Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj maminky, poradíte mi prosím, kde nakoupit výbavičku pro novorozence, chlapečka? Bohužel musím ležet doma, tak bych potřebovala poradit nějaký český e-shop kromě Lidl, Kik, Pepco, C&A, H&M. Prosím žádné bazary ani second handy. Já vím, že mě asi ukamenujete, že kupovat nové věci se nevyplatí, že to dítě zničí nebo z toho vyroste, ale já bych opravdu spíše nové věci. Jestli je tu nějaká maminka, která by měla nové (ještě s visačkou) oblečení pro chlapečka (0-6 měsíců), tak bych také měla zájem. Děkuji
A sháníte vybavicku nebo pouze oblečení? Já tedy kupovala vše nové přes e-shop (nejbaby.cz, mamitati.cz, alza.cz, Lidl-shop) hnízdečko a zavinovačku jsem si nechala ušít, postýlku z bambino.cz, oblečení na miminko mrkněte na Bonprix, pidilidi.cz … Je toho mraky. Mám vše nové, kromě kočárku, celkem mě to vyšlo na cca 20 000,– i s kočárkem a kosmetikou. Ono už jsou ty ceny na bazarech kolikrát tak přemrštěný, že se vyplatí koupit nové.
@alena1995 No, v podstatě teprve začínám shánět, takže tak nějak všechno ![]()
@alena1995 zminuje nejlepsi e-shopy, sama bych je doporucila. Zacnete urcite tam.
Lindex má krásné věci, ale nekupuj toho zbytečně hodně, pokud budeš mít normální mimino tak do vel 62 máš tak na 3 měsíce max.
Nevýhoda nového je hlavně to, že při výrobě se používá poměrně hodně různých chemikálií a v nových věcech to prostě je. Proto jsou použité, x-krát přeprané věci v tomto ohledu lepší. Novorozenec má citlivou kůži a může mu to vadit.
Pokud chceš nové, volila bych třeba biobavlnu a nebarvené (u věcí, co přijdou přímo na kůži).
Ahoj doporučuji Mall tam najdeš vše jak oblečení tak hračky vše v pohodlí domova. Nechci dělat reklamu i když to tak vypadá. Mám 2 malé děti jít jim něco kupovat je peklo. Takže oblečení objednávám jen přes internet co nesedí vrátím. Jsi doma tak máš čas koukat na internet je toho všude hodně určitě ještě objevis i jiné stránky. Myslí na to že třeba 50-55bude nosit max. 3 týdny Taky jestli se narodí do léta nebo do zimy. Moje první dítě byl duben takže do léta a druhé září takže do zimy. Každé mělo jiný šatník protože Letné děti mají převážně bodíky krátký rukáv a zime jsou Ti krátké bodíky k ničemu. Plenky 1vel. maximalne to bude nosit 2 měsíce. Lepší kupovat 2velkost od začátku miminko má komfort. Rodina ať nakupuje oblečení 68 + to je období kdy se růst pozastaví a využije se víc. Já jsem vždy jsi řekla o plenky (těch nikdy není dost) a peníze. Kupovala podle sebe.
Ahoj, co se týče oblečení, tak mám teď 3-měsíčního kluka a brala jsem od kamarádek starší věci a nakonec používala jen nové co jsem si koupila. Ty od nich byly vytahané, nepraktické střihy atd. Doporučuju spací overálky Na cvočky - z eshopu next direct, zavinovací body z lindexu a od nich i nějaké kalhoty k tomu. Za mě kvalitativně oblečení next a lindex top. Potor na overalky z lindexu co jsou na nožkách otevřený - ty jsem ze začátku koupila a manželovi se blbě oblíkaly, musí k nim být ponožky - ty děti často škrtí a myslím že i zip může tlačit když pak polohuješ na bříško. Já měla raději přes den body a ideálně polodupačky, nebo teda kalhoty s ponožkama. Taky bacha na svetříky s kapucou. Tam mi vadílo dávat do sebe kapucu mikiny a pak ještě teplého overalu - ta vnitřní se krčí a tlačí na hlavičku když se na ní leží. Takže za mě lepší mikiny a svetry bez kapuce. Snad jsem trochu pomohla ![]()
@Lucek35 ahoj, tak jak jsi pořídila?
Oblečení z různých eshopů a značek najdeš taky tady , hezky a přehledně ![]()
@Káťa19 Seznam výbavičky jsem našla i v jiné diskuzi
Určitě mně pomohl
Zatím mám pár bodyček F&F a H&M.
Ahoj, taky se přidám s tipem
Já mám teda holčičku, ale povlečení, peřinky a takové ty věci jsme kupovala z https://www.goldea.cz/…ytovy-textil