Cola natajnaka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
59371
11.12.20 17:01
@Anonymní píše:
Ahoj prosim anonym
Mam syna bude mu 6 let, od leta kdy jsme byli u zubarky jsme meli tri kazy, neslo mi to dohlavy, chlapec nedostava nejake extra mnozstvi sladkosti, ty barevne a nekvalitni cokolady max ted na mikulase, detsky den. Minuly tyden kontrola a dalsi kazy. Dnes v noci jsem ho nacapala jak v kuchyni pije colu jak zjednanej. Cola je pritele tak mne nenapadlo ze by to synator po nocich na tajnacku upijel. A chlap si proste nevsiml jestli chybi, nechybi sklenicka v lahvi. No po sileny hystericky scene ze strany syna se mi priznal ze to pije skoro rok a ze i ve skolce mu to davaji jine deti co si to nosi z domova a ucitelky s tom nic nedelaji. Jsem celkem v soku, ze budu muset zamykat chlapovi veci pred synem a jsem z nej zklamana. Jsem ochotna mu dovolit treba deci obden ale radeji bych byla za nejakou „zdravejsi“ verui, ale bohuzel na nic co nestoji majlant nemuzu narazit. Jinak pije caj, mineralky, obyc vodu a od prarodicu mam ruzne mosty a 100% stavy a ty mu moc chutnaji ale ten cukr a ten navyk, aby mu pak druhe zuby necernaly odmala. Spis jsem to ze sebe potrebovala dostat :pocitac:
:roll: tak hlavně že mošty a štávy cukr nemají :mrgreen:. Kdyby z coly se nedělalo kdo ví co ta to kluk nepije tajně. Věděl by že si vzít může a po vyčištění zubů už jen vodu. a ne z toho dělat takové divadlo :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gulas.medovy
11.12.20 17:04

Přesně takto, a mnohdy ještě hůř, končí děti fanatických matek ze sugar free domácností. Naše děti neměly nikdy podobné zákazy, na Pepsi (ta narozdíl od Coly neobsahuje glukózovo fruktózový sirup, ale obyčejný řepný cukr) ke svátečnímu obědu nevidím nic špatného. Naše děti se podobných pochutin dostatečně nasytily a teď už o ně, na základě vlastního rozhodnutí, nemají zájem. Také jsem zažila návštěvu, kdy nám děti ze sugar free domácnosti vyžraly kompletně špajzku s vánočním cukrovím. Jo a kazy nemají naše děti žádné, takže bych se spíš zamyslela nad přehnaně direktivní a omezující výchovou. Je to leda tak cesta do pekla.

• Citovat
  • Upravit
37125
11.12.20 17:40
@lucenka píše:
A proč by dospělý člověk nemohl mít doma colu? Jen proto, že zakaldatelka z toho dělá zakázané ovoce a dítě to proto láká.

Tak kdyz z toho zakladatelka dela vedu a diteti to zakazuje, tak by rodice meli jit prikladem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.12.20 17:45
@Kriss Tina píše:
Tak kdyz z toho zakladatelka dela vedu a diteti to zakazuje, tak by rodice meli jit prikladem :nevim:

Nikde jsem se nedocetla, že by z coly dělal vědu i její partner :think: přijde mi, že v tomhle směru vysiluje v domácnosti jen jedna osoba. A tedy u nás třeba dítě nesmí pít alkohol, ale v pohodě máme v lednici i načaté láhve a dítě nám na to nechodí. Ale z téhle logiky by doma neměla být jediná láhev, Abychom šli dítěti příkladem.

• Citovat
  • Upravit
4155
11.12.20 18:08

Pokud tu kolu přítel tak nutně potřebuje, ať si koupí půllitrovku, tu si vypije a nemusí nic nechávat v lednici. Četl někdy složení?

My koupíme občas (tak 3× do roka) pepsi. Dáme si všichni skleničku k večeři a zbytek za pár dní vylévám, protože už to nikdo nechce. Na mladší dceru pepsi působí jako stimulant. Občas toho využiju na výletě, kdy už se jí moc nechce jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
11.12.20 18:42

Chudák kluk, dělejte ze všeho takovou vědu a za osm let budeš řešit cigára a bude to pokračovat. My máme kolu doma téměř pořád v lednici a děti jí téměř nepijí, máme jí spíše pro návštěvy. To samé sladkosti, mají pořád přístup a že by se tlaskali to ne, kdyby jim to tatínek neužíral mají ještě teď z Velikonoc. Párky to samé, chtějí párek, koupí se jim na večeři párek a překvapIvě ho chtějí tak jednou za měsíc. A to sám nejím ani maso, vůbec natož párek, ale dětem nebráníme. Vaříme zdravě, tak občas zaprasit není na škodu. Jediné co mi vadí, že pijou jsou energeťáky, ale protože to nehrotíme, navíc starší už mají kapesné a když by chtěly, koupí si ho samy. Díky tomu, že to nehrotíme a občas jim ho i koupíme, nehrotí to ani děti. A tohle prostě funguje a fungovalo to i u nás, když jsme byli děti. Pamatuji si, jak bylo hned poznat, kdo má co doma zakázáný. Ten kdo měl zákaz pět kolu u nás pil jak zjednanej. Z Tvého příspěvku je úplně cítit hysterie a měla by si se uklidnit. Domluvit nějaká pravidla, jako třeba ne to pít v noci na vyčištěné zuby, to by mi na tom vadilo hodně, ale proto je potřeba udělat ústupek a přes den občas povolit, uvidíš, že ho to přejde. A tím spíše, když to pije táta, tak takový zákaz je blbost. Já sice nemám kolu, ale zase cigára, teď už tedy jen elektronku, ale nebylo tomu tak vždy a taky proto jsem řekl dětem, že když budou jednou chtít, že si klidně zapálíme. Ví, že je to špatný, zdraví škodlivý a žrout peněz, k tomu to smrdí, tohle všechno ví, ale divadlo z toho nedělám. Naši dělali a stejně jsem v pubertě kouřil jak darebný kamna, nic nepomohlo. Zákazy, tresty, za to alkohol mi doma klidně nabídli a dám si dvě piva za rok. Jinak vůbec nepiju, takže já vidim cestu v nehrocení ať jde o kolu, brambůrky, bonbóny nebo později žváro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
11.12.20 19:55

Mne Tvůj příspěvek tak trošku děsí. V první řadě nepochopím, jak může dojít k situaci „dítěti je šest let, už se to děje rok a já o tom nevím“.

Šestileté dítě si celý rok chodí po nocích do ledničky tajně brát, cokoli se mu zlíbí? Máma nevidí, tedy spíše, neslyší, že její takhle malé dítě v noci courá po domě? Máma nemá přehled o tom, co má v ledničce? Celý rok nezaznamená, že se něco ztrácí? To je slepá, hluchá - nebo otec, kterému dlouhodobě mizí jeho pamlsek, je slepý, němý (hluchota se u otců dá omluvit, ti obvykle ten „dětský radar“ nemívají)?

Že taková situace celý rok procházela bez vědomí rodičů je, bez čehokoli dalšího, prvním znakem toho, že v rodině je něco v nepořádku. A toto „něco“ je první věc, nad kterou je potřeba se zamyslet… a na jejím základě pak řešit všechno ostatní, protože ten problém může mít vlastně strašně moc různých příčin.

Další otázka je ta, proč má šestileté dítě až tak strašně výraznou potřebu tuto věc skrývat.. což by se opět dalo vysvětlit různými způsoby.

Jestli hledáš recept ve stylu kuchařské knihy „vezmi dítě tam, udělej s ním tohle a bude se chovat tak, jak chceš“, tak to bohužel asi neklapne… takovéto situace resp. taková chování bývají hluboké a komplexní záležitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
11.12.20 20:47

V zakladatelčině příspěvku vidím problémy tři. Jednak zřejmě zvýšenou kazivost zubů. Nevim, jestli mohou pomoci třeba aplikace floru, např. Elmex gel, to by chtělo se zeptat zubaře. Dělá se to i v ordinacích.
Samozřejmě to chce i zvýšenou péči o chrup, ale ta to nezachrání.
Druhá věc je hysterická reakce na Colu. Nemyslím, že je to ve skutečnosti tak horké, rozumně vzato, jak často se tak malému dítěti může poštěstit, aby se vzbudilo v době, kdy rodiče spí, a běželo si cucnout coly. Z příspěvku to vypadá málem na každodenní rituál, ale to by se poznalo.
Jak píše BohunkaP, tajné popíjení a ta nepřiměřená reakce zřejmě znamená, že dítě má nějaký problém, ale zuby to nebudou. Asi bych se synovi zkusila víc věnovat, promluvit s ním a snažit se získat jeho důvěru. Pokud teď pije tajně Colu, kterou má zřejmě zakázanou, co bude dělat tajně za pět nebo víc let? Z toho bych měla největší obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
11.12.20 21:14

Nám mamka jednou týdne dala skleničku coly naředěnou půl na půl s černým hořkým čajem. Byla to taková odměna v pátek večer k filmu. A rozhodně jsme neměly potřebu mít ji víc.
Taky si myslím, že to příliš hrotíš. Už to není batole, ale aby rok tajně chodil v noci do ledničky? Asi bych řešila trochu jiné problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
11.12.20 21:50

Já teda zasnu, kolika lidem přijde normální dat sestiletemu dítěti pristup ke kokakole😃 pak nemáme bejt obézní narod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.12.20 01:13
@skorotehotna píše:
Já teda zasnu, kolika lidem přijde normální dat sestiletemu dítěti pristup ke kokakole😃 pak nemáme bejt obézní narod

Moje dítě má ke Cole přístup. Ale ačkoliv ji máme téměř pořád doma, tak ji nepije každý den. Dá si ji cca 2× týdně a k obezitě má hodně daleko.

• Citovat
  • Upravit
15133
12.12.20 07:14

Cola je preslazenej hnus, se divím, že to někdo musí mít doma porad.. U nás chutná Cola jen manželovi, ale rozhodně ji nepije dene, domu to kupujeme jen když je nějaká oslava, tak aby návštěva měla na výběr co pít.. Naše 6lete dcera nemá zákaz colu pít, ale nemá zájem, nechutná jí..Čemu vůbec nevěřím, že si colu nosí děti do skolky :lol: Zakladatelko synovi je 6let, jiste pochopí, že cukr ničí zuby a po vycesteni nemůže jist ani pít nic sladkého, colu občas dovol, protože je pravda, že zakázané chutná nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27254
12.12.20 15:33

@Alušáček pravda, že nošení coly do školky mi taky přijde divný. Ve všech školkách, kterýma jsem prošla, tak měli normálně k dispozici dostatek čaje a nikdy si žádné dítě nenosilo svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí