Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Vím že je to všude na internetu, a určitě i tady, ale chtěla jsem se zeptat co vše budu potřebovat do porodnice? Děkuji za odpověď a rady
přeji všem hezký den ![]()
Každá porodnice to má jinak. Podívej se na jejich stránky nebo jestli půjdeš na prohlídku porodnich sálu tak ti to tam řeknou.
Mrkni na jejich stránky, nebo se pozeptej, zejména, jestli Ti tam půjčí noční košili či oblečení na mimi. Jinak pro sebe určitě: toaletní potřeby - sprcháč, mýdlo, kartáček na zuby, pastu, kartáč na vlasy, šampon,… vlhčené ubrousky (po nástřihu super), dva ručníky (na tělo a na spodek), župan nebo delší mikinu (na přechody z pokoje do jídelny apod.), tělové mléko nebo nějaký krém, bačkory (popř. i nějaké gumové boty do sprchy, kdybyste měli sdílenou - a nebo desinfekci ve spreji). Noční košile nám v porodnici půjčovali, takže bych si domácí nechala na doma, aby sis ji v porodnici neušpinila, ale můžeš si vzít nějaké jednorázové podložky do postele (lze pak použít i na přebalování mimča). Určitě bych vzala aspoň jedno balení porodnických vložek (spíše dlouhých, drží mezi nohama i bez kalhotek) a síťované kalhotky (se zvýšením pasem, kdybys musela na císaře; jsou pratelné, takže po použití nevyhazovat
. Ideálně pak ještě nabíječku na telefon a třeba nějaký časopis, na spaní bych pak doporučila takové ty hotelové klapky na oči.
Samozřejmě k porodu mít veškerou dokumentaci, kartičku pojištěnce, těhotenský průkaz apod. ![]()
Oblečení na mimino nám v porodnici půjčili, stejně tak nám dali do začátku asi 5 plenek (to je hned pryč, takže se domluv s někým, že až bude mimi na světě, pošleš jim jeho rozměry a hned ti koupí odpovídající balení plen). teploměr a mycí emulzi jsme měli půjčený a stejně tak nám dali krém na zadeček a zavinovačku. Takže na mimčo třeba přebalovací podložku (ať nepokládáš na erární pult, kde leží i jiná mimina, pokud se Ti to ekluje) a pár látkových plenek na otírání po mytí, odříhávání apod. Jinak mne asi nic nenapadá… Pak až oblečení na odchod z porodnice, popř. vlastní bodyčko nebo tričko, kdybys nechtěla erární.
Záleží na porodnici. Mě v porodnici dali vložky a podložky… Takže něco na umývání, něco k jídlu…
Já jsem měla tři malé ručníky na den. Manžel vozil čisté. Gel s dubovou kůrou. PET lahev s tím pítkem Rájec, v tom jsem si rozmíchala slabý rosalgin a když jsem nešla do sprchy tak jsem se na záchodě to pet lahvi osplouchla. Síťované kalhotky. Já jsem teda kalhotky používala jenom když jsem šla někam na oběd a podobně. Jinak stačí dát vložku mezi nohy.
@Vanla1996 zeptej se primo v porodnici, kde chces rodit. Vetsinou maji i seznam.
Nevím jestli se to může nějak extra lišit porodnicí, ale určitě oblečení pro mimčo, plinky, krem na opruzeniny, pro sebe poporodní vložky, vložky do podprsenky (kojící) a taky ty kalhotky- značka mamma myslím, toaletní papír, vlhčené ubrousky, min. 2 ručníky a podložky pro jistotu a pak to, co budeš chtít a jinak za tebou bude chodit návštěva, když ti něco bude chybět