Copánkový mantinel

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
12.2.20 08:08

Copánkový mantinel

Nevíte prosím někdo, kolik je potřeba výplně do copánkového mantinelu (dlouhý cca 2m)? Chtěla bych si ho ušít sama, ale nevím zda to vyjde lépe, než kdybych objednala. Děkuji ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24109
12.2.20 08:24

Jo to že určitě vyjde lépe, ale výplně na něj padlo hodně, brala jsem 5kg balík a myslím, že padl celý ( už je to rok a půl tak vzpomínám :lol: ). Ale já bych ho už nešila. Není nic moc, jen to hezky vypadá. Blbě se pere. Já ho musím půlit, aby se vešel do pračky. Je nízký, já to pak pletla ze čtyř copů a ideální je z pěti, ale to vyjde na jeden delší bok postýlky. Tak už hezky drží, ale tři prameny jsou jak nic, až se dítě víc hýbe. Za mě nejlepší mantinel je z jednoho kusu molitanu. Já kupovala 3cm, ale fajn by byli i 4cm šíře. Ono to hezky drží a nemusíš to vázat. Něco takového. Ten je fakt super i lepší než polštářkový. Síla jsem si ho taky sama a vyšlo to tak na 1200kc, ale měla jsem dražší látky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1522
12.2.20 08:39

Já si nechávám šít a 2,5 metru mě vyjde na 1225Kč, bude z hladké minky a 8cm vysoký - co se týče praní, tak vzhledem k tomu že malej bude v hnízdečku a ze začátku se toho mantinelu nedotkne, tak otru jen antibakterialnima ubrouskama, do pračky to nenarveš, později spíš asi čistírna. Sama bych si nešila, nevyplatí se to a hlavně to neuděláš tak hezky jako lidi které s tím mají zkušenosti. Posílám odkaz na paní u které si to nechávám šít já, psala jsem jí přes Facebook a vše jsem si mohla přizpůsobit k obrazu svému.2metry u ní vyjdou na necelý litr, ale radila bych alespoň 2,5 aby to mimčo mělo alespoň do půlky postýlky https://www.sitickopromiminka.cz/…ladke-minky/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79704
12.2.20 08:41

Mantinel jsem šila, jako výplň jsem dala tu nejtenčí letní deku z IKEA, takže asi 100Kč, a pak 2m bavlny cca 200Kč. Vázal se v rozích a v polovině delších stran postýlky. Do pračky se krásně vešel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.2.20 09:01

Moc děkuji za Vaše názory ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24109
12.2.20 12:01

@Mariekh s tou dekou je to dobrý nápad, možná by pak šel udělat ten had i na zip kvůli praní. Nebo jak jsem to síla já dva hady vždy svážu k sobě. Ušití je jednoduché, nic na tom není. Ale to praní je blbé. Ono to potřebuješ vyprat aspoň jednou za měsíc kvůli prachu a pak když dítě ublinkne, vylije na to mléko, pročůrá plenku. Určitě ať ten mantinel máš kolem celé postele. Já pak, když jsem měla postýlku u posletele, tak jsem to zkrátila tím, že jsem to upletla ze čtyř. Jo a bacha když uděláš toho hada tlustého tak se ti tam nevejde hnízdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí