Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pěstujete prosím někdo tuto masožravku?
Já jsem je pěstovala před lety. Děti mají slíbeno, že jim je koupím, ale zatím jsem se neodhodlala.
Měla jsem je i s rosnatkami v akváriu v rašelině, zalívala jsem je dešťovou vodou.
Potřebuji se zeptat na zkušenosti. Už jsem zoufalá. Pěkně mě roste, ale pokaždé, když pastičky začnou žloutnout, tak černají. Už nevím, co s ní mám dělat.
@chipsa chlap říká, že je to normální, že většinou se na zimu zatáhne úplně a přezimuje jen kořen
@efkart07 píše:
@chipsa chlap říká, že je to normální, že většinou se na zimu zatáhne úplně a přezimuje jen kořen
no jo, ale ty pastičky úplně zčernají, pak to plesnivý a páchne jako žumpa. Odstřihávám je.
@Kobea píše:
@chipsa Tak to nevím. Já jsme je měla před dávnými roky.
Tím jak ty pastičky černají, tak páchnou. Měla jsem ji v ložnici a chlap mě mě s ní vyhodil. Prý to smrdí jako ženský sekret, ale hůř ![]()
@chipsa píše:…se manžel nějak vyzná
Tím jak ty pastičky černají, tak páchnou. Měla jsem ji v ložnici a chlap mě mě s ní vyhodil. Prý to smrdí jako ženský sekret, ale hůř
@efkart07 píše:
@chipsa tak prý to je moc mokrý
v obchodě mě řekli, že se má zalívat zespodu a nesmí vyschnout. Tak ji jednou denně zaleji ze spodu. Shora vůbec nezalívám. A vždy, když liji vodu dolů do květináčku, tak to vysosne jako nic.
@Malaga píše: …se manžel nějak vyzná![]()
Ale ono to fakt páchne jako žumpa. Stačí se dotknout listu a je to smrad po celém bytě. Ta mucholapka vylučuje takový dost zvláštní puch. Něco jako zkaženého, nebo jak bych to popsala. já bych to zase přirovnala k neumytému pytli ![]()
@chipsa tak že prý je to jasný že to vysosne, protože se to pěstuje v rašelině. Ideální podmínky přes zimu jsou - hodně světla, nesmí být ale nad topením a dostatečná vzdušná vlhkost
@efkart07 píše:
@chipsa tak že prý je to jasný že to vysosne, protože se to pěstuje v rašelině. Ideální podmínky přes zimu jsou - hodně světla, nesmí být ale nad topením a dostatečná vzdušná vlhkost
A jak je háklivá na teplo? Já ji mám teda na parapetu, jede tam topení, ale zase tam jde hodně světla z oken.
@chipsa tak to je prý přesně ten důvod. topení jí nedělá dobře. přes zimu má prý mít +10 stupňů ideálně