Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky holky, letos premyslim, ze bych zkusila zasadil mimo hrasku, fazole i cocku. Zkousel nekdo pestovat na zahrade? A s jakym vysledkem?
Dekuji ![]()
Nezkoušela, byla jsem od toho zrazena. Prý je potřeba mít té čočky opravdu veliký lán, protože má hrozně malou výtěžnost. V jednom lusku údajně max 2 zrníčka čočky (většinou pouze jedno).
Ale daří se u mě máku. ![]()
Tchyně kdysi zkoušela a prý jí všechno pošlo, ať dělala co dělala. Zkoušela to 2 sezony. nedá dopustit na popínavý fazolky, povídal, že to je pro ní naopak úplně bez práce.
@Kralikcek píše:Čočku ne, ale u nás ve středních polohách se výborně daří hrachu a šarlatovým fazolím…
Ahojky holky, letos premyslim, ze bych zkusila zasadil mimo hrasku, fazole i cocku. Zkousel nekdo pestovat na zahrade? A s jakym vysledkem?
Dekuji
Čočku jsme zkoušela jen jako dítě v květináči!-) vyrostla, plodila. čočka je dost náchylná na pěstování, u nás se asi vůbec nepěstuje - http://www.zahradaapriroda.cz/cocka-jedla/
Holky, dekuju
.
Ja prave cetla na netu, ze je nachylna jak na podminky pestovani, tak na pripadne nemoci.
Mam od Silvestra zasazenych par cocek a je to hezka kytka
.
Zkusim ji jen tak pridat mezi kytky na jare do truhliku a bud se chytne, nebo ne.
Na fazoly a hrasek se uz tesim ![]()
![]()
Vím, že je to stará diskuse, ale třeba to bude ještě někomu užitečné.
Čočku jsem zkoušela, normálně venku na záhonu, a upřímně, víc jsem toho zasela, než sklidila (a navíc byly čočky takové krabaté, flekaté a vůbec, nic moc). Akorát to docela hezky kvetlo.
Takže jako experiment dobré, ale to je tak všechno. ![]()