Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Inhalace trochu pomohla a pak kapky olynth nebo jak se to píše.
Chce to léky na alergii, aby trochu splaskly sliznice - tuším, že u vás jen fenistil kapky
Náš prcek měl Covid loni, když měl 14 měsíců a krom toho, že se mu naráz prořezaly tři zuby neměl žádné příznaky. Zato my s manželem 4 dny totálně KO. Pak už se to dost zlepšilo.
Měli jsme tu delta variantu.
Nakrajet cibuli na talirek na noc vedle postele, idealne kolem hlavy, pomaha to uvolnit dutiny. Jinak dcera mela u covidu jen jeden den horecku, jinak nic, mladsi mel rymu a kasel, bezny. Podruhe jsem mela rymu, ale myslela jsem si, ze mam alergii, vzala si cetirizin a zmizelo to. Druhy den pozitivni test (kvuli praci). Tak bych mu dala asi taky Fenistil kapky.
My si zrovna proděláváme covid všichni, včetně syna 7m. Ten dnes poprvé neměl horečky (7. den), jinak taky hlasuji pro Fenistil kapky, doporučila nám je i pediatra.
Ať je brzy lépe, vím od nás, jak je to nekonečné ![]()
Nej dryjak na rymu je Donosol od Hadka, chce to lehnout, zaklonit, nalit do nosu a chvili vydrzet a nechat to tam.
Jinak syna nacpi vitaminem C (aspon 3000 mg/den), zinkem (25 mg) a deckem (1000 iui/den), nechala bych si napsat i Montelar.
V březnu to prodělaly obě děti… první 4 dny hrůza, horečky až 40,5, které se dost špatně srážely a pak další tři dny nad 38…
My to měli v srpnu, dcera 3 dny vysoké horečky a šílené průjmy, pak už se postupně lepsila a do týdne byl klid. Mě to semlelo asi na 10 dní, nevím co sme měli za ten druh, rýma, kašel nás minuli, měli sme horečky, nevolnosti a migrény.
My ho teď taky máme
dcera včera zvracela, dneska se přidala horečka 39.3 a mám pocit, že paralen moc nepomáhá. Nurofen se mi zdá lepší. Má zadní rýmu a semtam ucpaný nos. Přes den jí strašně bolelo tělo a nohy. Usíná během dne, je zničená.
Dceři pomohl na kašel erdomed, je na předpis. Do nosu olynth… i vícekrát za den tak pět dní. Dithiaden na noc na utlumení kašle. A nurofen prášky. V březnu měla covid… horečky 4 dny a dobré.. teď covid před 14 dní a stále dokašlává a rýma do toho… drží se to. Dle poslechu ok, prostrě kašle pořád
@Kassor píše:
My ho teď taky mámedcera včera zvracela, dneska se přidala horečka 39.3 a mám pocit, že paralen moc nepomáhá. Nurofen se mi zdá lepší. Má zadní rýmu a semtam ucpaný nos. Přes den jí strašně bolelo tělo a nohy. Usíná během dne, je zničená.
Určitě nurofen je silnější. Paralen byl i u nás vždy menší účinek. Na zadní rýmu ještě trochu pomohl sinupret.
@Kriss Tina taky jsme meli prujmy, bolelo nas bricho, hlava k prasknuti a bolest oci…doktorka rikala, ze to bude strevni viroza, jen ja to mela trosku na hlasivkach a pani v lekarne mi hned rekla at si koupim antigen…na nem hned dalnice a vecer potvrzeno pcr testem…
My to mame taky, podruhe, poprve bezna vitoza a ted? Strasny, priznaky se nelepsi, naopak se nakupuji a kolisa to chvili.lip a druhy den hur a plus se prida neco dalsiho. Paradoxne test byl pozitivni v dobe, kdy jsme byli jen lehce nastydli, ted tu umirame a test uz je negativni ![]()
Na rymu bereme sinupret, ale moc ndzabira, uvazuji ze zavolam lekarce at nam neco predelise, ja mam regilerne zanet dutin, ndmuzu sklonit hlavu, rymu citim sude v hlave, hlava boli, dutiny boli, teplota..cely telo, je to hnus..drzim palce, u nas to ma taky dcera a ta uz taky skoro tyden teploty, ryma, duutiny.. ![]()
Měli jsme to v červenci. Starší dcera měla 2 dny horečku a 3 dny zvýšenou teplotu, ale na to nasedly střevní potíže (nevím, jestli to bylo od covidu nebo k tomu prilepena střevní chřipka), a to se teda taaaahlo, víc než měsíc.
Mladší, roční dcera, asi 4-5 dní horečky kolem těch 38,5. Pak 3 dny nic a pak týden hrozný průjem.
My dospělí, tak ty 4 dny horečky, pak 3 dny zvýšená teplota, bolest hlavy, zad a únava. Průjem jsme neměli.
Nikdo neměl rýmu. To je zajímavé, jak to má každý jinak. S covidovou rýmou teda neporadim, ale co chci říct, že opravdu ty příznaky můžou trvat dlouho, počítala bych min. se 14 dny nemoci.
Ahoj,
Mame covid, vsem je nam zle, oproti beznym virozam i po 6 dnech zadna uleva, naopak.
Syn 6,5 ma od vikendu hroznou rymu, zezacatku uplne zelenou, od po horecky, v po byl na pcr a je to covid, je to jeste bezne, dnes uz teda pres den jen 37,5 ale vecer zas 38,5..a totalne ucpany nos a kasel, i kdyz ten mi prijde k ryme, je zahleneny az to neni hezke..jak dlouho horeckovaly vase deti, ely taky tak ucpany nos, davam sinupret, masivin a morskou vodu, dnes i vyplach konvickou a nic nepomaha, nemuze spat, ma to v dutinach, nos ze smrkani uz uplne rozedreny…
Nejaky tip co jeste zkusit?