Zvykání na šátek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31
18.4.13 14:57

Zvykání na šátek

Dobrý den,

mám 4 měsíce starou dceru. Jelikož je to naše prvňátko, tak jsem se ze začátku bála ji do šátku vázat (udusí se… však znáte ty klasické mýty :) ). Nyní bych ji už moc ráda nosila, ale kdykoli ji navážu (zkouším zatím dvojitý kříž), tak v něm ryčí jako šílená a není k utišení, i když s ní pobíhám.
Holky šátkařky, nemáte nějakou radu, jak bych malou mohla přesvědčit, že nošení je vlastně fajn ;)? Popř. jak dlouho má cenu s ní pobíhat při tom šíleném řevu? Šátek máme pevný (Zara; 4,7m)

Moc děkuju za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
18.4.13 15:04

Tohle je hrozně blbej věk na zvykání. I nošené děti občas v tomto věku ryčív šátku jak kdyby jim člověk trhal nohu.

Do šátku dát dítě najedený, přebalený, odkrknutý a ospalý. rychle navázat a vyrazit ven a hezky zostra nasadit tempo. S trochou štěstí usne, akorát po probuzení může ječet, protože se bude chtít čurat a dítě je od přírody naprogramované dát najevo, že potřebuje.
Většinou se to spraví kolem 5m, moje jakžtakž kočárkové dítě, které nechtělo jeden čas šátek ani cítit, tak teď se chce zase jen nosit, vkočáru ječí jak pavián.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
18.4.13 15:06

Zkus napřed nějaký volnější úvaz :nevim: ale některé děti na šátek nejsou ikdyž se s nimi zkouší od novoše :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
18.4.13 15:21

@cizova Kdyz satek poradne nedotahne, budou ji bolet zada a nevim, jestli je to bezpecne :think:
Souhlasim s Gladys a jeste dodam, ze mojemu malemu i vadilo, ze nevidi… ( noseny od 3 tydnu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
18.4.13 15:24

Jak pise Gladys. Dat napapat, prebalit a navazat pred tim nez chodi spat. A pak pobihat a pobihat:) ja malou zacla nosit od cca 2 mesice, pred tim me satek nejak nenapadnul. Obcas mi v nem taky strasne rve, ale pekne ji do nej zabalim, utahnu tak jak je treba, strcum dudlana a pak treba ze zacatku tancuju, aby se zklidnila. A zacne rvat yned? Nebo treba chvilenku vydrzi? Zkus si ji uvazat doma na deset minut, chodit s ni, druhej den, zase…takhle to opakovata apostupne prodluzovat. Taky zkus vychytavat ty doby, kdy treba pres den spinka a davat ji do satku. Jinak ja nasi Toncu taky nosim v krizi ale mam ji jakoby jen v te kapse, ten zbytek mam stazenej, aby nebylo takovy vedro…jo a jeste vidi z toho satku? Nase madam treba ze zacatku potrebuje koukat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
18.4.13 15:25

Nemyslím nedotáhnout ale něco volnějšího jako např. jednoduchou kolíbku
a nebo kříž s kapsou uvnitř a nechat kříž na stranách ať se necítí tak svázaná…ještě mě teď napadlo…jak malou oblíkáš do šátku? ono jí taky může být horko pokud jí oblíkneš jak do kočáru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.4.13 15:26

Mě maldší chtěl být dlouho jen v kolíbce, ve vertikálu furt řval, v 5m jsem si řekla, že už je fakt na kolíbku velkej, tak jsem se rozhodla, že ho do vertikálu dám, šupla jsem ho tam, chvíli ječel, po chvíli překvapeně koukal, a pak už spokojeně mručel :lol: akorát teď mám problém jak naučit 15m šátkovaný dítě zase na kočár, pán v něm byl asi 3 krát jako novoš, pak jsme zkoušeli okolo 7m, a zjistili jsme, že má těžkou alergii, jak vidí kočár tak spustí :roll: :jazyk: :lol: zakladatelko, hlavně si musíš být jistá, že chceš nosit, vnitřně to cítit. pokud dítě cítí z mámy nejistotu, tak pak ječí ;) já u mladšího do těch 5m nebyla přesvědčená, že je na kolíbku už velkej, tak ve vertikálu ječel, jakmile jsem o tom začala být sama přesvědčená, tak tam byl spokojenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
18.4.13 15:33

Díky moc za všechny komentáře!

Malou mívám jen v té kapse (většinou). Co se týče rozhledu, tak hlavičku má venku, ale jelikož začne ryčet hned při navazování, tak má prostě zavřené oči a ani za nic je neotevře. A přitom je zvědavá jako opice, takže si myslím, že by se jí v něm venku líbit mohlo ;)
K tomu oblečení - dnes dopoledne jsem zkoušela v body s dlouhým rukávem a polodupačkách, možná by stačil krátký rukáv, nevím.
Zkusím tedy vychytat časy spokojenosti a před spánkem a snad se to časem povede. Jinak máme doma hoodně drahý přehoz na sedačku :lol:
Holky, díky moc za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.4.13 15:41

Tak zrovna dvojitý kříž mi přijde „volný“ ažaž, možná pokud dítě ještě nedrží pořádně hlavu, tak ani ne úplně nejvhodnější.
U nenosivého dítěte bych až bude opravdu dobře držet hlavu, tak úvaz na bok, aby vidělo dopředu, mého nenosivce to celkem přesvědčilo, protože koukal na věci třeba v obchodě a nestihl u toho ještě mrčet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
18.4.13 16:30

Tak pokud nosis doma dej ji body a ponozky. My vcera nosili jen v body s kratkym a teplakach venku. Ze me lilo a mala byla tak akorat. tak smad se zadari. Jinak neboj, satky jdot ma odbyt:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
18.4.13 17:35

Ahoj holky, docela mě šátková metoda také zajímá.. Ale trošku se bojím, že mimi by pak nechtělo do kočárku, když si zvykne na nošení. Jak je to u vás? @slavuska1 píše, že pak měl malý na kočárek přímo alergii.. A jak jste na tom vy?
Nosíte/nosily jste dítě v šátku jenom na procházky, nebo i doma po bytě? A jak dlouho během dne, ho takhle nosíváte?
Děkuji za odpovědi!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.4.13 17:53

@konfett to je fakt dítě od dítěte, se starším nebyl problém v tomhle ohledu, jakmile si sám sedl, tak šel do golfek, a tam byl spokojenej. ale mladší nechce ani golfky, asi budu muset nosit, než mi ze šátku sám uteče, a to má 12 kilo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.4.13 18:59

@konfett dítě, který se chcejen nosit, je můj sen. :lol: Prvorozeného jsem měla od 9m výhradního nošence a byla to pohodička, kočár je děsně svazující krám. A nošenec byl kvůli mě, on s kočárem neměl problém, ale já si užívala tu blízkost miminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
18.4.13 19:58

My prechod kocar satek zvladme bez obtizi…kocar pouzivam uz ted jen kolem baraku na spani male.pres.den, do mesta uz jen vyjradne se satkem. Kocar mi prekazi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
18.4.13 21:38

Já zatím používám na nošení břicho :mrgreen:
A jak nad tím tak přemýšlím, tak bych chtěla používat i šátek, ale pak v zimě na procházky spíš kočár! To bude mimi malé, tak z toho asi nebude mít ještě rozum a nebude protestovat, ale třeba na jaře, když bych chtěla vyrazit na delší procházku, tak se ráda projdu s kočárem, ať si v něm mimi i pospí. Ale na to je času ještě dost, kdo ví jak to všechno bude ve finále :nevim: :) Ale dobré znát zkušenosti dalších maminek.
@slavuska1 to se ještě nanosíš teda :mrgreen: 12kg.. to je dobrá posilovnička! Klobouk dolů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí