé, navíc to vypadá, že by se u toho mohli zabavit i děti - akortá budu gruntovat zase celou kuchyň :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
16.3.14 12:40

Ženy, nemáte některá osvědčený recept na rostlinné mléko, třeba rýžové. Já ho dneska zkoušela, ale byl to hnus. Kupovat ovesná mléka za 55kč mě nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
16.3.14 12:46

Já to nepřeháním. Máme vajíčka, králíky, ale díky dědovi a babičce. V sezoně ovoce a nějakou zeleninu. Doma peču buchty, zkouším chelba. Ale jogurty a sýry např. kupuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
16.3.14 12:48

@Gituš Ten recept na ty musli tyčinky vypadá úžasně, určitě vyzkouším. Dáváš cukr? Ten poměr si děláš nějak sama? Když tam nedám ty klíčky a semínka, budu trochu v pasti :think: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
16.3.14 12:51
@Vichrice píše:
@jezek1 jak děláš vegetu? Děkuji :-)

no to také slyším poprvé! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
16.3.14 12:51

Tak já tedy dělám zatím jen paštiku z jater, tu z krámu vůbec nekupuju, ale v létě se chystám na samosběr jahod a něco zamrazím na koláče a knedle a z něčeho udělám marmeládu. @jezek1 jak děláš ten protlak?? Toho se u nás sežerou mraky

• Citovat
  • Upravit
4346
16.3.14 13:07

@Gituš jsou takove jemnejsi a prijdou mi sytejsi:) me bavi je delat, vesmes si udelam cerstve na obed. Urcite se bude detem libit tocit strojkem:) myslim, ze teda neporadek neni, pokud se nebudou prehrabovat pak v tech testovinach, co si budes na platne susit:)ale kdyz si je das mimo dosah, tak to je v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
16.3.14 13:50

@romulkaa Tak to je bezva, u nás se těch těstovin zlikviduje docela dost, tohle by mohlo být i zábavné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
16.3.14 13:51

@Gituš jestli chces, poslu ti odkaz na video, podle kterych jsem se je nau :jazyk: cila delat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný