Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ja susim vse krom podprsenek a jedne chlupate moji oblibene deky. Ze zacatku jsem se taky bala a nesusila vice veci, ale ted to prdim dam tam vse a nic se mi jeste nikdy nesrazilo ani neznicilo.
Dávám i košile (ale jak jsem psala, peru je zvlášť a suším taky zvlášť, pak se nezmuchlají a neharmonikují rukávy), nežehlím nic (jen velmi vzácně na nějaké slavnostní příležitosti).
Miminkovské bych tam samozřejmě také dala, nevím, proč by tam nemohlo. Akorát bych si pohlídala, aby se to pak nezmenšilo a případně bych kupovala větší velikost.
Peru na 60 a sušička jede na program Mix asi hodinu a půl. Na mimino kupuju věci 12-18 měsíců
nejhorší je Tesco
nejlepší Lidl, ten povoluje na 60 i sušičku ![]()
Nesusim plavky, podprsenky, chlapovo kalhoty a tricka s gumovym potiskem. Kosile peru zvlášť na male zdimani a susim na raminku. Pak lehce přežehlím. uterky a látkové kapesníky zdimu mene a susim na susaku, pak ale nežehlím.
@Bábrdl suším všechno, kromě silonek, podprsenek, Synova přeměňovacího trika, svých svetrů, i když ty občas hodím, ale na nízkou teplotu.
Taky susim vsechno, ale mam susicku kratce a manzel brbla ze mu to srazi tricka. na svem to pozoruju jen u kalhotek, na detskem o maly kousek ale skoro na vsem.
vy co uz jste se susickou zkusene - jsou proste ty dva tri centimetry ocekavane ztraty, nebo s tim neumim a musim si vic nastudovat ty programy?
z divnych veci co zatim bez potizi: silonky, podprsenky, pogumovana prosteradla
nejvetsi potize se zda delaji ciste balvnene veci, nebo bavlna s malou primesi
u detskych je mi to sumak, proste koupim vetsi o chvilku driv, ale nerada bych odepsala oblibeme dospelacke kusy
My meli velkou výměnu ponozek, když se smrskly manzelovy ponozky, vzala jsem si je ja, synovy dostala dcera.
Pozoruji mirne zmenšení u bavlnenych veci, takze uz kupuju vrsky o cislo vetsi. Taky jsem cim dal starší a v tech upnutých věcech se necitim. Dětské neresim, tam je obmena rychlá kvůli růstu. Jinak uplne znicene ze susicky nemam nic.
Jednou jsem ale zničila společenské kalhoty, když jsem je dala prat jako ozivit, naparit. To se srazily nite.
Vsechno krome obleku a sak. Davam i plavky. Podle me to maji vsechno oznacene, aby nenesli odpovednost za poskozeni. Ono totiz tricko z retezce vypada po dosuseni vybledleji a byva krive. No proste sijou shit.
@LKL me prijde, ze se mi to obleceni vlastne zmensi, ale pak se na to ma natahne. Nevim no, ja se s tim moc neprdim a hazim vsechno na extra sucho.
@Bábrdl píše:
Mám dotaz. Co všechno dáváte do sušičky?Před časem u nás byli známí z Británie. Obvykle bydlí ve spodním bytě, který je normálně prázný a já tamní koupelnu používám někdy jako sušárnu.
Když přijeli, omlouvala jsem se, že tam musím ještě sebrat prádlo. A naše anglická známá se děsně divila, že nesuším všechno v sušičce. Říkala jsem jí, že na většina oblečení, co se tu prodává, je, že se sušit v sušičce nesmí.
Ona mi tvrdila, že v Británii dávají do sušičky všechno, kdo nějakých extra vzácných kousků, co nosí do čistírny.
Co všechno sušíte vy?
Všechno krom softshell bund a jedněch mých šatů
Také suším i věci na miminko a jinak třeba i plyšové hračky. Nesuším jen funkční věci. A se zvířaty je sušička snad i nutnost. ![]()
@Bábrdl heleď, mám s tím dost podobný problém. Postupem času jsem začala experimentovat a dávat tam víc věcí, ale s odstupem času vidím, že zvlášť u některých citlivějších věcí je to ničí.
Není to tak dávno co jsem tu řešila třeba ponožky a dost holek bylo tady překvapeno, že jsem překvapená z toho, že nejdou sehnat ponožky, na kterých není přeškrtnutá sušička. Protože u ponožek a trenýrek mi sušička připadá k nezaplacení, ale polovina ponožek to nerozdejchá už po pár vypráních. A pak v tématu o sušičkách taky věčně čtu, že tam všichni hází všechno, tak já nevím no ![]()
Většinou udělám nějaký kompromis, věci na ruční praní nesuším, věci které nesnesou (ne papírově, ale reálně nesnesou) vyšší teploty než 30 a pak „strečové“ věci.
Dal jsem do sušičky boty na tenis, už hodně smrděly. Zmenšily se asi o jedno číslo a prohly, teď jsou nepoužitelné. Zvětší se na původní velikost, kdybych je začal používat nebo dal na kopyto?