Covid a kašel u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
146
28.7.22 16:34

Covid a kašel u dětí

Zdravím. Měl teď někdo z vás covid společně i s dětmi? Dcera nejprve bolest v krku, pak začal hlenovitý kašel, do toho rýma a nyní zase spíše kašel suchy.
Teploty ale nemá.
Pokud je tu někdo, jehož dítě mělo při covidu také dráždivý kašel, jak dlouho trval a čím jste léčili?
Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14692
28.7.22 17:43

Meli jsme covid v lednu. Nejhorsi kasel mela 11mesicni dcera. Prvnich 5 dni hlenovity strasne bolestivy, pak suchy, dohromady cca 3 tydny. Nicim jsem nelecila, jen nekdy na noc Fenistil kapky, kdyz ji ten kasel budil. Mne nikdy zadne leky na kase nepomohly, podle me je zbytecne je uzivat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
28.7.22 18:39

Aha, no my užívali zatím ACC sirup a ten ji produkoval hleny, tak se dobře čistila. A k tomu nam doktorka napsala Aerius, tam je snad stejná účinná látka jako u fenistilu. Ale nyní se jí ten kašel mění na suchý. Všude čtu, že nejdříve je suchý a pak s produkcí hlenu, u nás je to ovšem naopak.
Každopádně díky za odpověď. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14692
28.7.22 18:50
@kazetkakiki píše:
Aha, no my užívali zatím ACC sirup a ten ji produkoval hleny, tak se dobře čistila. A k tomu nam doktorka napsala Aerius, tam je snad stejná účinná látka jako u fenistilu. Ale nyní se jí ten kašel mění na suchý. Všude čtu, že nejdříve je suchý a pak s produkcí hlenu, u nás je to ovšem naopak.
Každopádně díky za odpověď. :kytka:

Tak u nas stejne jako u vas. A vim, ze vetsina lidi pouziva leky na kasel. Ale z mych zkusenosti jsou k nicemu. I lekari obcas prozradi, ze jsou k nicemu, ale radi je maminkam proto, aby mely pocit, ze je doktor neodbyl. Kazdopadne temi leky nic nezkazite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
28.7.22 21:59

… my jsme měli podruhé covid teď na přelomu dubna a května - poprvé, loni na Vánoce, to jsme ani nevěděli, že jsme nemocní, ale teď jsme měli všichni, my i děti, kašel takový suchý dráždivý a hrozně nám slzely oči, teplotu jsme vůbec neměli - kašel trval asi 14 dní, prvních asi čtyři pět dní nás opravdu v krku škrábalo a chraptěli jsme, brali jsme normálně sirup. Pak se to zlepšilo, ale ještě asi nějakých těch deset dní jsme pokašlávali, hlavně ráno po probuzení :lol: Teď už je to úplně dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76180
28.7.22 22:05
@Janča6 píše:
Tak u nas stejne jako u vas. A vim, ze vetsina lidi pouziva leky na kasel. Ale z mych zkusenosti jsou k nicemu. I lekari obcas prozradi, ze jsou k nicemu, ale radi je maminkam proto, aby mely pocit, ze je doktor neodbyl. Kazdopadne temi leky nic nezkazite.

no přesně tak, naše doktorka léčí kašel ne teda covidový, ale „obyčejný“ tím, že mi po telefonu řekne, že mám koupit Mucosolvan a vystaví OČR - po padesátém používání Mucosolvanu jsem došla k závěru, že Mucosolvan nutí dítě kašlat, i když nemá co vykašlat - takže už ho nedávám, na pohotovosti ovšem nedávno dostala Ventolin v sirupu a ten opravdu od kašle pomohl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
28.7.22 22:36

Já mám hodně dobré zkušenosti se Stoptussinem. Na kašel nám zabírá celé rodině. Je primárně na ten suchý kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
31.7.22 08:16

Lecila jsem jako normalni virozu
Podle symptomu
6 deti plus dospeli, dvakrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
31.7.22 08:19

@Janča6 tak ja mam zase opacnou zk
Vzdy zkousim prvne bez leku ale skoncim vzdy u
Tocime sinupret, kalobu, bronchipret, stoptussin a fenistil
Zabal, dychatko, cibule
Ale leky vyuzivam tak dva dny a pomuzou dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14692
31.7.22 10:01
@Nenuta1 píše:
@Janča6 tak ja mam zase opacnou zk
Vzdy zkousim prvne bez leku ale skoncim vzdy u
Tocime sinupret, kalobu, bronchipret, stoptussin a fenistil
Zabal, dychatko, cibule
Ale leky vyuzivam tak dva dny a pomuzou dost

To je mi lito :( Nase deti asi zatim nemely tak hrozny kasel, ze by potrebovaly leky. Obcas teda kaslou hnusne treba tyden. I mimo covid, ale ten byl pro malou nejhorsi. Ale dostanou se z toho samy i bez zabalu a cibule. Podle dychatka usuzuju, ze u vas nekdo ma astma. Tak to pak chapu, ze lecite. Ja si treba z detstvi pamatuju, jak mi mama davala Mucosolvan. Jako docela mi chutnal, tak mi to nevadilo. Ale nikdy jsem nepozorovala zadny efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
31.7.22 10:21
@stinga píše:
no přesně tak, naše doktorka léčí kašel ne teda covidový, ale „obyčejný“ tím, že mi po telefonu řekne, že mám koupit Mucosolvan a vystaví OČR - po padesátém používání Mucosolvanu jsem došla k závěru, že Mucosolvan nutí dítě kašlat, i když nemá co vykašlat - takže už ho nedávám, na pohotovosti ovšem nedávno dostala Ventolin v sirupu a ten opravdu od kašle pomohl

S tím mucosolvanem mám stejnou zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
31.7.22 10:40

@Janča6 dychatko jako inhalator, vincentka mame omron
Astma nastesti ne tuk tuk
Jen treti dcerka mela velky nabeh po treti hexe kdy ji uplne padla imunita
Jako ony by to daly bez ale nechci je trapit
Kombinuju vzdy podle potizi a proste kasle se jim lepe a jsou rychleji zdravi
Fenistil stopt max na noc kdyz je kasel budi