Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím můžete mi někdo poradit? Dceři se objevilo cosi, vypadá to jako popálenina. Nejprve si ztěžovala na bolest a měla to červené a teplé, asi za dva dny se jí tam udělali tmavé tečky jakoby podlité malé puchýřky, ale tmavé. Dnes už se jí to spojilo pod kůží a jsou z toho takové čárky. Pořád si ztěžuje na bolest a má to teplé. Nesetkali jste se s tím někdy? Puchýře jsou obvykle průhledné, ale ona je má takové tmavé. Sama neřekne kde se jí to stalo, jsou jí tři. Přidávám fpto a budu ráda za radu. Děkuji
K dr. jsme zatím nejeli, museli bychom na pohotovost, říkali jsme si že počkáme do zítra, ale nějak se mi to nelíbí a v životě jsem něco takového neviděla.
Štěnice to není, nikde na těle nic nemá. Taky jsme si mysleli, že je to rak, ale ten přeci nepálí.
@takal píše:
Prosím můžete mi někdo poradit? Dceři se objevilo cosi, vypadá to jako popálenina. Nejprve si ztěžovala na bolest a měla to červené a teplé, asi za dva dny se jí tam udělali tmavé tečky jakoby podlité malé puchýřky, ale tmavé. Dnes už se jí to spojilo pod kůží a jsou z toho takové čárky. Pořád si ztěžuje na bolest a má to teplé. Nesetkali jste se s tím někdy? Puchýře jsou obvykle průhledné, ale ona je má takové tmavé. Sama neřekne kde se jí to stalo, jsou jí tři. Přidávám fpto a budu ráda za radu. Děkuji
Nemohla si nekde skripnout prstik? neco podobneho mel syn kdyz si skripnul prst do dveri
Taky mi to prijde skriple. Zkuste chladit, jestli mate hemagel, tak potrit.
Ale prijde mi to jako Stinka
Ona sama vůbec neví, kde se jí to mohlo stát, asi to budeme muset pořešit na pohotovosti.
@takal a hybe s nim normalne? pro klid bych asi prece jen na chirurgii zajela
Objevilo se ji to jen tak, nebo v nejaky souvislosti? Taky jsem to kolikrat mela, vypada to jako klasicka stenice ze skripnuti. Kdyz se to propichne (cerstvy), tak z toho vytece krev, po par dnech je ta krev zaschla a da se to vypreparovat, ale to ji nedelej, zmizi to samo. Kdyby otok nesplaskaval nebo ji to dal natekalo, jdi radsi k doktorovi, ale vypada to fakt jako klasicka stenice.
Štěnice to rozhodně nejsou, je to sraženina, někde si to skřípla
Štěnice/stínka/rak…prostě se někde skřípla a udělalo se jí to.