Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahojky, teď jsme s manželem tak přemýšleli… Minulý rok na Velikonoce jsme prodělali coviďaka…
Je možné že nám způsobil to že nemůžu otěhotnět?![]()
![]()
![]()
Probírali jsme i to že bych ráda zkusila Centrum asistované reprodukce. Jen nás nechat otestovat, vyšetřit. Ale manžel je toho názoru, to prostě nechat být (na náhodě)..
To mě přivádí k další otázce, jak je to s placením? Kolik to stojí, jde to udělat na pojišťovnu, aby jsme nemuseli nic platit?
Ale já mám vnitřní pocit, že alespoň to vyšetření by to chtělo, ať víme na čem jsme…![]()
Jedno dvouleté dítě už máme a druhé nám nejde už 9 měsíců![]()
coviďák za to nemůže, to jen po očkování jsi neplodná na další 3 generace
@stinga tak to naštěstí očkování nemáme 😁 dobrovolně bychom to nikdy nepodstoupili
@Anonymní píše:
@stinga tak to naštěstí očkování nemáme 😁 dobrovolně bychom to nikdy nepodstoupili
To jste moc chytří, zasloužíte pochvalu
![]()
Covid za to fakt nemůže, a to že ti to nejde je poměrně časté. A manžel má pravdu, nech to na náhodě, nebo se obrať na svého gynekologa, a poraď se.
Nechte to po prazdninach a kdyz nic, tak bezte do centra..za testy se nic neplati, az pak pripadne za IVF, tam je neco na pojistovnu, pokud splnujete vekovou hranici, neco se doplaci dle potrrby a problemu
@Anonymní píše:
To je možná chyba. Po očkování mi otěhotněly 3 kolegyně ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky, teď jsme s manželem tak přemýšleli… Minulý rok na Velikonoce jsme prodělali coviďaka…
Je možné že nám způsobil to že nemůžu otěhotnět?![]()
![]()
![]()
Probírali jsme i to že bych ráda zkusila Centrum asistované reprodukce. Jen nás nechat otestovat, vyšetřit. Ale manžel je toho názoru, to prostě nechat být (na náhodě)..
To mě přivádí k další otázce, jak je to s placením? Kolik to stojí, jde to udělat na pojišťovnu, aby jsme nemuseli nic platit?
Ale já mám vnitřní pocit, že alespoň to vyšetření by to chtělo, ať víme na čem jsme…![]()
Jedno dvouleté dítě už máme a druhé nám nejde už 9 měsíců![]()
Nás tam poslal můj gynekolog po roce snažení se zadankou. Všude se píše, že pojišťovna hradí až 4IVF. To je ovšem lež jako věž. Vstupní konzultace zdarma, tvůj hormonální profil zdarma, spermiogram zdarma. No a dál už si nachystejte své peníze, ovšem tisíce a desetitisíce. Jeden cyklus IVF s doplatkem pojišťovny vychází na cca 20-30tis., záleží jak kde a za co všechno si připlatíte.
Asi takto, nikdo ti nedokáže potvrdit/vyvrátit zda covid má na plodnost vliv…ale řešila jsem to samé a probirala s několika odborníky (i v CARu), tak mají zkušenost, že dočasně po covidu u mužů se plodnost muze snižit (rozuměj, trvá cca 3m než se zase začnou tvořit „spravne“ spermie) - doporučuji nasadit selen a zinek. U žen může dojít k poruchám menstruačního cyklu, ale zase je to jen na chvíli (ve své podstatě tak to bývá/může byt ale i u vážnějších chripek, po atb atd…).
Do CARu se chodí většinou po roce neúspěšného cileneho snazeni. Ještě bych tomu chvíli dala. Držím palce ![]()
@Anonymní píše:
Tak to já jsem očkovaná 3×, a jsem neplodná. Jen jestli na to nemá trochu vliv to, že je mi pres 50, a mám 3 roky po menopauze ![]()
@Kfětoslava píše:
To je možná chyba. Po očkování mi otěhotněly 3 kolegyně
Taky znám případ, že po očkování na COVID se najednou povedlo přirozené početí. Na tom něco bude. ![]()
@Cenarius píše:
Taky znám případ, že po očkování na COVID se najednou povedlo přirozené početí. Na tom něco bude.
hoď to do „snažilek“ a očkování půjde na dračku, je vůbec ještě dostupné?
Co je coviďák? Covid je tu s nami od 2020, ale toto oznaceni jsem jeste neslysela, ma to s nim neco spolecneho?

Je možné že nám způsobil to že nemůžu otěhotnět?
Ale já mám vnitřní pocit, že alespoň to vyšetření by to chtělo, ať víme na čem jsme…

Jedno dvouleté dítě už máme a druhé nám nejde už 9 měsíců