Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@bartsch píše: Četla jsem rozhovor s jedním našim imunologem a ten říkal, že u nás jsou pacienti, kteří mají Covid podruhé, ale že jsou to pacienti, kteří ho poprvé měli na jaře. Já vím o jednom člověku, který ho měl na jaře a teď na podzim ho chytl podruhé, bohužel tentokrát to dopadlo špatněOsobně ho neznám, ale znám jeho příbuzného.
A kolik mu bylo? V jakem byl zdrav. stavu?
@Limi123 59 let, bez větších zdravotních problémů, co jsem slyšela
A dnes mi volal jeden kolega, se kterým občas spolupracuji. Vím, že měl Covid, volal mi před několika týdny, bylo mu dost zle - jako hodně silná chřipka. Dostal se z toho po 10 dnech, ale pak hned následoval akutní zánět ledvin, kdy ho odvezla rychlá. Říkal mi, že tak zle mu ještě nikdy nebylo. Plácal se v tom měsíc. Je to přitom aktivní sportovec, energický, v perfektní kondici. Teď je prý vyřízený. I po hlase působil unaveně
Asi to bude na delší rekonvalescenci ![]()
Já znám zdravotní sestřičku, která ho po měsíci chytla podruhý
tak nevím, kde na těch třech měsících byli
Já jsem covid prodělala asi před 1,5 měs. a bylo mi lékařem řečeno, že většina lidí s min. středně těžkým průběhem by měla mít aspon 3 měs. imunitu. Ale jsou tam výjimky - takže někdo může být imunní rok po prodělání nemoci a někdo po týdnu nebude mít protilátky žádné. Nicméně myslím, že to riziko znovunakažení po měsíci by mělo být malé.