Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Všichni jsme se doteď drželi bez covidu, všichni 3 očkování. A teď ho všichni proděláváme - chytili jsme ho postupně od sebe navzájem, doma jsme se snažili dodržovat, co šlo, ale bohužel nepomohlo. A bohudík máme dobrý průběh.
Můžu se zeptat za jak dlouho ukázali u dalších první priznaky?
Když to chytl jeden, za jak dlouho druhý?
Samozřejmě chápu že je to individuální, různé…jen se ptám. Děkuji moc ![]()
@Anonymní píše:
@levandule23Můžu se zeptat za jak dlouho ukázali u dalších první priznaky?
Když to chytl jeden, za jak dlouho druhý?
Samozřejmě chápu že je to individuální, různé…jen se ptám. Děkuji moc
my když měli omicron, tak jsme to měli všichni najednou. Já první příznaky v pátek odpoledne, test negativní, v sobotu ráno už pozitivní. Dcera začala kašlat v sobotu, antigen negativní. Manžel s druhou dcerou bez příznaků celou dobu. V neděli jsem celé rodině udělala PCR test a pozitivní jsme byli všichni. Což mě dost překvapilo. Popravdě testovala jsem celou rodinu jen kvůli výhodám, které to tehdy mělo. Kdo od koho to chytil těžko říct, je možné že jsme se nakazili někdy dřív všichni najednou, nebo byl někdo z bezpříznakových pozitivní dřív a nakazil nás. Jednodenní inkubační doba se mi zdá celkem krátká. I když u omicronu ta doba dlouhá není, tam je to pár dní.
Naopak v lednu 2021 jsme měli nejspíš alfu nebo ten původní typ ještě. A tam byli první pozitivní moji rodiče kteří u nás byli na návštěvě. Táta už pokašlával, ale na test šel až za několik dní. A manžel měl první příznak až asi 9 dní potom co rodiče odjeli. Já pak 3 dny po manželovi. A děti nic. Takže tam byla inkubační doba celkem dlouhá.
Ne, neměli jsme i když v práci se okolo nás nakažení motali.
My ho meli letos v unoru, byla u nas na navsteve pribuzna, dalsi den psala, ze ma horecku a tak a test pozitivni a dva dny potom to zaclo u me a za 3,5 dne to chytil manzel, ale prubeh desny (priserna bolest hlavy, poceni, horecky, unavana a tak, ale par mesicu predtim jsem prodelala zanet dutin a mesic s tim marodila a to bylo taky desny, ja jen ze nejen covid muze byt nejhorsi), horsi bylo ze pak jsem musela vystridat manzela u deti. Jinak deti jsme netestovali, ale dcera mela prisernou vyrazku jako popaleni a dva dny horecku takze si myslim, ze to mela a syn nevim, ten se testoval se mnou a byl negativni ale pak v tom byl furt a nic mu nebylo.
Momentalne jsme s manzelem nemocny ale jestli to je covid ci jen chripkoangina nevim, testy doma nemame, ale neni to tak desny jako predtim ci pri tech silnejsich anginach a tak. A ockovani nejsme.
@Anonymní píše:
My ho meli letos v unoru, byla u nas na navsteve pribuzna, dalsi den psala, ze ma horecku a tak a test pozitivni a dva dny potom to zaclo u me a za 3,5 dne to chytil manzel, ale prubeh desny (priserna bolest hlavy, poceni, horecky, unavana a tak, ale par mesicu predtim jsem prodelala zanet dutin a mesic s tim marodila a to bylo taky desny, ja jen ze nejen covid muze byt nejhorsi), horsi bylo ze pak jsem musela vystridat manzela u deti. Jinak deti jsme netestovali, ale dcera mela prisernou vyrazku jako popaleni a dva dny horecku takze si myslim, ze to mela a syn nevim, ten se testoval se mnou a byl negativni ale pak v tom byl furt a nic mu nebylo.Momentalne jsme s manzelem nemocny ale jestli to je covid ci jen chripkoangina nevim, testy doma nemame, ale neni to tak desny jako predtim ci pri tech silnejsich anginach a tak. A ockovani nejsme.
Děkuji moc za vlastní zkušenost a přeji brzké uzdravení ![]()
U nás to měli jen děti, starší 2 dávky očkování, mladší nic. Nechytli jsme to s manželem ani jednou (3× očko)a to jsem se o staršího starala, byl tam velice blízký kontakt.
Ale už začínáme být bílé vrány, že jsme pořád bez prodělaného covidu.
Jsme pětičlenná rodina. Očkovaný je jen 16 letý syn (aby mohl na lyžák!). Covid neměl nikdo, bydlíme v hlavním městě a pohybujeme se mezi lidmi.
Ja a manzel jsme meli v listopadu, oba neockovani, celou dobu v kontaktu s lidmi, dcera s nami porad a nemela zadne priznaky a v dobe nasi pozitivity byla negativni…. Ma mamka 3 x ockovana uz 2 x covida mela 🤓 jinak hlava nas s manzelem zacala bolet hodinu od sebe. On o den driv ztratil cich, ja zas mela bolesti o den driv. Kdo od koho to dotahl jsme nevypatrali ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,Možná pro někoho opravdu blbá otázka na téma covid, takže proto prosím ať odpoví jen kdo chce.
Chtěla bych se zeptat maminky v domácnostech, rodiny…měli jste covid, zvládli jste to, chytli jste to od sebe komplet? A hlavně pokud ano… KOLIKRÁT. My ho právě procházíme podruhé. Hlavně mě to mrzí vůči malému, že má necelé 3 roky a je to doma opět.
Jinak děkuji každému kdo odpoví
Pěknou neděli všem
Měla jsem ho 5×. Co vím. Resp.uz to neřeším. Občas je mi blbě, chraptim..taková chřipka. Dělám ve zdravotnictví. ![]()
Čekáme na výsledky testů. Podle lékaře mám pravděpodobně covid. Velka bolest v krku, teplota, bolest svalů. Pokud je to covid, máme ho už potřetí. V pátek jsme měli celá rodina odletět do USA za prarodiči. Jake máte vy příznaky?