Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, mám dotaz k již zmiňované craniosakrální terapii…kdo byl a komu to pomohlo, či nepomohlo
Vyhledala jsem odborníka-velmi dobře školeného se spoustou certifikátu na vše možné včetně tohohle. Již delší dobu se potýkám s nemilými zdrav. obtížemi…bolení, tlaky, píchání hlavy, bolest za očima, hučení v uších, záškuby okolo úst, bolest jakoby krční páteře a beder. Posledních 14 dní se mi přidalo cosi podivného, jednou denně, někdy ráno, někdy odpoledne jsem strašně unavená, ale tak že mám pocit, že pokud si lehnu a zavřu oči, nejspíš umřu…trvá to asi půl hodiny až hodinu, pak to odezní. V hrudi cítí strašné napětí a takové stáhnutí žeber. Vysvětlila jsem mu co a jak a on se zeptal zda jsem byla na lumbální punkci s těmito obtížemi, nebyla, pouze na MR a EEG…a že prý dokáže pracovat s mozkomíšním tokem? nebo co, slyším ten výraz poprvé, a že dokáže přijít a odblokovat případné zdrav. i psychické potíže. nejprve se věnoval bedrům a musím zaklepat zatím na výbornou, dále budeme pokračovat hrudníkem a pak hlavou, ale chci vědět, zda to k něčemu je podle vás. hodina stojí 600,– a mám chodit každý týden. Co myslíte? Děkuji za každý názor
Zkusenosti nemam, ale doporucila bych ti zacit od zacatku a to je navsteva tveho doktora. zacit co te trapi a boli a udelat na vse mozne odbery a podle toho se odpichnout co dal.
@wildcherry
Doktor mi na nic odběry neudělá, podle něj jsem naprosto zdravý člověk
Udělal mi jen základní krevní obraz a konec!!!Takže se asi musím spoléhat sama na sebe
Mne craniosakralka pomohla. Sla jsem tam jako skeptik, vicemene proto, ze o tom mluvila kamaradka jako o uzasny veci. No a prekvapive to pomohlo. Nemela jsem ani tak fyzicky potize, jako psychicky, po porodu cisarem. Zkusit to muzes
Nejdes k p. Svecovi?
@Amy88 píše:
@wildcherry
Doktor mi na nic odběry neudělá, podle něj jsem naprosto zdravý člověkUdělal mi jen základní krevní obraz a konec!!!Takže se asi musím spoléhat sama na sebe
To snad ne
…Normálně si dupni, kdyby jsi byla zdravá, tak tě nic nebolí! Vím o čem mluvím
…Je pravda, že mě odborník právě poslal od toho začátku a najednou doktorka ochotná a dělá mi odběry na vše…Toto je povinnost tvoji doktorky.To že máš játra, štítnou, atd v pohodě co je v základním odběru, neznamená to, že to tak je. Odběrů je celá řada a je potřeba doktorce naznačit i minimální příznaky. Zkusila bych to od ni.To co popisuješ, může mít mooooc příčin a je potřeba začít od odběrů, ale co popisuješ ke konci může být nervového/psychického původu a to by i tvoje doktorka/doktor měl odlišit a vypsat ti žádanky k odborníkům. Nenech se odbít..Ten odborník, co máš ti může opravdu pomáhat, ale ne třeba na vše, nebo jen zmírnit příznaky něčeho jiného..
Dobrý večer. Musím se smát tvrzení, že „odborník“ dokáže pracovat s mozkomíšním mokem. Tato tekutina (liquor cerebrospinalis), která je produkována plexus choroideus (v pars centralis et cornu temporale ventriculi lateralis, tegmen ventriculi tertii et quarti), se za den 4× až 5× obmění (denní produkce se pohybuje okolo 650 ml), je nutné poznamenat, že se tvoří i extrachoroidálně, a to prostupem přes neurální tkáň. Vyskytuje se v mozkových komorách (a ze 4. komory se poté dostává subarachnoideálně) a v centrálním míšním kanálu (canalis centralis medullae spinalis). Vstřebává se volně do žilního řečiště (sinus durae matris - vena iugularis interna apod.). Jakákoliv „práce“ s ním není možná, do mozkomíšního moku lze zavést některé látky (kontrastní, anestetika, analgetika, antibiotika), ale to jen na lékařském pracovišti. Toť k tomuto medicínskému problému. Ale zpět k Vašemu bolestivému problému. Nevím, čím to je, ale někdy u idiopatické bolesti opravdu alternativní metody zabírají. Dle mého názoru by nebylo od věci zkusit 2 až 3 „sezení“ a poté byste se rozhodla, zda Vám to pomohlo. Pokud byste popsala detailněji Vaše problémy, mohl bych popřemýšlet, kde by ještě mohla být chyba. S pozdravem MP
Nic méně, myslím že to co dělá, pomáhá
,jen to chce opravdu projít i celkový zdravotní stav…
@asha
Nene jdu do Ostravy
tak to je fajn, že ti to pomohlo. Ono podle doktorů to totiž všechno souvisí s psychikou, neboť se mi v životě přihodily opravdu nepěkné věci
ale teda nechce se mi tomu nijak věřit, že by to byly jen „nervy“. A jak to jako souvisí s tím mozkomíšním tokem, rozumíš tomu trochu?
@wildcherry
promiň, zapoměla jsem dodat, že jsem byla párkrát i u neurologa, dokonce u dvou a neshledaly nic závažného a dokonce mi napsal do papírů, že nemám na mozku žádná ložiska a vylučuje RS. no, ale co si budeme povídat, víme všichni jací jsou DOKTOŘI ![]()
@Amy88 píše:
@asha
Nene jdu do Ostravytak to je fajn, že ti to pomohlo. Ono podle doktorů to totiž všechno souvisí s psychikou, neboť se mi v životě přihodily opravdu nepěkné věci
ale teda nechce se mi tomu nijak věřit, že by to byly jen „nervy“. A jak to jako souvisí s tím mozkomíšním tokem, rozumíš tomu trochu?
Tomu nerozumim, o tom jsem neslysela…a jsem ten skeptik ![]()
Je fakt, ze hodne nemoci ma puvod v psychice a nekdy pomuze spravit jen to…a nekdy ne.
@Doctus
Děkuji, ale nevím snad se mi to ještě detailněji povede popsat…ta hlava mě začala bolet po životní tragédii, většinou bolí jen levá půlka, občas mě tam píchne, občas píská nebo hučí v uších, hlavně při úklonu. Když se předkloním a mám hlavu dlouho svěšenou, mám pak strašně bolesti celé hlavy. Občas mám pocit nejistoty a že se motám, i když ostatní to nevidí, je to jen pocit. Stává se mi, že se mi třebas jakoby zamlží oko, na střídačku, ale jen jako bych ho měla unavené nebo tak, po chvíli přejde. V hrudníku se mi zdá, že se mi špatně dýchá, že mám v hrudníku snad málo místa na roztažení plic nebo co. Asi to zní chaoticky, ale jinak to fakt nedokážu popsat.
no a ten krk, po ránu úplně tuhý, bolestivý, bolest začíná na krku a během dopoledne postupuje silně do hlavy. Děkuji za vaše případné rady.
@Amy88 píše:
@wildcherry
promiň, zapoměla jsem dodat, že jsem byla párkrát i u neurologa, dokonce u dvou a neshledaly nic závažného a dokonce mi napsal do papírů, že nemám na mozku žádná ložiska a vylučuje RS. no, ale co si budeme povídat, víme všichni jací jsou DOKTOŘI
Já byla na terapii jednou, ne jako úplný skeptik ale ani jako vyloženě nadšená. Bylo to příjemné. Co mě ale odradilo bylo to, že se terapeut rozplýval nad „růžovým vajíčkem“ ve mě. Za pár dnů jsem zjistila, že v té době už bylo těhotenství zamlklé. ![]()
@Amy88 píše:
@Doctus
Děkuji, ale nevím snad se mi to ještě detailněji povede popsat…ta hlava mě začala bolet po životní tragédii, většinou bolí jen levá půlka, občas mě tam píchne, občas píská nebo hučí v uších, hlavně při úklonu. Když se předkloním a mám hlavu dlouho svěšenou, mám pak strašně bolesti celé hlavy. Občas mám pocit nejistoty a že se motám, i když ostatní to nevidí, je to jen pocit. Stává se mi, že se mi třebas jakoby zamlží oko, na střídačku, ale jen jako bych ho měla unavené nebo tak, po chvíli přejde. V hrudníku se mi zdá, že se mi špatně dýchá, že mám v hrudníku snad málo místa na roztažení plic nebo co. Asi to zní chaoticky, ale jinak to fakt nedokážu popsat.no a ten krk, po ránu úplně tuhý, bolestivý, bolest začíná na krku a během dopoledne postupuje silně do hlavy. Děkuji za vaše případné rady.
Co popisuješ teď, by opravdu mohl být blok krční páteře, plus problémy s panikou
…jenže pocit vzdušnosti, může znamenat vice věcí, stejně tak bolet za očima, motání může být atak, nebo jen nízká tlak…teoreticky všechno toto sakum prdum může být i nedostatek hořčíku čí špatná štítná žláza…dokonce i astma, kdy cítíš tlak na hrudi a nedodýchnutí…toho je tak moc, že ti to musí někdo pomoci rozluštit…jestli mi rozumíš, jak to myslím, začít od začátku..protože každá odborník by tě chtěl léčit na to svoje, nebo ti to vše vyloučí…uvědom si, že když tě pošlou domů s tím, že nic nenašli, neznamená to, že jsi zdravá!!!
@Ukulina píše:
Já byla na terapii jednou, ne jako úplný skeptik ale ani jako vyloženě nadšená. Bylo to příjemné. Co mě ale odradilo bylo to, že se terapeut rozplýval nad „růžovým vajíčkem“ ve mě. Za pár dnů jsem zjistila, že v té době už bylo těhotenství zamlklé.