Co všechno udělat...?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28.3.14 17:28

Co všechno udělat...?

Ahojte, potřebovala bych poradit do budoucna co mám všechno udělat před odjezdem do Londýna, když tam chci jít bydlet a pracovat?
Jako např:jestli musím měnit banku atd.. prostě to základní co se musí udělat :)
Blbé komentáře si nechte prosím ;)
Jmenuju se terezasimona protože jinak mi to nešlo tak jsem tam ještě připsala od kámošky jméno ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.3.14 17:29

@terezasimona hlavně toto nahlásit na pojišťovnu a ossz, aby Ti tu nenaskákal dluh na zdravotním a sociálním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101523
28.3.14 17:39

@martina.se Pokud nemá ŽL, tak na OSSZ nic hlásit nemusí… a pokud ano, tak je dobré ho pozastavit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.3.14 17:44

@j.a.n.i1 já se fakt musim odnaučit odpovídat - při mým myšlení :zed: :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85275
28.3.14 17:48

Presne tak, v londyne si zajistis zdravotni pojisteni a myslim, ze existuje lhuta, do ktere se musis odhlasit od pojistovny v CR - to si nech pisemne potvrdit!!

Budes tam pracovat? Nekdy ti da zamestnavatel seznam, co vse si musis vyridit v anglii.

Kde budes bydlet? Nekdy je problem, ze k otevreni konta v bance pozaduji adresu, kde v anglii bydlis, ale byt ti pronajmou az s funkcnim kontem v bance (zacarovany kruh).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85275
28.3.14 17:49

Jinak v CR si muzes nechat bezet nejaky ucet bez poplatku, v anglii ho pouzivat nebudes, potrebujes jejich ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
28.3.14 18:04

Tak ja jsem absolvovala uz obe kolecka jak odjzed do Uk tak po osmi letech navrat do CR.
Pred odjezdem do UK jsem se odhlasila z CR pojistovny a udelala si pulrocni cestovni pojisteni. Ja jsem tam jela nejprve jako aupair takze jsem to cestovni pojisteni prodluzovala co pul roku tusim po dobu dvou a pul let nebo tak nejak.
S bankou to byl a tusim je porad docela problem. Chteji dve ID a proof of address v Anglii. Ja jsem si zazadala o provizorni anglicky ridicak nebo pokud mas cr ridicak tak vymenit ten za anglicky a mas adresu.. popripade se muze za tebe nekdo zarucit… pak jeste pas, obcanka a ten ridicak s anglickou adresou.
samozdrjme ze berou i ucet od telefonu, elektriky, council tax atd.. ale ty nic takoveho zatim mit nebudes, navic bez uctu to vse jde horko tezko zaridi. Pokud vubec. Adresa a ucet u banky je hrozny kolotoc.
Pokud budes mit najitou praci je mozne ze ti ten ucet muze vyridit zamestnavatel a zajistit se za tebe…
Zajistit si bydleni je taky dulezite. Bez uctu to jde docela tezko, ale pokud si pronajmes jen pokoj tak to jde i na ruku, ale moc takovy nabidek neni. Nebudes pro ne verohodna.

Po trech letech jsme zkoncila z aupair a nasla normlani praci. Pri priletu do CR, jsem tam donesla veskera potvrzeni o cestovnim pojisteni co jsem si delala za celou dobu od odjezdu, dolozila pracovni smlouvu vyplatni pasky co jsem uz mela… a rekla jsem ze tam uz pracuji… to jim stacilo.,
Na socialce jsem nikdy nebyla a nic nehlasila.

Cesky ucet jsem si stale drzela.

Příspěvek upraven 28.03.14 v 18:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
28.3.14 18:06

S bankou to, co si pamatuju není tak snadný, chtějí bydliště. A při pronajmu, zas číslo konta :nevim:

pak pojištovna. česká pojištovna bude ale taky chtít potvrzení o tom, že tam máš zaměstnání a od které doby si to pojištění budeš platit tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
29.3.14 12:42

Lochneska tečka cz všechno co potřebuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.14 18:14
@aknah31 píše:
Tak ja jsem absolvovala uz obe kolecka jak odjzed do Uk tak po osmi letech navrat do CR.
Pred odjezdem do UK jsem se odhlasila z CR pojistovny a udelala si pulrocni cestovni pojisteni. Ja jsem tam jela nejprve jako aupair takze jsem to cestovni pojisteni prodluzovala co pul roku tusim po dobu dvou a pul let nebo tak nejak.
S bankou to byl a tusim je porad docela problem. Chteji dve ID a proof of address v Anglii. Ja jsem si zazadala o provizorni anglicky ridicak nebo pokud mas cr ridicak tak vymenit ten za anglicky a mas adresu.. popripade se muze za tebe nekdo zarucit… pak jeste pas, obcanka a ten ridicak s anglickou adresou.
samozdrjme ze berou i ucet od telefonu, elektriky, council tax atd.. ale ty nic takoveho zatim mit nebudes, navic bez uctu to vse jde horko tezko zaridi. Pokud vubec. Adresa a ucet u banky je hrozny kolotoc.
Pokud budes mit najitou praci je mozne ze ti ten ucet muze vyridit zamestnavatel a zajistit se za tebe…
Zajistit si bydleni je taky dulezite. Bez uctu to jde docela tezko, ale pokud si pronajmes jen pokoj tak to jde i na ruku, ale moc takovy nabidek neni. Nebudes pro ne verohodna.

Po trech letech jsme zkoncila z aupair a nasla normlani praci. Pri priletu do CR, jsem tam donesla veskera potvrzeni o cestovnim pojisteni co jsem si delala za celou dobu od odjezdu, dolozila pracovni smlouvu vyplatni pasky co jsem uz mela… a rekla jsem ze tam uz pracuji… to jim stacilo.,
Na socialce jsem nikdy nebyla a nic nehlasila.

Cesky ucet jsem si stale drzela.

Příspěvek upraven 28.03.14 v 18:08

takže největčí problém je s tou bankou jak jsem pochopila : takže já si můžu nechat českou banku ale plus si musím ještě mít banku v UK? četla jsem tak různě po internetu že by my možná stačilo cestovní pojíštěni které by jsem si prodlužovala a v UK bych platila to zdravotní a sociální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.14 18:15
@martina.se píše:
@terezasimona hlavně toto nahlásit na pojišťovnu a ossz, aby Ti tu nenaskákal dluh na zdravotním a sociálním.

takže musím to nahlásit na pojišťovnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.3.14 19:23
@terezasimona píše:
takže musím to nahlásit na pojišťovnu?

jo, jinak Ti tu naskáče dluh na pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
29.3.14 19:25

V UK maj úplně jinej systém než my, tam se zdravotní a sociální neplatí. Účet tady si nechat samozřejmě můžeš ale tam ho budeš potřebovat taky. Někde chtějí potvrzení že máš otevřenej účet v UK aby si dostala bydlení. A aby ti otevřely účet potřebuješ mít práci. Je to fakt začarovanej kruh.
Já sem si tady platila cestovní pojištění pár měsíců a když sem měla domluvenej nástup v práci, tak sem tady ohlásila, že budu vydělávat tam.
Po návratu zpátky do ČR doložíš všechny papíry a jede ti to tady dál. Klidně se ptej co ti neni jasný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
29.3.14 20:16

@terezasimona
V UK je uplne jiny system nez v CR…
Ja jsme si teda platila to cestovni pojisteni dokud jsem nenastoupila do prace regulerne na pracovni smlouvu.
V UK si pojistena zdravotne tak nebo tak, neni to tam jak v CR ze jsi prihlasena u zdravotni pojistovny. Ja jsme tam normalne chodila k lekari a nikdo se me na zadne pojisteni neptal. Cestovni pojisteni v CR jsem si hlavne platila z duvodu CR uradu, abych mela potvrzeni ze jsem „nejake“ pojisteni mela. Ono ti tam nesmi chybet ani jeden den. A tak to je jednodusi dolozit to cestovni pojisteni.. nani to zas takova palka.
Jakmile zacnes pracovat na pracovni smlouvu, tak staci v CR dolozit pracovni smlouvu a nahlasit ze tam pracujes…
Dokud nemas pracovni smlouvu, doporucila bych ti si to cestovni sjednat.

Ja jsem si bankovni ucet otevrela drive nez jsem mela praci. Mela jsem ho uz jako aupair. Ziskala jsem ho tim provizornim ridicskym prukazem. Ale na jeho vyrizeni potrebujes nekoho kdo ti to podepise ze te zna dele jak dva roky ( UK resident), a potrebujes na nej anglickou adresu…
S tou adresou a bankovnim uctem je to opravdu zacarovany kruh. Je to kolecko na dlouhou trat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.14 12:22

Takže když já budu chtít pracovat teda v UK tak si tady můžu nechat banku? Ale musím mít i banku v UK
Já chci si tady v ČR normalně najít práci v UK všechno to tady domluvit a potom tam jen přijet na sjednané místo a bydlet a pracovat ale jak vidím bude asi s tím problém :? můžu si já tady v ČR udělat přes internet banku v UK? i když nebudu znát adresu kde budu bydlet? a nebo si musím první zajistit adresu pobytu a potom udělat konto banky? :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný