Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Dobrý den,Možná pro někoho opravdu blbá otázka na téma covid, takže proto prosím ať odpoví jen kdo chce.
Chtěla bych se zeptat maminky v domácnostech, rodiny…měli jste covid, zvládli jste to, chytli jste to od sebe komplet? A hlavně pokud ano… KOLIKRÁT. My ho právě procházíme podruhé. Hlavně mě to mrzí vůči malému, že má necelé 3 roky a je to doma opět.
Jinak děkuji každému kdo odpoví
Pěknou neděli všem
Covid jsme měli 2×. Poprvé jsem to přinesla já v prosinci 2020. Žádné covidove příznaky jako ztráta chuti, čichu, žádná horečka, bolesti hlavy, kosti, svalů nic. Jediné co mě trápilo byla bolest v krku jako při neléčené angine a pozitivní antigení test. Zastřený hlas jsem měla ještě pár dní po odeznění bolesti.
Podruhe to přinesl přítel na začátku roku 2022. Měli jsme zrovna několikatýdenní mimino. 3dny ho bolela hlava, měl horečku jeden den 38. Rýma? Nedokážu odhadnout je alergik a alergii nijak neléčí.
. Nikdo to od něj nechytil stejně jako on oděmne. Ani v jednom případě nebyla karanténa úřední. Žádná hygiena nevolala. Na pcr musel jet do druhého města. U nás plno a cekacka týden. Teď si vemte, že by neměl auto a musel veřejnou dopravou
.
Za nás se z celé téhle chovy dělá moc velký humbuk
![]()
Já covid chytla po dvou dnech od pozitivního chlapa. On byl za 2 dny fit a ja měla dýl jak týden těžký průběh. Ani jeden jsme nebyli očkovaní, a stále nejsem ![]()
@vokishka pokud jsi bez potíží můžu jít ven za 7 dní? Já právě vůbec nevím jak to teď je, já to nesleduju a zda se mi to že se pořád nějak měnilo ![]()
@Kelsey to je mi líto, škoda mladého života.
Je to opravdu nevyzpytatelné.
Covid jsem měla 2×. Poprvé já a manžel, děti negativní. Podruhé jsme byli pozitivní všichni. Ale příznaky jsem měla jen já a starší dcera. Taková lehčí viroza to byla, po 5 dnech jsem šla do práce. Manžel a mladší dcera byli úplně bez příznaků, ale bylo to v době kdy byla povinná karanténa a existovala ochranná doba, tak jsem otestovala celou rodinu. Manžel to po tomhle bezpříznakovém průběhu měl ještě jednou (po 2 měsících), měl 2 dny horečku a kašel, nikdo doma to nechytl, ale protože v tu dobu nebyly už karantény, tak jsem nikoho ani netestovala.
Jo a mladší dcera byla ještě pozitivní ve škole, byla zdravá, nebylo jí nic, jen pozitivní test, protože třída byla v karanténě.
Nijak bych se z covidu nehroutila, je to viróza jako každá jiná.
@Pitaya1 ono opravdu když už přijde, tak nejlepší na tom celém je mírný průběh.
Děkuju za příspěvek
@Lucka1111 píše:
Covid jsem měla 2×. Poprvé já a manžel, děti negativní. Podruhé jsme byli pozitivní všichni. Ale příznaky jsem měla jen já a starší dcera. Taková lehčí viroza to byla, po 5 dnech jsem šla do práce. Manžel a mladší dcera byli úplně bez příznaků, ale bylo to v době kdy byla povinná karanténa a existovala ochranná doba, tak jsem otestovala celou rodinu. Manžel to po tomhle bezpříznakovém průběhu měl ještě jednou (po 2 měsících), měl 2 dny horečku a kašel, nikdo doma to nechytl, ale protože v tu dobu nebyly už karantény, tak jsem nikoho ani netestovala.
Jo a mladší dcera byla ještě pozitivní ve škole, byla zdravá, nebylo jí nic, jen pozitivní test, protože třída byla v karanténě.
Nijak bych se z covidu nehroutila, je to viróza jako každá jiná.
Přesně, mnoho povyku pro nic, stejně jako u Eboly či HIV. ![]()
Tak jak čtu máte zkušenosti s mírnými průběhy nebo s kratšímy. Coz je jedine určitě jedině dobře.
Myslím že ale pokud někdo si zažil horší nebo i to nejhorší v kruhu nejblížsi by neřekl že je to lehká viróza.
Určitě v žádném případě se z toho člověk hroutit nemůže. Ani to sledovat denně nebo se utápět v tom. Prostě tu covid je, byl a bude. Akorad je to něco nového, Myslim ze ani dotkori sami ještě neví velice vše…kdoví.
Moc děkuji za příspěvek
Doma nám to proběhlo třikrát, ale nikdy jsme to neměli (respektive neměli příznaky a pozitivní test) všichni najednou. Poprvé tu původní variantu, to jsme s mužem 10 dní necítili, jinak nic, děti negativní testy. Pak dítě ze školy přineslo deltu, to bylo v rodině jediné a nic zvláštního mu nebylo. A naposled v lednu omikron, to měli všichni krom toho dítěte, co mělo předtím deltu. A opět nám nikomu nic nebylo, jako nehonit nás furt do zblbnutí na testy, škola, práce… tak o tom člověk vůbec neví. Očko/ neočko, všichni to chytli stejně snadno a nikomu nic nebylo.
A když vidím, jak na to kolikrát reagují testy (kamarád měl lautr stejné příznaky jako rodina, se kterou žil, oni pozitivní, on tři negativní PCR testy během týdne), tak myslím, že to měla i nemalá část těch, co tvrdí, že neměli. Protože co s nemocí, co se většinou nijak neprojeví a ani ji všecky testy neodhalí.
@ugluk určitě naprosty souhlas s těma testama i s těma pochuzkama pořád na ty testy jak tehdy bylo.
Děkuji za příspěvek
@Anonymní píše:
@vokishka pokud jsi bez potíží můžu jít ven za 7 dní? Já právě vůbec nevím jak to teď je, já to nesleduju a zda se mi to že se pořád nějak měnilo
Ano. Tobe neprisla sms? Nebo nerikal ti to doktor, co te poslal na test?
@Anonymní píše:
Dobrý den,Možná pro někoho opravdu blbá otázka na téma covid, takže proto prosím ať odpoví jen kdo chce.
Chtěla bych se zeptat maminky v domácnostech, rodiny…měli jste covid, zvládli jste to, chytli jste to od sebe komplet? A hlavně pokud ano… KOLIKRÁT. My ho právě procházíme podruhé. Hlavně mě to mrzí vůči malému, že má necelé 3 roky a je to doma opět.
Jinak děkuji každému kdo odpoví
Pěknou neděli všem
Nikdo z nás neměl ( alespoň o tom nevíme ) 🤷🏻♀️
@Anonymní píše:
@Lucka1111Tak jak čtu máte zkušenosti s mírnými průběhy nebo s kratšímy. Coz je jedine určitě jedině dobře.
Myslím že ale pokud někdo si zažil horší nebo i to nejhorší v kruhu nejblížsi by neřekl že je to lehká viróza.
Určitě v žádném případě se z toho člověk hroutit nemůže. Ani to sledovat denně nebo se utápět v tom. Prostě tu covid je, byl a bude. Akorad je to něco nového, Myslim ze ani dotkori sami ještě neví velice vše…kdoví.
Moc děkuji za příspěvek
Tak ted uz je to lepší. Ale ty zacatky byly drsné, znam vic lidi, co zemreli nebo lezeli na ARO. Sousedi mych rodičů si udelali malou rodinnou oslavu, ze sedmi lidi tri mrtvi, dalsi maji dozivotni nasledky a snad jen jeden byl jen v nemocnici a bez nasledku. Spolupracovnik zemrel. Nebyla to takova selanka
@Anonymní píše:
@Lucka1111Tak jak čtu máte zkušenosti s mírnými průběhy nebo s kratšímy. Coz je jedine určitě jedině dobře.
Moc děkuji za příspěvek
lehký průběh má minimálně 90% lidí. V době kdy se hodně testovalo bylo i hodně úplně bezpříznakových pozitivit. Covid tu bude navždy a je načase ho přestat řešit. Testovat maximálně rizikové, kteří mohou dostat antivirotika. Každý má možnost se nechat očkovat.
Nevím, jestli jsem ho mela nebo ne. Pokud ano, tak bezpriznakove. Stejně tak i většina lidí v rodině a to jsme všichni měli kontakt s někým pozitivnim. Jediný, kdo měl covid, je můj táta. Ale měl jen pozitivní test, příznaky žádné.