Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Gituš Ahoooj
prosim te jak delas ty piskoty? tady je nepridavaji tak bych mela radost ![]()
jinak my si delame zeli, ovocne vino, rohliky, vanocku, okurky, a od letoska budeme mit i vlastni med
mohna sem neco zapomnela
a vejce mame domaci ale od kamaradky
a samozrejme sadim kde co ![]()
@Gina108 já dělám domácí těstoviny, ale jen hladkou mouku, vejce a troška oliváče. Viděla jsem na netu semolinovou mouku, ale musela bych jí objedant několik balíků:-)
@Zuzee87 http://www. home-made. cz/2012/10/domaci-piskoty. html
Tak to je hezké téma, ráda se inspiruju ![]()
Babička nám dává domácí vajíčka a maso. Jinak každým rokem dělám výživu z jablek, různé kompoty (jablkový, hruškový, švestkový, dýňový, meruňkový, broskvový) a domácí marmeládu - prostě čeho je úroda. Pak mám maliny, rybíz, borůvky a angrešt - zamrazuju a během roku vytahuju do pudinků, koláčů, buchet. Pak ještě dělám takovou „plpu“ z cuket na topinky. Taky nakládám okurky (okurky jsou ale kupované). Dělám salát ze zelí a zeleninou. Jinak peču doma koláče a buchty.
Jooo, a abych nezapomněla na domácí slivovicu z trnek! ![]()
Tak já mám navíc od toho už vyjmenovaného rajčatový protlak, domácí vegetu, směs na topinky (lze použít i na pomazánku, špagety, pod maso), povidla…a už mě nějak nic nenapadá, všechno už padlo ![]()
jinak při neustálých přebytcích rajských a paprik si dělám lečo co mrazáku, plněné papriky, výborné jsou i papriky se zelím, mláďata by se utloukly po zelí s červenou řepou ve sklínkách (od babi - mňamka), takže jí letos zkusím poprvé nasít.
@romulkaa Chutnají domácí těstoviny lépe, jak ty kupované?
Je to zajímavé, navíc to vypadá, že by se u toho mohli zabavit i děti - akortá budu gruntovat zase celou kuchyň ![]()
Ženy, nemáte některá osvědčený recept na rostlinné mléko, třeba rýžové. Já ho dneska zkoušela, ale byl to hnus. Kupovat ovesná mléka za 55kč mě nebaví.
Já to nepřeháním. Máme vajíčka, králíky, ale díky dědovi a babičce. V sezoně ovoce a nějakou zeleninu. Doma peču buchty, zkouším chelba. Ale jogurty a sýry např. kupuju…
@Gituš Ten recept na ty musli tyčinky vypadá úžasně, určitě vyzkouším. Dáváš cukr? Ten poměr si děláš nějak sama? Když tam nedám ty klíčky a semínka, budu trochu v pasti
.
Tak já tedy dělám zatím jen paštiku z jater, tu z krámu vůbec nekupuju, ale v létě se chystám na samosběr jahod a něco zamrazím na koláče a knedle a z něčeho udělám marmeládu. @jezek1 jak děláš ten protlak?? Toho se u nás sežerou mraky
@Gituš jsou takove jemnejsi a prijdou mi sytejsi:) me bavi je delat, vesmes si udelam cerstve na obed. Urcite se bude detem libit tocit strojkem:) myslim, ze teda neporadek neni, pokud se nebudou prehrabovat pak v tech testovinach, co si budes na platne susit:)ale kdyz si je das mimo dosah, tak to je v klidu ![]()
@romulkaa Tak to je bezva, u nás se těch těstovin zlikviduje docela dost, tohle by mohlo být i zábavné ![]()
@Gituš jestli chces, poslu ti odkaz na video, podle kterych jsem se je nau
cila delat:)