Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtela bych se zeptat, proc nesmi deti do 3 let colostrum. Jedna se mi o kapsle, ktere jsou urcene pro deti, jsou vysypatelne. Davkovani je pro deti od tri let 1 kapsle denne. Nemte s tim zkusenost, davate tak malym detem?
Já ho dávám synovi starému skoro 2,5r. Asi bych počkala aspon do těch 2 let. Proč se neporučuje nevím.
@Věrka.. píše:
Chtela bych se zeptat, proc nesmi deti do 3 let colostrum. Jedna se mi o kapsle, ktere jsou urcene pro deti, jsou vysypatelne. Davkovani je pro deti od tri let 1 kapsle denne. Nemte s tim zkusenost, davate tak malym detem?
Jedna se o potravinový doplněk a tam je díky nařízení eu stanovena věková hranice a také je to mozna proto, ze výrobce neprovedl testy u menších děti a tak se chrání. Záleží na Tobě.
Já dávám od roka na doporučení několika lidí v mém okolí. Malá měla každý měsíc zaněty uší, takže každý měsíc ATB a od té doby co dávám colostrum má klid. Přišlo mi to jako lepší řešení než každý měsíc ATB ![]()
@Annnet a davas tekute nebo ty kapsle? A davas normalne davku jako pro deti id tri let nebo polovicni?
@Věrka.. Mám ty kapsle. Mám od LR a tam je psáno od 3.let 2 kapsle denně, tak jsem ze začátku dávala jednu denně a pak snížila na 1 za 2dny. Přes léto jsem nedávala a teď zatím dávám 1× za 2dny a kdyby se jí zas nějak rozjely nemoci tak budu dávit asi 1× denně.
Jinak mám v okolí několik kamarádek co to dávají ročním nebo dvouletým dětem a všichni si to chválí
Holky, já staršímu synovi dávala to tekuté od LR Myslim od pul roku, bylo to Myslim 2× denně polévková lžíce. Mel to na ekzém a světě div se, do asi 3 měsíců byl cisty a je dodnes, budou mu 4 roky, i pediatricka byla v údivu, od 3 měsíců byl slity id hlavy k pate, potom několik mokvavych ložisek atd…synovec manžela to má jeste ve 12 letech.
@Annnet píše:
@Věrka.. Mám ty kapsle. Mám od LR a tam je psáno od 3.let 2 kapsle denně, tak jsem ze začátku dávala jednu denně a pak snížila na 1 za 2dny. Přes léto jsem nedávala a teď zatím dávám 1× za 2dny a kdyby se jí zas nějak rozjely nemoci tak budu dávit asi 1× denně.
Jinak mám v okolí několik kamarádek co to dávají ročním nebo dvouletým dětem a všichni si to chválí
Můžu se zeptat, kolik ty jejich kapsle stojí? Abych měla přehled… Děkuji!
@Zizalka už přesně nevím kolik to bylo, ale něco kolem 1000Kč a balení je po 60ks, je to celkem pálka, ale nám to zabírá.
@Zizalka
Podívej se na toto colostrum Doporučil nám ho imunolog, že je to jedno z nejúčinnějších na trhu u nás. Synovec ho taky bral a zlepšení potvrzeno krevními testy.
@Martina lr Přestaň honit reklamu, nevíš že je tady za to ban?