Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj.Tak já jezdím s Cortinou 13 měsíců a jsem spokojená.Má mouchy ale perfektní kočár asi neexistuje. ![]()
A zkušenosti:
No a když to shrnu, tak jsem spokojená, kočár se ovládá bezvadně, je prostorný, zvládá i terén a navíc vypadá nádherně.Barvy nevybledly a jediná vada na krása je, že se mi potrhala pěna na rukojeti, tak jsem to musela nahradit páskou na rukojeť na kolo. ![]()
Bublo,tak to jsi mě docela uklidnila.Dnes jsem zrovna potkala známou co má Cortinu 10 měsíců a říkala,že už by do ní nikdy nešla.Tak jsem se ptala proč a ona takové argumenty:jako že vrže kolečko,drncá na kostkách a že vybrala barvu na které j vidět špína.Jo a taky,že když dá na rukojeť tašku má co dělat,aby se kočár nepřevrhl.No mě to přijde jako pitomy…Díky za Tvůj postřeh
Ahoj. Já mám cortinu od února. Dcera je narozená v listopadu, měli jsme původně jiný, s neotočným předním kolečkem. To byla dřina! Modlila jsem se, abych ho prodala. S CORTINOU se jezdí opravdu skvěle, ale kvalita za tu cenu nic moc. Ale nechápu, proč by se mi měl kočárek převrhávat s taškou na rukojeti? Já ji běžně mívám, v obchodě si na rukojeť položím i košík s docela těžkým nákupem a v pohodě. Vždycky jenom vyzkouším, jestli ještě můžu něco dalšího přidat. A že toho mívám v košíku dost! Malá mi ve sporťáku zklouzává i při otočení ve směru jízdy, takže nevím, v čem je problém. Za chvíli je v poloze „opilého bezdomovce“ a musím ji pořád popotahovat nahoru. A nepomůžou ani pásy. Ale to se bohužel dá zjistit, až když s kočárkem jezdíš, v obchodě na to nepřijdeš. A drncá, protože tříkolky většinou nemají pořádné odpružení. A právě já jsem měla s reklamací boudičky takové problémy. To najdeš v tématu Cam Cortina X3 tris evolution z 24.8. Pročítám názory na různé kočárky, tak nevím, do jakého bych příště šla. Každý má své mouchy, ať menší nebo větší. 100% kočárek asi neexistuje.
Anonyme, no vrzací kolečko netuším, snad by stačilo namazat.To že to drncá je nromální, to odpružení je tvrdší a s korbou je to výraznější.Jak se přejde na sporťák, je to mnohem lepší.A za tu barvu nemůže výrobce.
Mne teď malá několikrát kočár dost ušpinila, ale stačila mokrá žínka a šlo to krásně dolů.
Berusko jak to?V čem se Ti nelíbí kvalita?A psala jsem, že když dám dítě do lehu.Já teda nevím jestli mám blbý kočár, ale to pochybuji.Prostě když dám malou lehnout a mám něco těžšího v tašce na rukojeti, tak jí musím dát pryč, neboť se stačí jenom trochu víc opřít o rukojeť a kočár jde k zemi.A opilého bezdomovce(mimch. pěkný výraz
) mi malá předváděla do doby než zvládla sama sed.Jakmile se zpevnila, tak už mi to nedělá.Sedí fakt pěkně a nesjíždí.
Aha, promiň, to jsem přehlídla, že když dáš do lehu, to je možné, i když - já jsem tašku zatím sundávat nemusela. A to tam nemívám zrovna jenom plínky. Ale pozor na těžší tašku - občas se ucho rádo párá! A s reklamací asi nepochodíš, řeknou ti, že tašku přetěžuješ. K tomu potahu a barvě - mě osobně se hrozně líbila kombinace černo-červená, připadá mi taková elegantní, ale při představě pálícího sluníčka v létě jsem raději zvolila béžovo-červenou.Samozřejmě, že se občas člověk nevyhne ušmudlání, ale opravdu látka je super v tom, že stačí mokrý hadřík a saponát a jde to skvěle dolů.A to jsem se toho tolik obávala! A co se mi nelíbí na kvalitě? To už jsem psala na jiném místě, jak jsem reklamovala boudičku u sporťáku.
Ten páraný potah u kloubu pod podložkama jsem viděla na všech cortinách, co jsem si prohlížela. To byla druhá reklamace. Ta první-podložka do hluboké korby-vyjeté ze švu.To ale nebylo nic proti té boudičce u sporťáku. To jsem si dala!
Berusko tož nevím.Malá váží deset kilo, tak že by to bylo tím.A taška je zatím v pohodě, jen se mi natrhla uvnitř.A já mám kombinaci červeno černou a v lěté to bylo úplně v pohodě.A tak to mám asi kliku, neboť boudičku mám v pohodě a nepáře se.A je fakt, že řešení reklamací je děs!
Tak to moje malá váží necelých 9 kg, to zas takový rozdíl není. Ale pořád nechápu, proč mi v tom kočárku zklouzává. Sedí už dobře, dokonce chodí, klouže jak v sedu tak vlehu, tak nevím, co je špatně.Vážně máš tu černočervenou?Ta byla můj favorit. Na té černé to párání nebylo tolik viditelné, jak na té béžové. Teď mám boudičku vyměněnou, i když bez nápisu - ten se mi tam stejně nelíbil, tak jsem zvědavá, jak dlouho to vydrží ![]()
No to není.Tak jediný co mne napadá, že jí na spaní dávám moc dozadu.
Taky nechápu, neb mne sedí v pohodě.
Fakt ukázkově.Sklouzávala jenom než se naučila sama sednout do sedu a navíc to dělala schválně, že se posunula dopředu.A jj jakmile jsem viděla tuhle kombinaci, tak bylo jasno a jsem spokojená.Neb když jsem viděla v reálu tu šedou, tak nic moc.Ale dneska jsem potkala novou kombinaci oranžová a tmavě šedá a vypadá hódně dobře.
Tak tu kombinaci jsem viděla, je pěkná. Taky se mi trošku trhnul vnitřek u tašky, ale hned jak jsem to zjistila, tak jsem to zalepila vteřiňákem a není to skoro vidět. Asi zítra jedu do obchodu, kde jsem ho kupovala a podívám se na ty boudičky. Já jsem z toho málem zešílela. Bylo horko a my jezdili víc jak měsíc bez ní. Musela jsem pak koupit aspoň slunečník.
No vidíš, vteřinové mne nenapadlo.
A potkávám se tu s jednou maminou co má taky Cortinu a taky nic neříkala o boudičce.Tak nevím.A to naštve, že zrovna v létě jste byli bez boudy. ![]()
Já to v tom obchodě okouknu a napíšu. Když jsem si tak pročítala starší názory a našla jsem , že u sportovní sedačky na potahu jsou díry, tak jsem se pěkně zděsila, protože jsem je tam našla taky. Ale prý jsou to nějaké strojové značky. Snad se to nebude párat, přecejenom ta část je nejvíc namáhaná.
Holky,tak i já jsem již majitelkou Cortiny.Bože co jsme sjezdili krámů.Ale můžu Vám říct,že všude kde měli Jané,Quinny,Peg Perego,X Lander nám říkali,že za ty prachy je Cortina prostě nejlepší.
Jo,k tomu sklouzávání-jedna prodavačka nám poradila,ať se mimčo pak trošku vypodloží a je po sjíždění.
Jinak máme též kombinaci černo-červenou:-))
Holky prosím Vás,pročetla jsem pár diskusí na téma Cortina,ale ráda bych znala názor těch Vás,které už s tímto kočárkem jezdíte.Chci si ho pořídit neboť je to podle mne nejhezčí trojkolka co u nás jezdí.Mimčo se mi narodí v únoru,takže další zimu už budeme jezdit s fusakem ve sporťáku.Vejdeme se tam?Další co by mne zajímalo,je to jestli v sedačce při lehu Vám mimčo sklouzává dolů.A vůbec Vaše celkové zkušenosti.Díky moc …