Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Při předchozích infekcích jsme totiž vždy měli něco jako zánět průdušek, ale teď to prý vypadá jinak…Každopádně i s angínou mi lékař nedoporučil letět, prý se mi streptokok dostane přes klimatizaci do plic. Teď už jsme ale nemocní celá rodina, tak spíš snažím na ten covid. Jinak já mám dvě očkování, manžel tři a děti jedno…
@vokishka píše:
Tři očkování, pak kovid. Dcera kovid, tři očkování, kovid. Druhá dcera dvě očkování a ted prodělávají celá rodina i s devítiměsíčním mimčem. Rodiče i bratr dvě očkování a pak prodělání.
Očkování není proti covidu, ale proti těžkým prubehům. Nebo se pletu?
@Uslava píše:
Očkování není proti covidu, ale proti těžkým prubehům. Nebo se pletu?
Je to tak, pisu neco jineho?
2×. Poprve po 2 vakcinach v prosinci, prubeh mirny, rikala jsem si, ze jsem mela nachlazeni horsi nez covid. Podruhe v unoru uz to takova sranda nebyla, dostavala jsem se z toho pomerne dlouho, hlavne silene bolesti beder a motani hlavy. Chlap to ode me nechytil ani jednou a to se nijak neizoloval. ![]()
Vyjmenováváš členy rodiny a kolikrát jsou ockovani a kolik z nich mělo covid. Nevidím v tom souvislost.
Vlastně v tom nevidím nic. Asi neumím koukat.😁 😁 😁 😁
Já měla teploty, suchý kašel a rýmu ale jako takovou že mě 👃 nos pálil jakoby měl uhořet uvnitř. To bylo o víkendu. Teď jsem ok, jen zahlenena.
Chytla jsem to od rodiny co tu byla a ti měli i bolest svalů při tom, já ne.
Poprvé jsem měla minulým rokem v únoru a to bylo o moc horší průběh.
Ať vám to dopadne co nejlépe ![]()
@Anonymní píše:
Já neměla nikdy a starší dcera také ne. Manžel a mladší to měli, ale manžel jako první. Já o něj pecovala a nic a děti také ne. Asi za půl roku to chytla mladší ze školy a my opět se starší nic. Nejsme očkované. Pracuji ve škole. Všem dětem ze třídy jsem 2× týdne dělala testy a i když byl pozitivní výsledek, tak já pořád nic. Absolutně netuším, jak je to možné a na čem to závisí. Já i dcera nemáme protilátky, takže jsme to prostě nechytly.
Ucitelky/vychovavatelkyz mojho okolia to tiez nechytili. Niekde som citala, ze caste infekcie dychacich ciest chrania pred covidom. Tie ucitelky robia s malymi detmi a tie su vecne soplave. Takze si pri nich vybudovali imnunitu.
@Mkmkz píše:
Ucitelky/vychovavatelkyz mojho okolia to tiez nechytili. Niekde som citala, ze caste infekcie dychacich ciest chrania pred covidom. Tie ucitelky robia s malymi detmi a tie su vecne soplave. Takze si pri nich vybudovali imnunitu.
A ja znam hromadu uciteli a vychovatelu, co to meli
@vokishka píše:
To moze byt
@vokishka píše:
určitě, byli první na ráně
znám nejednoho s dosti těžkým průběhem, nebo až téměř bylo po nich…vše z doby, kdy ještě nebylo očkování a vládly ty těžké varianty, jako žádná legrace to nebyla
o tom žádná
nyní už dobrý, už se nic neděje, ale byli první na ráně…no jejej
Já ho měla jednou, ale moje mamka si aktuálně jeden čtvrté kolo. Prvního koronáče měla březen 2020, pak říjen 2020 znovu, únor 2021 znovu a teď - srpen 2022 opět ![]()
Je třikrát očkovaná..
@Smrkov píše:
Já ho měla jednou, ale moje mamka si aktuálně jeden čtvrté kolo. Prvního koronáče měla březen 2020, pak říjen 2020 znovu, únor 2021 znovu a teď - srpen 2022 opětJe třikrát očkovaná..
Je asi z tych stastnych, ktorych covid miluje. Ako sa ma?