Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Vždyť většina horníků byla bezpříznaková, tak čemu se doktor diví. Nemáte žádné kamarády nebo přibuzné v blízkosti?
@Anonymní píše:
Ahoj, měl někdo něco podobného? Přítel ztratil cich, mel lehke pobolivani hlavy a otupelou chut. Byl pozitivni. Automaticky jsem sla na test i ja, ja absolutně bez priznaku, ani naznak nic a vysla jsem taky pozitivni. Nevim jak to udelat, nema nam kdo nakoupit, budu potřebovat pro maleho koupit pleny, mleko a dalsi veci… Kosik/rohlik plno veci uz vyprodano… Jak je ale mozne, ze mi nic neni a mam to? Kazdeho koho znam z okoli a mel to tak ma vzdy nejakej priznak. Sam doktor mi dnes rekl ze tomu tez nerozumi.
Jeste bych se neradovala, neco se muze prifarit.
A rodina, sousedi, kamaradi? Nikoho nemas, ze bys mu poslala penize na ucet, nakupni seznam do zpravy a nechali ti nakup za dverma?
No, teď už ti to moc nepomůže, ale nenapadlo te nakoupit nějaké zásoby predtim testem jako kdyby nahodou?
Určitě máte sousedy nebo někoho z rodiny, přátel. Poslala bych jim peníze na účet a zda by nenakoupili, nákup dají za dveře, zazvoní a máte nakoupeno. Nejlépe ať nakoupí více ať nemusí podruhé.
Ještě mě napadá, lékárny zrovna ty pleny mají, tak to můžeš objednat domů. Jen jídlo leda přes donáškové služby či přes ty sousedy/rodinu/přátele.
Vše lze objednat.. Např pleny z moře obchodu od mall až přes janevimco.. Jinak pár dní prezijete.. A pokud bys sledovala situaci, většina lidí je bezpriznakovych, není to nic divného
Ano, mám v rodině pozitivního člověk, na testu byl před 6ti dny a dodnes žádné příznaky, jen dnes lehká bolest hlavy, což je ovšem zrovna u této osoby „normální“. Trpí na bolesti hlavy hodně.
Jinak za mě: mléko, plenky, příkrmy z internetu (feedo, mall). O jídlo bych požádala nějaké kamarády, ať vám nakoupí. Holt nebude zrovna na co máš chuť, ale bude co jíst ![]()
Pokud vám nemá kdo nakoupit a nemůžete využít nákup on-line nebo donášku, můžete si nezbytné věci pro živobytí koupit osobně - ale v době, kdy není moc lidí a s extra ochranou. Rukavice, respirátor, držet velký distanc od lidí, nakoupit bleskově. Postup mi potvrdila hygiena. Ale opravdu je lepší někoho poprosit a nechodit mezi lidi.
@Veveří píše:
Pokud vám nemá kdo nakoupit a nemůžete využít nákup on-line nebo donášku, můžete si nezbytné věci pro živobytí koupit osobně - ale v době, kdy není moc lidí a s extra ochranou. Rukavice, respirátor, držet velký distanc od lidí, nakoupit bleskově. Postup mi potvrdila hygiena. Ale opravdu je lepší někoho poprosit a nechodit mezi lidi.
Dceri řekli, at prijede na test MHD a to je dost pravděpodobné, ze je pozitivní. ![]()
@vokishka Každý nemá možnost dostat se tam autem, takže věřím, že v MHD těch pozitivních co jedou na test a zpátky dom bude víc
Já být zakladatelkou vletím rychle do obchodu a zas rychle vypadnu, s nikým bych se nevybavovala, brala jen zabalené pečivo a hotovo 20 ![]()
@PeBa12 píše:
@vokishka Každý nemá možnost dostat se tam autem, takže věřím, že v MHD těch pozitivních co jedou na test a zpátky dom bude vícJá být zakladatelkou vletím rychle do obchodu a zas rychle vypadnu, s nikým bych se nevybavovala, brala jen zabalené pečivo a hotovo 20
já šla včera pěšky. Celou dobu nasazená rouška a s nikým jsem se nebavila, lidi jsem obcházela obloukem.
Prosím o zkušenosti…
Ahoj, měl někdo něco podobného? Přítel ztratil cich, mel lehke pobolivani hlavy a otupelou chut. Byl pozitivni. Automaticky jsem sla na test i ja, ja absolutně bez priznaku, ani naznak nic a vysla jsem taky pozitivni. Nevim jak to udelat, nema nam kdo nakoupit, budu potřebovat pro maleho koupit pleny, mleko a dalsi veci… Kosik/rohlik plno veci uz vyprodano… Jak je ale mozne, ze mi nic neni a mam to? Kazdeho koho znam z okoli a mel to tak ma vzdy nejakej priznak. Sam doktor mi dnes rekl ze tomu tez nerozumi.