Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj tchýně mi dala jednu vetší řepu a já nějak nevím, co s ní? Poradíte? Nechci odšťavňovat, spíš nějaké jídlo, polévku apod…
Já celou řepu oškrábu, v alobalu poliju balsamikovým octem, trochu máslem a přidám snítku tymiánu, zabalím a peču. Je to vynikající ![]()
AHOJ.
Dělám z ní salát.
Naprosto úžasnej. Řepu uvařit tak nějak do měkka.
Natrouhat na velkých očkách,přidat česnek rozetřený se solí,(pro gurmány může přijít i křen nastrouhaný),trošku pepře a zalít bud jogurtem,ale my máme radši majolku,promíchat.Vychladit a s pečivem super a zdravé.
Ja taky cetla taky ted cetla nekde nejaky super recept z cervene repy
ale nemuzu si vzpomenout kde jak ho najdu hodim sem ![]()
Delam salat,podobny jako Kamccaa..jen ze syrove repy,nastrouhane na jemno,pak pridam utreny cesnek,jogurt,pepr,sul..skoda repu varit,ma pak o pulku min vitaminku ![]()
ja robim salat zo surovej repy, ako ked sa robi zo struhanej mrkvy..
nastruhana repa + citron + cukor, da sa pridat aj mrkvicka
a dalsi sposob, ze struhana surova repa s nastruhanym chrenom a da sa to zjemnit aj struhanym kalerabom
Hmmmm
tak bud to bude borsc a nebo ten salat. Balzamikovy ocet nemam
A ted mi jeste reknete…kdyz tu repu strouhate, to mate rukavice? Nebo se ty prsty daji pak necim vycistit?
Docela dobre se to smyje
,horsi je,jak to pri strouhani strika,bacha na triko a okoli
ked sa to hned umyje, ide to aj z tela, aj z oblecenia..horsie, ked si clovek flak hned nevsimne, to ide zle aj z kuchynskej linky ![]()
Holky delala jsem luxusni salat z cervene repy mnamka:-) Nastrouhat ceervenou reku a okurku:-) a dat sladkokyselou stavu:-) med cukr jablecny ocet sul pepr:-))) mno mnamecka:-)))) a nic nebylo zfifrane jen trosku moje rucicky ale jinak vse v pohode:-))))
![]()
Narazila jsem na tohle fórum, tak jsem hned udělala salát a polívku (kuřecí vývar, řepa, maso, zakysaná smetana, brambory) a asi jsem se zamilovala do řepy ![]()
Mamka zavařuje červenou řepu se zelím, je to absolutní žrádlo
Nikdy nám nestačí zásoby do další dávky
Jíme to pak jako přílohu k jídlu, nebo z toho děláme různý saláty.
Oživuji. Máte ještě někdo nějaký nápad na to jak upravit řepu, ale nechci vařit. Je tady recept na salát. Ještě nějaký nápad na využití řepy za syrova? Díky