Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Cuddy píše:
Co je coviďák? Covid je tu s nami od 2020, ale toto oznaceni jsem jeste neslysela, ma to s nim neco spolecneho?
také jsem takové označení ještě neviděla,
a když už - tak coviďák je slangově člověk, který má zrovna teď covid
Ja jsem se nechala ockovat a prodelala jsem i covid, ale mirny prubeh (nachlazeni) a otehotnela. Takze nezpusobuje neplodnost ani ockovani ani covid. ![]()
A já myslím, že to bude individuální a nijak ztabulkovat to nejde. Jako všechno ostatní.
@stinga že jo, to bude podle vzoru obvoďák - obvodní lékař, pojisťovák - pojistovací agent,… Takže coviďák, ten co měl/má covid.
@Ulrike píše:
Nás tam poslal můj gynekolog po roce snažení se zadankou. Všude se píše, že pojišťovna hradí až 4IVF. To je ovšem lež jako věž. Vstupní konzultace zdarma, tvůj hormonální profil zdarma, spermiogram zdarma. No a dál už si nachystejte své peníze, ovšem tisíce a desetitisíce. Jeden cyklus IVF s doplatkem pojišťovny vychází na cca 20-30tis., záleží jak kde a za co všechno si připlatíte.
Nikde se nepíše, že pojišťovna “hradí” IVF. Pojišťovna hradí vybrané procedury a ano, jde to udělat tak, že nebudeš muset platit nic. Pokud to uděláš komplet v nativu nebo se stimulací clostilbegytem, oplodnění spermiemi bez zásahu a bez prodloužené kultivace, tak to budeš mít prakticky zadara, ale taky nejspíš bez úspěchu…..
@Ulrike píše:
Nás tam poslal můj gynekolog po roce snažení se zadankou. Všude se píše, že pojišťovna hradí až 4IVF. To je ovšem lež jako věž. Vstupní konzultace zdarma, tvůj hormonální profil zdarma, spermiogram zdarma. No a dál už si nachystejte své peníze, ovšem tisíce a desetitisíce. Jeden cyklus IVF s doplatkem pojišťovny vychází na cca 20-30tis., záleží jak kde a za co všechno si připlatíte.
pojišťovny hradí určitý standard u IVF. Takže dostaneš léky do 2500 jednotek (s nějakým menším doplatkem), zaplatí ti všechny utz, odběr vajíček, narkozu, jejich oplodnění, kultivaci do 3. dne a pak v rámci toho stejného cyklu transfer. Za embryologické metody se doplácí, pak za mražení apod. Zkus si zaplatit jedno IVF jako samoplátce, to budeš teprve valit bulvy, co za částky vlastně standardně pojišťovna platí ![]()
Takže ano, pojišťovny proplácí 4 IVF, nicméně doplatky tam samozřejmě jsou. On našinec má představu, že to bude asi všechno zadarmo, že? ![]()