Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Covid 1×, já a manžel. Děti nevím, testovat jsem je nedávala. Očkování žádné
@vokishka píše:
Tak ted uz je to lepší. Ale ty zacatky byly drsné, znam vic lidi, co zemreli nebo lezeli na ARO. Sousedi mych rodičů si udelali malou rodinnou oslavu, ze sedmi lidi tri mrtvi, dalsi maji dozivotni nasledky a snad jen jeden byl jen v nemocnici a bez nasledku. Spolupracovnik zemrel. Nebyla to takova selanka
Asi tak nějak. Ti mrtví z mého okolí jsou stejného rázu - v době tvrdého lockdownu rodinné oslavy. Ta nemoc tu je jen díky nezodpovědnosti lidí. A nikdo neví, v co se zvrtne.
Já neměla nikdy a starší dcera také ne. Manžel a mladší to měli, ale manžel jako první. Já o něj pecovala a nic a děti také ne. Asi za půl roku to chytla mladší ze školy a my opět se starší nic. Nejsme očkované. Pracuji ve škole. Všem dětem ze třídy jsem 2× týdne dělala testy a i když byl pozitivní výsledek, tak já pořád nic. Absolutně netuším, jak je to možné a na čem to závisí. Já i dcera nemáme protilátky, takže jsme to prostě nechytly.
@vokishka já to chytla od rodiny co tu byli o víkendu, ti u doktora byli. Já mám pozitivní jen domácí co jsem si dělala v pátek. Byla rýma a pak začla horečka, tak jsem si udělala. Přes víkend jsem to neřešila nikde.
@Anonymní píše:
Já neměla nikdy a starší dcera také ne. Manžel a mladší to měli, ale manžel jako první. Já o něj pecovala a nic a děti také ne. Asi za půl roku to chytla mladší ze školy a my opět se starší nic. Nejsme očkované. Pracuji ve škole. Všem dětem ze třídy jsem 2× týdne dělala testy a i když byl pozitivní výsledek, tak já pořád nic. Absolutně netuším, jak je to možné a na čem to závisí. Já i dcera nemáme protilátky, takže jsme to prostě nechytly.
Tak to je taky super. Taky nechápu na čem to závisi. Já se nechala očkovat hlavně protože mám v domácnosti hodně nemocného s transplantaci tatínka a protilátky mi udělala známá asi před půl rokem a byli vysoké. Záleží asi na konstalaci hvězd ![]()
Já ho neměla, ani moje děcka ne, mockrát v kontaktu s pozitivními.
Ale umřel mi na něho přitel, v prosinci 20. Nebydleli jsme spolu.
Příspěvek upraven 24.07.22 v 11:31
Neměla jsem, aspoň ne potvrzený ![]()
Byl všude kolem mě, syn ho měl, testovala jsem děti ve škole, kde to litalo všude kolem a nic.
Syn dělá závozníka, několikrát byl na testu, protože kolega řidič byl pozitivní a on nic. V malém prostoru, v kabině.
Starší syn bydlí s rodinou jinde, ti to otočili dvakrát, i s mimčem.
@Anonymní píše:
@vokishka já to chytla od rodiny co tu byli o víkendu, ti u doktora byli. Já mám pozitivní jen domácí co jsem si dělala v pátek. Byla rýma a pak začla horečka, tak jsem si udělala. Přes víkend jsem to neřešila nikde.
Tak si od pozitivniho testu napocitej sedm dni (test je den nula) a pokud nebudes mít priznaky, muzes ven
Myslím že jsme ho měli ale potvrzené to nebylo testem, prostě jsme měli divnou chřipku s mužem. Já rýmu asi měsíc v kuse a on se cítil jinak než při normální chřipce…ale těžko říct nu. Už to zase litá jo?
@vokishka píše:
tak není povinnost dělat si test. Izolace je sedm dní, pokud jsi bez potíží, prostě můžeš ven.
no prave ze me v patek chytlo docela dost silny pms (bolest hlavy mivam noralne, ale tohle pms je fakt vyzivny) a od ty doby mam pocit, ze je to zpatky..takze si chci proste zitra udelat test po tom tydnu a uvidim. V utery bych mela jet sluzebne mimo Prahu a prste mechci nakazit dalsi lidi.
@Leenvecka
Taky ho mám tedkom právě a den lepší, pak k. o. Asi je to různě.
Měla jsem v lednu, jen lehká únava, jinak pohoda.
s postcovidem se ovšem potýkám doteď ![]()