Co všechno s manducou?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
269
22.4.13 23:08

Co všechno s manducou??

Ahoj všem, chtěla bych se zeptat, jestli někdo používáte manducu a jaké třeba všechny činnosti s ní zvládnete? Já jsem ji právě dnes objednala, tak jsem zvědavá…máme 6ti nedělní mimi a k tomu téměř dvouletého bráchu a ten celkem žárlí..do toho ségra už přestala přes den tolik spát a mě hrozně mrzí, že ji kolikrát musím nechat chvíli brečet - když obstarávám nočník, jídlo nebo oblíkání pro staršího…a tak právě chci vyzkoušet to nosítko, kdy malá bude s námi a přitom budu mít volné ruce..akorát syn asi bude žárlit, že se ségra pořád nosí, ale zase si říkám, že budu i s ní taková mobilnější - si s ním pohrát atd…jak to funguje u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101532
22.4.13 23:12

@JankaF Manducu mám, ale doma ji defacto nepoužívám… mám ji spíše na ven - výlety, hřiště a tak, ale problém je, že mladší není moc nosící :think: resp. nosit jo, ale pouze čelem do světa, tj. pouze na ruce v klubíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
22.4.13 23:25

Používám nosítko/šátek hlavně na spaní, a to jak doma tak venku, mládě mi první půlrok ani jinak nechtělo spát. Doma s nosítkem zvládnu uklízet, vysávat, chystat jídlo (vaření teda jen v případě nouze, mám strach, abych mládě neopařila), věšet prádlo, prostě takové ty běžné domácí práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
22.4.13 23:28

Vytírání je fajn, jinak ale doma nepoužívám - na vaření se bojím a navíc když stojím dítě je nespokojeno, je potřeba chodit a chodit. Navíc se s ním nerada ohýbám - ne že by to nešlo, ale je to asi tak pohodlné jako s břichem.

Mám jiné nosítko než manducu, ale ono to bude asi jedno, že :).

Jinak my ho máme hlavně na ven - když napadl sníh a procházka v lese s kočárem nebyla možná, když jsme byli na hradě, když jedu někam MHD s více přestupy atp.

Příspěvek upraven 22.04.13 v 23:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
22.4.13 23:28

Jako male miminko jsem ji nosila spis jen v pripade nutnosti, napr. pri veseni pradla, kdyz by vedle v kocarku rvala, popripade jsem ji v ni parkrat uspavala, kdyz uz nechtela jinak zabrat. Byla u me moc rada. S postupem casu jsem ji nosila i na kratsi pochuzky na postu a tak, popr. k doktorce pres ulici, kdyz se mi nechtelo vlacet ze schodu kocar. Na dovolene to bylo fajn treba kdyz jsme sli na rozhlednu (kocar zustal dole) nebo jeli lanovkou (kocar jel na jine sedacce). A opravdovy boom zazila, jak se poradne posadila a zpevnila, to uz jsem ji nahodila i na zada a kdyz me ceka cesta MHD se spoustou prestupu, nejedu jinak. Popr. kdyz je protivna a furt se chce chovat a ja musim neco delat, tak ji mam takhle u sebe treba pri krajeni zeleniny a tak. Vzhledem k tomu, ze spi vetsinou jen v kocarku, tak kdyz venku leje jak z konve a potrebovala by spat, uspim si ji na brise. Kdyz byla nemocna a vyzadovala noseni nebo aspon primy telesny kontakt neustale, nasadila jsem si ji na bricho, lehla na gauc, cetla si a obe jsme byly spokojene. Taky se v ni dalo v MHD diskretne kojit, ted uz je na to teda moc velika. Ale k tvemu pripadu - potkavam tu pani, ktera si presne tyhle kratsi pochuzky a cesty MHD obstarava stylem - starsi ditko za ruku a mladsi do manducy a vypadaji vsichni spokojene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.4.13 23:29

Já si dávám mimino na doma spíš do lehátka, aby na mě dobře vidělo a dozoruje, když provádím něco se staršíma, třeba přebaluju, koupu, tak čučí z lehátka. Nosím spíš venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
22.4.13 23:33

Ohybani nic moc, je potreba drepovat a po sto drepech se zatezi solidne boli stehna jeste par dni :mrgreen: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
22.4.13 23:37
@ugluk píše:
Ohybani nic moc, je potreba drepovat a po sto drepech se zatezi solidne boli stehna jeste par dni :mrgreen: :jazyk:

no dělám to úplně stejně jako na konci těhotenství no. jen to dítě je těžší a těžší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
23.4.13 00:11

Az prcek povyroste, tak si ho nahodis na zada a budeš moct dělat uuuplne vse :lol: :palec:
Mezitím co ti zada, miminko a braska dovolí ;) :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
23.4.13 00:31

Mám ji, ale doma skoro nepoužívala - jen asi 2×, když byla malá nemocná a já už nevěděla co s ní, tak v ní usnula. Za jedno je vaše malá ještě na Manducu malá a za druhé s ní v Manduce by se těžko oblíkalo a obstarávalo další dítě. Nebo vařit - to bych měla strach.
Já jezdila všude s kočárem a Manducu brala jen tam, kde to bez něj nešlo. TEď, jeslti ji budu používat (malé je 1,5 roku a za 2 měsíce čekáme druhé), tak spíš na poponášení starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
23.4.13 06:17

To ja zase spis nosim doma…ale stejne nekdy breci, taky mam deti dva roky od sebe. Starsiho s mladsim na brichu neprebalis.

Jinak delam vsechny domaci prace, vareni a myti s omezenim, pac jsem mala a dite mi prekazi v pristupu k lince, ale i jsem s nim v satku sila na stroji, prosila jsem cely jedno spani :mrgreen:

nosila jsem hlavne vecer, kdy uz byl uplakanejsi. Mam i satek, tak kdyz mi hejkali oba, dala jsem mladsi na bricho do satku a strarsi do manducy na zada - s tim se teda neda nic udelat, ale hopsali jsme po byte a zpivali pisnicky.

dcera kdyz vidi manducu, tak se teda chce nosit taky, ale mozna proto ze ji zna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
23.4.13 06:19

Az bude trochu vetsi, tak na zadech to je pak parada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
23.4.13 06:36

Taky jsem doma nepoužívala, mimi spíš v lehátku a od cca 8 mi týdnů už deka a hrazdička. Ono to ani není zdravé na páteř toho dítěte tahat v jakémkoli nosítku takto malé dítě.
Jinak výborná věc kamkoli ven- na nákupy, do lesa, kdekoli. Malou jsem v ní nosila do skoro dvou let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
23.4.13 06:49
@Myrha píše:
no dělám to úplně stejně jako na konci těhotenství no. jen to dítě je těžší a těžší :)

Přitom když byl člověk těhotnej, nosil kil ještě víc na sobě:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
23.4.13 07:52

Ja doma pouzivala hodne, bud kdyz nemohl usnout neb kdyz mu rostly zuby a byl protivny. Zvladala jsem s ni v klidu varit, prat, uklid pri kterem jsem se nemusela moc ohybat, prevliknout periny (prosteradlo moc neslo), sit na stroji (to ho uspavalo)…
trochu spatne se zavazuji boty, ale jinak super do MHD, na pochuzky posta, doktor, urad. Je teda syn nemel rad, kdyz jsem se nehybala, takze pri cekani na zastavce jsem se musela jemne pohupovat nebo mu rukou hladit zada :-)
Ja mam zatim jedno ditko, ale vyuzila jsem ji dost a az bude jednou druhe, budu urcite vyuzivat jeste vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí