Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@takal Tak já bych řekla, že si prstík někde skřípla. V puchýři má krev - prostě stinka se u nás říká, jak je to správně nevím
To nic není.
Uvidíme do zítra a potom bychom to asi řešili pohotovostí. Děkuji za rady, přemýšlela jsem ještě nad vyšňovského mastí
Také bych řekla že si prstík někde skřípla a je to krevní sraženina, kdyby byla ochotná určo při píchnutí by z toho vytekla krev a hned by to zmizelo
@takal píše:
S prstem hýbe, ale když si na to sáhne tak jí to bolí.
taky se přikláním k té štěnici… a jasně, že to bolí, je to podobně jako modřina… prostě krevní podlitina pod kůží, při dotyku to bolí…
@takal píše:štěnice.. sviňa bolí dost..
Prosím můžete mi někdo poradit? Dceři se objevilo cosi, vypadá to jako popálenina. Nejprve si ztěžovala na bolest a měla to červené a teplé, asi za dva dny se jí tam udělali tmavé tečky jakoby podlité malé puchýřky, ale tmavé. Dnes už se jí to spojilo pod kůží a jsou z toho takové čárky. Pořád si ztěžuje na bolest a má to teplé. Nesetkali jste se s tím někdy? Puchýře jsou obvykle průhledné, ale ona je má takové tmavé. Sama neřekne kde se jí to stalo, jsou jí tři. Přidávám fpto a budu ráda za radu. Děkuji
Takhle to vypada, kdyz se ty prsty nekde skripnou, hodne prasti…nasi kluci maji taky obcas skrabanec/modrak, vypada desive a oni vubec nemaji tuchu, kde k tomu prisli.
@Doe_Jane
Nemyslis nahodou postipani stenicemi? Protoze holky tu mysli stenice=stinka/srazenina ze skripnuti.
Ja tu srazenu taky znala vzdycky jen pod pojmem stenice a stinka jsem slysela prvne az nedavno.
@Doe_Jane píše: Štěnice to rozhodně nejsou, je to sraženina, někde si to skříplaŠtěnice se říká i tomu, když se skřípneš…
@Lenka_Hal
Ted jsi me dostala, jestli to rikam nakonec spravne ja
Kazdopadne ja znam, ze kdyz se rekne stenice na prste, tak je to to same, jako stinka.
@Niky2 píše:
@Lenka_Hal
Ted jsi me dostala, jestli to rikam nakonec spravne jaKazdopadne ja znam, ze kdyz se rekne stenice na prste, tak je to to same, jako stinka.
To je vcelku jedno co je spravne, ja neznam ani jedno, u nas se reklo, skripla sis prst ![]()
@Russet píše: Štěnice se říká i tomu, když se skřípneš…
to jsem v životě neslyšela
ahaa