Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky už si opradu nevim rady. Před dvouma měsíci mi z ničeho nic začala mravenčit hlava a cítila sem to i v těle. Bylo mi nasazený AD stim že je to nervama.AD beru přes dva měsíce a v určitém směru se mi ulevilo dost ale pořád mě trápí pálení po těle a hlavně v obličeji jako když se spálíte od skluníčka a je to nepřetřžité, od rána do večera. Byla sem na neurologii a vše v pořádku. Mě to příjde tedy divné, prý odběry v pořádku,,CT MOZKU taky a EEG taky. K obvodákovi nevím jestli jít aby si nemyslel že sem blázen
cuká mi taky ve svalech, hlavně na nohou a loupe mě za krkem.no hruza…kam jít na vyšetření??poradíte.
Já to mám taky to pálení
někdy za krkem, na zádech i na nohou třeba, po každý na jiným místě. Nikde jsem stím nebyla, myslím že je to od páteře, mám skoliozu ![]()
Mě akorád řekl neurolog že mám CC syndrom to je zkrácení svalu za krkem ale to se mi nezdá, že by mě od toho pálela i celá hlava. ![]()
@mikoy ty jo, to vypadá fakt od nervů, když to máš v takové míře. kdyby to mělo být od páteře, tak tě nepálí třeba obličej, to je blbost. jaká AD bereš? třeba ti zatím nezabraly, nebo vyzkoušet jiné.
Tak to už by ti měl zabrat. asi bereš 50ku, že? a před těmi dvěmi měsíci, kdy tě to začalo pálit, tak byla u tebe nějaká změna? v čemkoliv. co testy na boreliozu?
U mě to právě začalo tim že mě začalo z ničeho nic mravenčit na hlavě pak začlo pálení ale jen hlava nic víc. byla sem na neurologii a verdikt byl z nervu.Byl mi nasazenej AD cipralex a ten mi nesedl a začlo se mi dít to pálení po celém těle. Cítim v končetinách takové mravenčení a kuže je tková až moc citlivá, pořád mám jakoby husí kuži a polívá mě jako pot. Vubec nevim co to je. Jinak náladu mám super, zdá se mi že mám plno energie ale to pálení mě štve ![]()
Ahoj,
já to mám také, plus nevysvětlitelné bolesti hlavně svalů a zad. Mám pozitivní chlamydie, tak si zkus skočit na infekční a ať ti je naberou. Stejné pocity popisují také lidé s boreliózou, měli by ti nabrat obojí. Nenech se léčit AD, na psychiku se ledacos svádí (to, když už doktor neví, co s tebou)Také jsem měla půl roku AD a až teprve teď po roce a půl vyšetření všeho možného našli ty chlamydie
a to úplně náhodou
@Sakasi píše:
Ahoj,
já to mám také, plus nevysvětlitelné bolesti hlavně svalů a zad. Mám pozitivní chlamydie, tak si zkus skočit na infekční a ať ti je naberou. Stejné pocity popisují také lidé s boreliózou, měli by ti nabrat obojí. Nenech se léčit AD, na psychiku se ledacos svádí (to, když už doktor neví, co s tebou)Také jsem měla půl roku AD a až teprve teď po roce a půl vyšetření všeho možného našli ty chlamydiea to úplně náhodou
jo jo přesně to samé mám já. Bolí mě svaly a křupe mě v kloubech a jsem taková pořád unavená. Byla sem na imunologii tak uvidíme. Taky mám takový pocit že beru ty AD zbytečně ale v čem mi tedy pomáhájí je to že perfekně spim ![]()
No tak uvidíš, ale AD (kdyby jsi náhodou měla ty chlamydie nebo boreliozu) tak prý také pomáhají k zabíjemní těch bakterií, což je popisováno, jako vedlejší účinky - třes rukou, záškuby ve svalech, nevolnost, prý chlamýdiím nedělá AD dobře
Ale nevím, já jsem tedy nežádoucí účinky měla šílené, takže to možná mělo souvislost, prý když ty chlamýdie bojují „o přežití“ vypouští toxicitu a to jsou právě ty nežádoucí účinky. Držím palce, třeba je to fakt jen od nervů ![]()
Já měla tedy vedlejší učinky šíílené, myslela sem že snad umřu
u mě to začlo všechno tim pálením a brněním, ale myslim si skoro po pl roce by se mi mělo po těch AD ulevit ne??Já tedy nevim, cítim se fajn, nálada dobrá ale pořád mě bolí nohy a svaly a klouby. Nejsem to prostě já. Mám pořád zimnici, příjde že špatně reaguju na pocit tepla a zimy.
No já bych fakt počkala na vásledky z té imunologie, ale nenechej se odbýt, já bych možná nejprve zašla na infekční oddělení ve vaší nemocnici a tvrdila bych, že jsem furt unavená, všechno mě bolí a mám zvýšenou teplotu asi měsíc. A také kašel. To zabralo u mně a ejhle, našli tři infekce najednou, ale to ty které jsou přidružené, a které způsobuje ta chlamydie. I když jsem měla jen to pálení kůže a stašné bolesti svalů a během třech měsíců jsem prodělala průdušky, angínu, zánět dutin atd. Možná bych jim i řekla, že jsi měla v létě klíště, ale nebyl po něm flek, měli by ti vzít jak chlamky tak boreliozu. A hlavně, když příjdeš na tu ambulanci, vezmou tě hned a veškěré testy a výtěry budeš znát do druhého dne. U nás jsou od 7h do 15 denně. Nevím odkud jsi. hodně štěstí
@Sakasi píše:
No já bych fakt počkala na vásledky z té imunologie, ale nenechej se odbýt, já bych možná nejprve zašla na infekční oddělení ve vaší nemocnici a tvrdila bych, že jsem furt unavená, všechno mě bolí a mám zvýšenou teplotu asi měsíc. A také kašel. To zabralo u mně a ejhle, našli tři infekce najednou, ale to ty které jsou přidružené, a které způsobuje ta chlamydie. I když jsem měla jen to pálení kůže a stašné bolesti svalů a během třech měsíců jsem prodělala průdušky, angínu, zánět dutin atd. Možná bych jim i řekla, že jsi měla v létě klíště, ale nebyl po něm flek, měli by ti vzít jak chlamky tak boreliozu. A hlavně, když příjdeš na tu ambulanci, vezmou tě hned a veškěré testy a výtěry budeš znát do druhého dne. U nás jsou od 7h do 15 denně. Nevím odkud jsi. hodně štěstí
JARKA
AHOJ, presne takove brneni paleni mam i ja, myslite, ze kdyz nabehnu na infekcni, ze stim neco udelaj, ja uz lirtam od unora a stale nevi co semnou..holky diky za rady, co jsem se tu docetla…a mamka mi rikala esi nemam nahodou chlamidie, uz sem byla vsude mozne..asi me vykopne..fakt si rekne ze sem blazen…pokusim se zajit jeste za doktorem, rada bych se toho paleni atd. ztrepala..tak ahoj
@slnkonanebi píše:
JARKA
AHOJ, presne takove brneni paleni mam i ja, myslite, ze kdyz nabehnu na infekcni, ze stim neco udelaj, ja uz lirtam od unora a stale nevi co semnou..holky diky za rady, co jsem se tu docetla…a mamka mi rikala esi nemam nahodou chlamidie, uz sem byla vsude mozne..asi me vykopne..fakt si rekne ze sem blazen…pokusim se zajit jeste za doktorem, rada bych se toho paleni atd. ztrepala..tak ahoj
Já už to řešim někdy od října minulého roku…pořád běhám od doktora k doktorovy..ted čekám na výsledky z alerkologie.
Tak byla sem na revmatolologii a po pul roce běhání po doktorech konečně uspěšný výsledek…Mám tři infekce kreré mi v těle udělalo zlo. Nasadili mi antibiotika:Když si uvědomím že sem brala AD uplně zbytečně tak je mi s toho na nic. ![]()