Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No tak to bohužel pravda vůbec není, že je neškodý, to papouškují akorát prodejci LR.tak si o tom něco zjistěte, doporučuju! http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?…
Pro uživatele Umpopo: LR prodejci nic nepapouškují bez podložených důkazů, mají širší spektrum informací než vy. A proto posílám odkaz ohledně Benzoátu sodného… Určitě jste ho už i s vým dětem v minimální dávce podala, sobě i manželovi také…ani o tom nevíte!
http://ecka-databaze.doktorka.cz/…sodny-e-211/
@Adline píše:
Pro uživatele Umpopo: LR prodejci nic nepapouškují bez podložených důkazů, mají širší spektrum informací než vy. A proto posílám odkaz ohledně Benzoátu sodného… Určitě jste ho už i s vým dětem v minimální dávce podala, sobě i manželovi také…ani o tom nevíte!
http://ecka-databaze.doktorka.cz/…sodny-e-211/
Včera jsem začala dávat colostrum od LR dcerce (20měsíců) a dnes byla 4× pokaklá! Nemáte s tím někdo zkušenosti, jestli to projímá?
Libulik a kolik toho colostra za den dáváš? Já mám s colostrem zkušenosti od září a nedám na to dopustit. Syn po něm průjem nemá.
Jinak colostrum se podává při prvním příznaku nemoci, to dokáže opravdu hodně a ani se nic nemusí rozjet. A když se dává i při rozběhlé nemoci, tak zase dokáže, aby se s tím bacilem tělo lépe popralo.
Na dlouhodobé užívání colostrum není. Pokud je někdo častěji nemocný, tak je dobré dávat něco na podporu imunity, což chrání před viry a pokud se něco chytne, tak pak je dobré nasadit colostrum. Mám zkušenost, že i při neštovicích, když se nasadil, tak měly slabší průběh.
Nám vitaaktiv, aloe vera gel i colostrum moc pomohl a pomáhá a nedám na to dopustit. Je důležité také vědět jaké množství podle hmotnosti a věku se může dávat. A ohledně benzoanu a jiných látek. Obsahuje to minimální množství, které neškodí. Je to jen kvůli trvanlivosti. Mně to hodně přesvědčilo i tím, že syn si šáhl předloktím na horkou plotýnku a udělal se mu velký puchýř a škaredé popálení a teď po 10 dnech to má krásně už skoro zhojené, takže na těchto věcech mě LR stále mile překvapuje s produkty.
Tak už je to v poho. Dávám normálně 8ml sirupu, jak je tam psáno. A taky když má trvanlivost jen 14 dní, aby sme ho spotřebovali, za ty peníze se to musí zužitkovat!! ![]()
Libulik, dítě 1-3 roky při nachlazení má brát 3× 2,5ml až 4×4ml. Je to přímo od LR doktorů a synovi to tak dávám. První 3 dny dávám nejvyšší dávku a pak snížím na dobrání. Má to větší účinek, když je to rozdělené na víc dávek na den. Hlavně se nemá brát třeba jen 8ml najednou v jedné dávce, tam pak může být u dětí průjem ![]()
Zdravím do diskuze, před rokem jsme měli 8-mi letou dceru stále na hromadě, doktoři do ní dávali samá antibiotika a skoro 2 měsíce promarodila. Proto jsme se registrovali k LR a začali nejdříve s Aloí a sem tam vitaaktiv. Nyní je stav takový, že přes všechny nemoci dětí ve škole je zdravá a pokud cítí škrabání v krku, tak dáme spray 1.pomoci a Colostrum a do dvou dnů je zas v pohodě. Doporučuji všem maminkám s malými dětmi.
Oživuji diskusi
Ahoj holky
O Colostru tady padlo názorů dost, ale mě by zajímala jiná věc. Budu se snažit to napsat stručně. Ptala jsem se na stránkách, kde tomu snad rozumí, jaké Colostrum by bylo nejvhodnější pro skoro dvou leté dítě (zrovna se tam nedal sehnat ten sirup) a paní mi odpověděla, že nějaké tabletky, které se dají otevřít a nasypat do jídla. Ale že je tam napsané že je to vhodné od 3. let, ale že to tam musí psát kvůli nějakým normám atd. Ptala jsem se na to doktorky a ona že o tom takhle nic neví, jestli bych jí to mohla dát. Prostě že neví jestli je to fakt jen kvůli tomu, že to tam psát musí. Tak jsem sehnala ten sirup, ale docela mi vadí, že ho musím po 14ti dnech skoro půlku vylít.
Tak jsem se chtěla zeptat, jestli o tom někdo něco nevíte, protože ta paní to taky může chtít jen prodat, nebo třeba říká pravdu, ale riskovat to jen tak nebudu ![]()
@celipipka54 píše:
Oživuji diskusiAhoj holkyO Colostru tady padlo názorů dost, ale mě by zajímala jiná věc. Budu se snažit to napsat stručně. Ptala jsem se na stránkách, kde tomu snad rozumí, jaké Colostrum by bylo nejvhodnější pro skoro dvou leté dítě (zrovna se tam nedal sehnat ten sirup) a paní mi odpověděla, že nějaké tabletky, které se dají otevřít a nasypat do jídla. Ale že je tam napsané že je to vhodné od 3. let, ale že to tam musí psát kvůli nějakým normám atd. Ptala jsem se na to doktorky a ona že o tom takhle nic neví, jestli bych jí to mohla dát. Prostě že neví jestli je to fakt jen kvůli tomu, že to tam psát musí. Tak jsem sehnala ten sirup, ale docela mi vadí, že ho musím po 14ti dnech skoro půlku vylít.
Tak jsem se chtěla zeptat, jestli o tom někdo něco nevíte, protože ta paní to taky může chtít jen prodat, nebo třeba říká pravdu, ale riskovat to jen tak nebudu
Já teda spolupracuji s jinou firmou, českou firmou OKG, a taky je na produktech napsáno od 3 let, ale mohou to brát v upraveném dávkování od narození. Je to díky evropské unii, musí to tam takhle být.
@Jasou A nevíš jestli je to i u toho Colostra? Já vim třeba o kapkávh BioGaia, že nám mudr říkala, že na Slovensku to můžou brát děti od 1. týdne, ale u nás od 1. měsíce
Jako já tomu docela i věřím, že mi ta paní psala pravdu, ale přece jen kdyby ne, tak je to rozdíl rok a to je hodně ![]()
@celipipka54 píše:
@Jasou A nevíš jestli je to i u toho Colostra? Já vim třeba o kapkávh BioGaia, že nám mudr říkala, že na Slovensku to můžou brát děti od 1. týdne, ale u nás od 1. měsíceJako já tomu docela i věřím, že mi ta paní psala pravdu, ale přece jen kdyby ne, tak je to rozdíl rok a to je hodně
Kamarádka dělala LR a myslim, že to dávala i tomu mladšímu a určitě mu bylo mezi 1-2 rokem. Já bych se toho nebála.
No ano obsahuje ale…Chrání potraviny proti houbám, kvasinkám a plísním. Méně je účinný proti bakteriím. Používá se v nealkoholických nápojích, protože je dobře rozpustný ve vodě. Vedlejší účinky jsou velmi vzácné, v běžných koncentracích není nebezpečný
Co se týče Benzoanu tak ano, ale v tak malém množství nemůže nijak ublížit.
Ale jen můj názor…