Covid a sluch

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.4.22 22:11

Covid a sluch

Nemáte někdo zkušenost, že se Vám po Covidu zhoršil sluch??.
Začli jsme u syna (11let) pozorovat, že hůř slyší. Nejprve jsme to přisuzovali rýmě a zahlenění, mezitím prodělal během dvou měsíců 2× covid, ale celkem s hladkým průběhem. Po nemoci jsme ho objednali na vyšetření sluchu a tam zjistili, že na jedno ucho slyší jen na 45% a na druhé na 73% :roll:
Nikdy předtím jsem nepozorovali, že by hůř slyšel., takže jsme z toho docela v šoku. Chteji mu dát naslouchadlo, takže doma scény, že to nosit nebude!! :zed:
Poprvé jsme úplně zapomněli zmínit, že měl covid a zeptat se, zda to nemůže mít s tím spojitost. Samozřejmě to chceme hned příští návštěvu zmínit, ale nedá mi to spát…Máte někdo zkušenost, že by takto náhle někdo přišel o sluch???
Prosím anonym, citlivé údaje :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31272
7.4.22 00:22

Ne že by přišel i sluch, ale spousta lidí při a i po covidu měla problém, že jakoby hučelo v uších, jakoby zalehle uši, a tím pádem se blbě slyšelo. Já to mela taky, a dost výrazně, cca měsíc po se to zlepšilo, teď sem cca dva měsíce po a už je to zase skoro ok. U nás v práci taky několik lidí…
Zkus to zmínit při kontrole, uvidíš co ti k tomu poví :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
8.4.22 14:44

Zdravím, řeším podobný problém. Syn..8 let… si začal stěžovat že hůř rozumí. Dnes jsme byli na orl a z vyšetření vyšlo na jedno ucho lehká nedoslýchavost a na druhé středně těžká. Covid mě také napadl jelikož mi svůj problém řekl po covidu. To měl ale jen rýmu, nic víc. Nyní dostal na měsíc prednison, pak nás čeká kontrola a popřípadě další vyšetření.
Jaká vyšetření jste absolvovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.22 16:54

@Lola001 My zatím vyšetření sluchu (audiogram)a pak mu ještě strkali nějakou sondu do nosu (to měl v pořádku) Příští týden jdeme ještě na nějaké vyšetření…
Covid měl také s lehkým průběhem, ale skoro 2-3mesice měl rýmu a kašlal, až teď jsme se konečně toho kašle zabavili…budu doufat, že to neskončí tím naslouchátkem :roll:
Budu držet palce, ať vám to dobře dopadne.Pak dejte vědět, jsem zvědavá jak dopadnete…

• Citovat
  • Upravit
210
9.4.22 09:01

Syn byl na audiogramu, měl na jedno ucho ztrátu 30 dB a na druhé 40 dB. Víte hodnoty vašeho synka v dB?
Zajímá mě to kvůli tomu naslouchátku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.22 11:49

@Lola001 Přikládám naší lékařskou zprávu. Byl tam s ním manžel, takže vím tak polovinu věcí.

• Citovat
  • Upravit
210
9.4.22 11:55

Díky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat