Covid a školka

135
21.2.22 07:40

Covid a školka

Zdravím a doufám, že mě neukamenujete…V únoru jsem se po RD vrátila do práce, syn nastoupil do školky. Hned 11. měl syn hrozný kašel, šli jsme k lékaři (zánět hrtanu) a na PCR testy. Já vyšla pozitivní, syn ne (ale tedy byl trochu problém s odberem). V úterý 15. jsem mu udělala domácí antigen a ten byl tedy pozitivní, ale kašel už neměl. Ve středu 16. mi oficiálně skončila karanténa, ale neschopenku jsem měla až do pátku (celou dobu jsme byli cela rodina). To jsme šli na kontrolu k dětské (o mém Covidu vedela), syna prohlásila za zdravého a že může do školky. Dnes mám ještě volno, ale zítra bych už ráda do práce. Jenže…syn má sem tam nudli u nosu i si občas odkasle :roll: Takže teď nevím, jak se školkou…Poslali byste dítě? Případně šli byste ještě na Covid test?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22888
21.2.22 07:47

Tak nase skolka by ti stejne dite s nudli, co si obcas odkasle, vratila. Chapu ale, ze je to narocne a ubijici. Bez nahradniho hlidani skoro nema cenu chodit do prace, kdyz nejde homeoffice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36003
21.2.22 07:48

Tak mu ho udělej doma a uvidíš :nevim: z nás jim nesmí být skoro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.2.22 07:58

Domácí antigen udělat můžeš. Ale s rýmou a kašlem by mi do školky dítě nevzali ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
21.2.22 08:00

Pokud ho vezmou, tak bych ho dala. Před covidem mělo ve školce nudli každé druhé dítě a nikdo to neřešil. U nás by ho normálně vzali i teď. Děti prostě smrkají a kašlou, to by s ním mohla být doma až do léta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
21.2.22 08:00

Tak jestli mel 15 pozitivní test, měl izolaci do včerejška. Sem tam smrknout nebo zakaslat nepovažuji za problém. Ale v některých školkách ano. To musíš vědět ty, jeslti ti ho vrátí nebo ne. Jak já se tohoto děsím. V září jdu do práce, dvě děti ve školce, jedno ve škole… já ani nevím, jeslti má cenu tam nastupovat. Letos ten skolkovej byl doma skoro celej říjen i listopad, a ostatní měsíce vždy týden školka a týden doma. Leckdy jen 3 dny školka a týden a půl doma.. zrovna dnes tam šel po týdnu, předtím tam byl 4 dny, předtím týden a půl doma… jo, jsem sen každého zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3440
21.2.22 08:04

@Puntanella Syn to má stejně jako já. V pondělí celá rodina na PCR, děti pozitivní, já negativní, v úterý antigen pozitivní. Včera jsem si dělala antigen a negativní. Otestuj ho doma a uvidíš. U nás ve školce na občas nudle a občas kašel volaj rodiče a dítě vrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2595
21.2.22 08:15
@Oriseka píše:
Tak nase skolka by ti stejne dite s nudli, co si obcas odkasle, vratila. Chapu ale, ze je to narocne a ubijici. Bez nahradniho hlidani skoro nema cenu chodit do prace, kdyz nejde homeoffice.

Bez hlídání a homeofficu nemá smysl chodit do práce vůbec. Přemýšlím, jestli se mi do ní ještě před důchodem bude chtít vracet, když budu s dítětem do deseti let doma.
Pro zakladatelku- dala bych dítě buď když si občas odkašle nebo se občas vysmrká. Oboje ne. To ti ho nejspíš vrátí.
Moje dcera není úplně zdravá v zimě nikdy, ale naštěstí má často zadní rýmy a ty nejsou tolik vidět. takže první týden chodí se zadní rýmou, druhý týden je doma s laryngitýdou, třetí týden jí to spadne na průdušky a čtvrtý jí vrátím do školky, půl týdne je zdravá a pak si dáme další kolo. A tak dál a dál, už jí bylo pět. A ze mě je socka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
21.2.22 08:19

My jsme byli s covidem 14dní doma, ale nám s manželem nebylo nejlíp. A po 14 dnech šli děti do školy a školky, udělali jsme antigen a byl negativní, takže s klidnou duší, i když pokašlávali(měli doznívající kašel), tak šli. Nikdo nám je nevracel

• Citovat
  • Upravit
462
21.2.22 09:05

@mokkk hele a nechtelo by to nějak víc řešit zdraví dcery? Prece není možné aby byla z měsíce jen pár dní ve školce, pak doma a tak pořád dokola.

Jinak k otázce, u nás je to vcelku v klidu, moje děti Teda nemocné nejsou, rýma jednou za zimu, ale ve školce deti kašlou normalne. To by museli mít děti do. q do léta. Moc se to řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14874
21.2.22 09:09
@mokkk píše:
Bez hlídání a homeofficu nemá smysl chodit do práce vůbec. Přemýšlím, jestli se mi do ní ještě před důchodem bude chtít vracet, když budu s dítětem do deseti let doma.
Pro zakladatelku- dala bych dítě buď když si občas odkašle nebo se občas vysmrká. Oboje ne. To ti ho nejspíš vrátí.
Moje dcera není úplně zdravá v zimě nikdy, ale naštěstí má často zadní rýmy a ty nejsou tolik vidět. takže první týden chodí se zadní rýmou, druhý týden je doma s laryngitýdou, třetí týden jí to spadne na průdušky a čtvrtý jí vrátím do školky, půl týdne je zdravá a pak si dáme další kolo. A tak dál a dál, už jí bylo pět. A ze mě je socka.

Ja bych ji nechala poradne dolecit. Ne tyden po spadnuti na prudusky davat do skolky. To se nedivim, ze pak zase hned neco chytne, je oslabena. Klidne bych ji nechala jeste tyden po odezneni priznaku doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.2.22 09:21
@Puntanella píše:
Zdravím a doufám, že mě neukamenujete…V únoru jsem se po RD vrátila do práce, syn nastoupil do školky. Hned 11. měl syn hrozný kašel, šli jsme k lékaři (zánět hrtanu) a na PCR testy. Já vyšla pozitivní, syn ne (ale tedy byl trochu problém s odberem). V úterý 15. jsem mu udělala domácí antigen a ten byl tedy pozitivní, ale kašel už neměl. Ve středu 16. mi oficiálně skončila karanténa, ale neschopenku jsem měla až do pátku (celou dobu jsme byli cela rodina). To jsme šli na kontrolu k dětské (o mém Covidu vedela), syna prohlásila za zdravého a že může do školky. Dnes mám ještě volno, ale zítra bych už ráda do práce. Jenže…syn má sem tam nudli u nosu i si občas odkasle :roll: Takže teď nevím, jak se školkou…Poslali byste dítě? Případně šli byste ještě na Covid test?

Mě by teda zajímalo hlavně zdraví syna.
Kluk chytil celkem nebezpečný virus, měl zánět hrtanu a zřejmě ještě chvíli potřebuje na doléčení. Chápu, že je to šílený kvůli práci, ale jde o jeho zdraví. On už asi nakažlivý není, myslím tím koronavirus. Je možné, že na něj jak byl oslabený, vlítlo něco jiného. Ale i tak by potřeboval doléčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.2.22 09:49

Já bych ho nechala doma. Ne proto, že by mohl někoho nakazit, to už po 6 dnech těžko, ale proto, aby se pořádně doléčil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí